• Informacje na temat:

    prosta papryka marynowana

Przepisy na temat: prosta papryka marynowana
  • Sałatka z marynowanego bakłażana z fetą i agrestem

    Jak ciekawie podać oswojone już na naszych stołach, proste bakłażany? Spróbujmy zrobić do nich marynatę z... kawy i wędzonej papryki.

  • Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych.

  • Sałatka śledziowa z papryką

    ...​ Śledzie pod każdą postacią, a zwłaszcza marynowane mogę jeść na okrągło. Nic nie przebije zielonych mojej Mamy ale na corocznych spotkaniach wigilijnych pojawiają się różnego rodzaju specjały z tą rybą w roli głównej. W tym roku hitem była sałatka z dodatkiem czerwonej papryki i czerwonej cebuli - prosta, szybka i efektowna, zagościła także na naszym wigilijnym stole.

  • Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Sycące i proste w przygotowaniu potrawy. Wszystkim będzie smakowało!

  • Doskonały przetwór, który koniecznie musi znaleźć się wśród zimowych zapasów. Papryka idealna jako surówka do obiadu, ale również świetnie smakuje jako samodzielna przekąska..

  • Jednogarnkowe dania z kurczakiem

    ...marynowanymi ziarenkami czerwonego pieprzu. Paprykarz na pikantnie Sposób przygotowania 1. Kurczaka opłucz, osusz, podziel na porcje. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso...

  • Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.

Artykuły na temat: prosta papryka marynowana
  • Królowa jesieni

    Miąższ dyni świetnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania czy marynowania. Oto przepisy na proste dania z tym pysznym i zdrowym warzywem.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Karnawałowe przekąski

    Mamy pomysł na proste i pyszne menu na prywatkę!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Pyszne sałatki

    W jednej porcji możesz znaleźć komplet składników odżywczych. Wszystko zależy od tego, z jakich produktów skomponujesz to proste i zdrowe danie.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...laurowe • 3 łyżki koncentratu pomidorowego • słodka mielona papryka • sól • pieprz • szklanka śmietanki kremówki • łyżka oliwy • 2 litry bulionu • łyżka mąki • cukier. Mięso podsmaż w kilku mniejszych...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Jakie śledzie nie zaszkodzą, gdy chorujemy przewlekle

    Są zdrowe, ale u osób z przewlekłymi chorobami wywołują lub zaostrzają dolegliwości. Nie znaczy to, że w święta musimy z nich rezygnować. Wystarczy wiedzieć, jak je jeść.

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....