• Informacje na temat:

    powidła śliwkowe bez cukru

Przepisy na temat: powidła śliwkowe bez cukru
  • Śliwkowe powidła nie potrzebują cukru

    Sezon na śliwki trwa, pora przystąpić do smażenia powideł. Takich prawdziwych, bez polepszaczy i bez dodatków smakowych. Robimy je sami, najlepiej bez dodatku cukru. Najbardziej słodkie węgierki są brzydkie, pomarszczone. Na powidła nadają się idealnie, smakują jak miód.

  • Powidła śliwkowe bardziej potrzebują czasu niż cukru

    Sezon na śliwki trwa, pora przystąpić do smażenia powideł. Takich prawdziwych, bez polepszaczy i bez dodatków smakowych. Robimy je sami, najlepiej bez dodatku cukru. Najbardziej słodkie węgierki są brzydkie, pomarszczone. Na powidła nadają się idealnie, smakują jak miód.

  • Bezglutenowe pączki pieczone

    Proponuję dzisiaj bezglutenowe pączki, które upiekłam w piekarniku. Są pyszne zaraz po pieczeniu, smakiem przypominają wersję standardową, a do tego nie kąpały się w tłuszczu.

  • Piernik świąteczny dla bezglutenowców

    Przygotowanie świątecznych potraw dla osób na diecie wymaga szczególnej staranności. Możemy przygotować piernik bezglutenowy, z masy migdałowej i z daktylami. Aromatyczny, wilgotny i pyszny.

Artykuły na temat: powidła śliwkowe bez cukru
  • Za co tak lubimy węgierki

    Pyszne śliwkowe ciasto lub deser? To musi być śliwka węgierka.

  • Ponoć powidła smakują najlepiej, gdy przygotuje je mama lub babcia. Ale czy to ich jedyny sekret i czy to jedyny smaczny sposób, w jaki możemy wykorzystać śliwki? Fot. 123RF/Picsel Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze, a ich ceny będą jeszcze spadać. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was...

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    .... Szybko zagotuj. Przecedź. Dodaj cukier (1:1). Zagotuj. Gorącą galaretkę wlej do słoików i zamknij. Powidła nadają się jako dodatek do mięs, białego sera, ciast, bigosu (śliwkowe). Mają bogaty, dojrzały smak. Podczas przygotowywania powidła często się przypalają. Jest na to sposób - zamiast na kuchence można je gotować w... piekarniku. Powidła powinny być gęste, ale na tyle miękkie, by bez problemu...

  • Chcesz schudnąć? Zamiast drakońskich diet sklepowe słodycze zamień na domowe słodkości z produktów, które zawsze masz pod ręką. Szybko, smacznie i bez wyrzutów sumienia! Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci odmówić sobie sięgania po batoniki i ciasteczka? Mamy dobrą wiadomość: nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące! W walce o idealną sylwetkę to nie drakońskie diety i wyrzeczenia są najważniejsze, ale umiar i odchudzanie z głową....

  • Nie masz czasu codziennie chodzić na targ po świeże warzywa i owoce? Mamy na to sposób!

    ...gotowania bezpośrednio po wyjęciu z zamrażarki wrzuć do wrzącej wody z dodatkiem soli lub cukru. Gotuj je krótko, na małym ogniu, pod przykryciem. Pamiętaj, że rozmrożonych produktów nie wolno powtórnie(...) powidła śliwkowe będą idealnie smakować, jeśli zrobisz je z lekko już pomarszczonych śliwek (ale nie nadgniłych). Owoców i warzyw przeznaczonych na przetwory nie można przechowywać. Należy je...

  • Kto powiedział, że ograniczając cukier w diecie musimy zrezygnować z deserów i różnego rodzaju słodkości? Oto kilka zdrowych przepisów, które pomogą ci w walce ze zbędnymi kilogramami. Fot. 123RF/Picsel Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne starzenie, rozwój chorób sercowo-naczyniowych, obniżenie sprawności mózgu, a nawet...

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    ...kwaśnej śmietany, 3-4 łyżki cukru pudru, szczypta soli, konfitura z róży lub powidła śliwkowe lub dżem morelowy jako nadzienie, cukier puder do posypania Ewentualnie: 1/2 szklanki drobno startej(...). Piecz rogaliki 15-30 min w temperaturze 180° C. Najsmaczniejsze są jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 345 kilokalorii Pełne serca...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Ciasta ze śliwkami

    ...powidła Poza sezonem do ciasta (drożdżowego, kruchego) można wykorzystać śliwkowe powidła: dojrzałe, pozbawione pestek węgierki (2,5 kg) gotować na wolnym ogniu, mieszając (rondelka nie przykrywać). Po 4-5 godzinach wsypać 0,5 kg cukru, gotować jeszcze około pół godziny, często mieszać drewnianą łyżką, by powidła się nie przypaliły. Przełożyć do wyparzonych słoików. Sernik śliwkowy Składniki na...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...