• Informacje na temat:

    proste bulki z ciasta francuskiego

Przepisy na temat: proste bulki z ciasta francuskiego
  • Pyszne dania obiadowe

    Zadowolą nawet największych głodomorów. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne!

  • Świetny i prosty przepis na faworki, które wyjdą każdemu :) Błyskawicznie się je robi, a smakują naprawdę pysznie. To taki przepis na chrust w wersji light ;) Wykonanie mojego Męża :)

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...: - 2 blaty mrożonego ciasta francuskiego, - cebula, - łyżka oleju, - 500 g mielonego mięsa wołowego, - puszka pomidorów, - sól, pieprz, - słodka papryka, - duży bakłażan, - natka pietruszki, - kolorowy(...) słodko-kwaśnego (ze słoika lub fix), - pół pęczka natki pietruszki, kilka łodyżek szczypiorku Przygotowanie: Składniki ciasta wymieszać, odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Dymkę umyć...

  • Gofry zrobione z gotowego ciasta francuskiego nadziewane czekoladą. Pyszne, szybkie i proste.

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ...i ciecierzycę z puszki i wszystko połączmy z sobą w jednym garnku) - czy sakiewek z ciasta francuskiego (z gotowego ciasta francuskiego formujemy sakiewkę, w której umieszczamy pokrojone kabanosy, żółty ser(...) wędzonego boczku i swojskiej kiełbasy. Przygotowanie (na jedną formę do tarty): Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy w niej płat ciasta francuskiego i dziurawimy go widelcem. Formę...

  • Przepyszne makowe paluchy z ciasta francuskiego - szybkie, proste i pyszne :)

  • Kluchy i kluski

    Kluski lane są delikatną i prostą mieszaniną jajek i mąki z bardzo niewielkim dodatkiem wody. Po wyrobieniu ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą od ciasta naleśnikowego. Kluski wyrabia się dosyć długo, aby wtłoczyć odpowiednio dużo powietrza, które pozwala na spulchnienie ciasta. Tak przygotowane płynne ciasto wlewa się następnie do gotującego się płynu (np. zupy) cienkim strumieniem, tuż...

  • Pyszne w sam raz na raz róże z jabłkami z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu a jakże efektowne.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...kontynentu - z jarzyn i mięsa. Mezedes mogą być na zimno i proste jak np.: oliwki marynowane domowym sposobem (najlepszy gatunek to kalamata). Pokrojony w kawałki owczy ser feta, polany oliwą z oliwek(...) z przezroczystego ciasta filo, wypełnione szpinakiem, pachnącym czosnkiem (spanakopites). Chrupiące niczym frytki zgrabne krążki kalmarów, usmażonych na oliwie w lekkim jak puch cieście. Albo grillowane...

  • Domowe pieczywo jest najlepsze,często piekę takie bułeczki,bo mój synek je uwielbia :-)

Artykuły na temat: proste bulki z ciasta francuskiego
  • Minitarty na cieście francuskim

    Proste i eleganckie danie.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • Kuchenne porady

    Proste sposoby na to, jak ułatwić sobie pieczenie ciast.

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    ...rodzinę przez najbliższy tydzień? Wykorzystaj wędlinę nie tylko do żurku. Na śniadanie możesz zaserwować białą kiełbasę zapiekaną w cieście francuskim. To proste danie przygotujesz w 40 minut - 20

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...) – podgrzewamy i... fasolka po bretońsku gotowa! 6. Chrupiące zawijańce Całe lub pokrojone parówki owinięte w paseczki ciasta francuskiego (można je posypać sezamem) pieczemy na złoto i... gotowe! Takie(...)! 2. Prosta tarta Zamiast wielu dodatków – same parówki na spodzie z kruchego ciasta! Taką wytrawną tartę przygotujesz raz-dwa. To ciekawy, prosty pomysł na smaczną i sycącą przekąskę, jeśli np...

  • Kto powiedział, że przygotowanie smacznego deseru musi wiązać się ze sporym nakładem pracy? Aby wyczarować wyjątkowe ciasto, wystarczy tylko sprawdzony przepis. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, gdy najdzie cię ochota na coś słodkiego, ale nie możesz lub nie masz ochoty wychodzić do sklepu? Postaraj się wykorzystać te produkty, które już znajdują się w twojej kuchni. Wbrew pozorom, nawet z kilku najbardziej podstawowych produktów można wyczarować smaczny deser. Jakie produkty warto zawsze mieć w...

  • Ziarno prawdy

    ...("produkowane z ciasta głęboko mrożonego - zgroza!"). Zakupy robią tylko w piekarniach, a nawet pieką chleb same w domu. Czy rzeczywiście pieczywo może być szkodliwe? I to na tyle, że czekoladowy baton(...) jest prawdą, że zamrożone ciasto pochodzi z Chin i leży w chłodniach miesiące czy nawet lata. Z prostej przyczyny: to byłoby nieopłacalne. Skład takiego pieczywa też jest na ogół dobry. Wystarczy...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...