• Informacje na temat:

    prodiż przepisu

Przepisy na temat: prodiż przepisu
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...wątrobianki do nadzienia. I się piecze. Raczej w otwartej brytfance. Albo w prodiżu - też się bardzo dobrze piecze, ładnie się ubrązowi. Pieczone gołębie faszerowane Gołębie (oskubane, opalone nad...

  • Pianę z białek ubić razem z cukrem. Dodać żółtka. Dodawać mąkę na przemian najpierw z olejem, a później z napojem. Na koniec dodać proszek do pieczenia z resztką mąki. Otrzymane ciasto podzielić na dwie części. Do pierwszej części dodać 3 łyżki mąki. Do drugiej części dodać 3 łyżki kakao. Lać na środek prodiża na przemian jasne i ciemne ciasto aby otrzymać ładne paseczki. Jeżeli znasz dokonały...

Artykuły na temat: prodiż przepisu
  • Dom pachnący cynamonem

    ...2 tygodnie. Kurczę pieczone po polsku Wydaje się, że każdy dom ma swoją ulubioną recepturę na pieczonego kurczaka. Moja babcia i mama zawsze piekły go w prodiżu, modyfikując przepis w zależności od(...), w której trzeba zanurzyć kurczaka, przykryć i odstawić na 12 godzin. 2. Wyjąć go z wody, wysuszyć ręcznikiem kuchennym, posmarować ziołami i włożyć do brytfanny lub prodiża. 3. Obłożyć masłem...

  • Masz problem z dodaniem notatki? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź. Notatkę do przepisu, która widoczna jest tylko dla Ciebie dodasz klikając na pomarańczowy przycisk ‘Dodaj notatkę' znajdujący się po lewo od zdjęcia przepisu. Notatkę możesz edytować lub usunąć. Będzie ona widoczna także na wydruku przepisu.     >> Więcej pytań?

  • ...zmolestowałam szwagra, żeby prodiż mi przywiózł i do dzieła! Składniki w michę, wymieszałam, wylałam do prodiża i czekamy... Zapach się zaczyna rozchodzić, wszyscy ślinkę przełykają (Miś ze szwagrem zaklinają, żeby wyszedł zakalec bo oni uwielbiają, ja się modlę, żeby wogóle coś wyszło bo nigdy w prodiżu ciasta nie piekłam). Po jakimś czasie zaglądamy komisyjnie do prodiża. No wyrosło, upiekło się...

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Fot. 123RF/Picsel Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę....

  • Zobacz, jakie to proste! Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.     Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków: Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie. Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając...

  • Masz problem z ocenianiem? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź. Fot. 123RF/Picsel Oceniać może każdy! Wystarczy kliknąć na przycisk ‘Smaczne' - po lewo od zdjęcia przepisu. Obok pomarańczowej łapki pojawia się liczba głosów.   Ocena profilu użytkownika to suma ocen wszystkich przepisów.     >> Więcej pytań?

  • Luty już za nami, ale pozostała nam po nim masa wspaniałych przepisów, które do Smakera dodali nasi użytkownicy. Zobaczcie, które z nich cieszyły się największą popularnością. Mimo iż w lutym przypadł tłusty czwartek oraz walentynki, na liście najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca zabrakło pączków, faworków oraz walentynkowych deserów. Ich miejsce zastąpiły sałatki oraz pomysły na szybkie przekąski. To właśnie one cieszyły się największą popularnością, przyciągając dziesiątki...

  • Od poniedziałku w naszym serwisie trwał plebiscyt na najlepszy przepis na pączki. Spośród zgłoszonych propozycji, jedna wygrała bezapelacyjnie. Fot. 123RF O tytuł najlepszego przepisu na pączki rywalizowało ze sobą aż 9 propozycji. Wśród nich znalazły się między innymi pączki z nadzieniem czekoladowym, orzechowym i bananowym. Jak się okazuje, w Tłusty Czwartek zdecydowanie wybieracie tradycyjne smaki. Pączki z marmoladą zdeklasowały rywali, zdobywając ponad 54% wszystkich głosów. Na drugiej...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału.To właśnie dzięki nim wielu z nas...

  • Czy ciasto może być zdrowe i niskokaloryczne? Oczywiście, że tak! Dziś prezentujemy 10 przepisów, które z pewnością osłodzą wam każdą dietę. Fot, 123RF Sądziliście, że osoby na diecie muszą zapomnieć o ciastach i różnego rodzaju słodkościach? Na szczęście nie jest to do końca prawdą. Oczywiście, jeśli chcecie zgubić kilka kilogramów, lepiej omijać szerokim łukiem torty z wieloma warstwami bitej śmietany i kremu maślanego. Jednak są ciasta, które zaspokoją nasz apetyt na słodycze i nie wpłyną...