• Informacje na temat:

    prosta ozdoba wielkanocna

Przepisy na temat: prosta ozdoba wielkanocna
  • Wielkanocne słodkości z pomarańczą

    Z zapachem pomarańczy kojarzą się nam święta Bożego Narodzenia, ale odpowiednio przygotowane wypieki czy desery o smaku pomarańczy mogą nabrać bardziej wielkanocnego charakteru. Zwłaszcza ciasta anielskie, klasyczne czy galaretki.

  • Witam serdecznie Propozycja na wykonanie pięknego koszyczka wielkanocnego z ciasta drożdżowego. Jest przy nim trochę zabawy ale efekt po upieczeniu rekompensuje włożony trud. Takim koszyczkiem możemy udekorować świąteczny stół podczas Wielkanocnego śniadania.

  • Ładnie prezentuje się na talerzu. Można użyć do przystrojenia wszelkich dań.

  • Jest dwukolorowa, pyszna, puszysta, i bardzo Wam polecam jej przygotowanie.

  • Bardzo prosta dwukolorowa babka - może być ozdobą Wielkanocnego stołu. Robi się ją szybko i jest naprawdę smaczna :) Tak bardzo, że znika również ekspresowo :)

  • Tym razem nie tylko kurczaczki, zające, czy baranek, ale także zebra wielkanocna zagości u mnie na świątecznym stole. Prosta i szybka, a zarazem efektowna babka, która zapewne u wielu osób jest na liście niezapomnianych smaków z dzieciństwa. U mnie to będzie tegoroczny „must have”

  • Prosta i szybka w przygotowaniu, niesamowicie smaczna.

  • Prosta i szybka w przygotowaniu, i mocno chrzanowa :)

  • Prosta i efektowna.

  • Świetna aromatyczna babka z sokiem pomarańczowym - prosta i pyszna :)

Artykuły na temat: prosta ozdoba wielkanocna
  • Bukszpan: Najpopularniejsza ozdoba na Wielkanoc

    ...(głównie kory i liści)? Między innymi reumatyzm, przeziębienia lub choroby skórne, w tym łysienie. 7. Uprawa bukszpanu jest całkiem prosta. Roślina ta nie wymaga specyficznego podłoża, może się jednak...

  • Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść. Mazurek to charakterystyczne niskie ciasto, przyozdobione bakaliami, polewą lub marcepanem. Uważany za tradycyjnie polski wypiek, trafił do nas prawdopodobnie w XVII wieku z Turcji. Jego symbolika...

  • Jak przygotować swój dom na Wielkanoc? Sprzątanie i wystrój

    Wielkanoc. Najradośniejsze święta w roku. Wyjątkowy czas spędzony w gronie najbliższych. Co zrobić, by był jeszcze piękniejszy? Oczywiście, udekorować swój dom i stół wielkanocny.

  • Wielkanoc świętujemy najczęściej przy bogato zastawionym i udekorowanym stole. Obok dań mięsnych i wędlin, słodkie smakołyki stanowią idealne uzupełnienie wielkanocnego menu. Fot. © 123RF.COM/PICSEL Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi (i smaku) jak pyszne, słodkie desery. Królowa stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba...

  • Jak zrobić stroik z kwiatami na Wielkanoc

    Dekoracja z żonkili ozdobi twój wielkanocny stół. Wykonasz ją szybko i tanio!

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    Przygotowując się do świąt spędzamy zwykle w kuchni długie godziny, a efekt i tak nie zawsze bywa dla nas satysfakcjonujący. Tak jednak nie zawsze musi być! Aby się o tym przekonać, sięgnijcie po nasze przepisy – pozwolą wam one zaoszczędzić sporo sił, czasu i nerwów.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Malujemy pisanki

    ...sgraffito zachwycają intrygującymi wzorami. W Polsce do ozdabiania jajek wykorzystuje się wycinanki z kolorowego papieru - metoda ta daje zachwycające efekty i jest zdumiewająco prosta. Zwykłe metody...

  • Mazurek, sernik, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi, jak pyszne desery. Babka - królowa świątecznego stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie...