• Informacje na temat:

    powidła śliwkowe

Przepisy na temat: powidła śliwkowe
  • Powidła śliwkowe

    Powidła śliwkowe możemy przygotować na dwa sposoby - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • Normalnie uzależniłam się od przetworów:))) Dzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego

  • Śliwkowe powidła nie potrzebują cukru

    Sezon na śliwki trwa, pora przystąpić do smażenia powideł. Takich prawdziwych, bez polepszaczy i bez dodatków smakowych. Robimy je sami, najlepiej bez dodatku cukru. Najbardziej słodkie węgierki są brzydkie, pomarszczone. Na powidła nadają się idealnie, smakują jak miód.

  • Tradycyjnie powidła śliwkowe, bez żadnych dodatków. Tylko śliwki i cukier. Warto je mieć w swojej spiżarni.

  • Powidła śliwkowe z czekoladą i rumem

    Pyszne powidła z czekoladową nutą. Dodatek rumu sprawia, że smakują jeszcze bardziej wyjątkowo.

  • banalnie prosty przepis na pyszne powidła śliwkowe, robię je w różnych wersjach z dodatkiem rodzynek, wanilii, cynamonu czasem też dosładzam miodem z mniszka.

  • Powidła śliwkowe bardziej potrzebują czasu niż cukru

    Sezon na śliwki trwa, pora przystąpić do smażenia powideł. Takich prawdziwych, bez polepszaczy i bez dodatków smakowych. Robimy je sami, najlepiej bez dodatku cukru. Najbardziej słodkie węgierki są brzydkie, pomarszczone. Na powidła nadają się idealnie, smakują jak miód.

  • Tradycyjne powidła ze śliwek węgierek. Czy ktoś ich nie lubi ?

  • Powidła śliwkowe

    ...koniec dodaj sok z cytryny, imbir, estragon i cynamon. Spróbuj i jeśli chcesz, dodaj cukier. Ponownie podgrzej, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Powidła są gotowe, gdy spadają płatami z łyżki. Masę...

  • W zimie dobry do naleśników, omletów ,deserów ...

Artykuły na temat: powidła śliwkowe
  • Powidła śliwkowe

    .... Powidła należy często mieszać, żeby się nie przypaliły, a w razie potrzeby podlać wodą.  2. Pod koniec smażenia owoce zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Gdy się rozpuszczą, dodać kakao i połamaną na kawałki czekoladę. Smażyć jeszcze ok. 50 minut. Powidła powinny być gęste i łatwo odchodzić od łyżki.  3. Jeszcze gorące przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić, ustawić do góry dnem.  Zobacz...

  • Powidła śliwkowe z estragonem

    Bogactwo świeżych owoców i warzyw daje nam wiele możliwości. Schyłek lata to idealny czas na przygotowanie przetworów.

  • Drożdżowe ślimaczki z powidłami

    ...g cukru i 100 g mąki. Włóż do lodówki. Powidła śliwkowe wymieszaj z likierem migdałowym. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.  3 Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj na prostokąt o wym. 40x45 cm. Placek posmaruj powidłami, pozostawiając wolnebrzegi. Brzegi ciasta posmaruj wodą. Placek zroluj. Rulon pokrój na 16 plasterków. Ułóż...

  • Sposoby na świąteczny piernik

    Kruche pierniczki w kształcie choinek i gwiazdek najlepiej zrobić nawet kilkanaście dni przez świętami. Tradycyjne ciasto piernikowe - z powidłami lub marcepanem - też będzie najsmaczniejsze, jeśli poleżakuje kilka dni.

  • Za co tak lubimy węgierki

    Pyszne śliwkowe ciasto lub deser? To musi być śliwka węgierka.

  • Piernik śliwkowy z polewą

    Sposób przygotowania: 1. Do miski wbij jajka, dodaj mleko, miód, olej i powidła śliwkowe. Wymieszaj mikserem. W drugiej misce połącz składniki suche: mąkę, cukier, kakao, przyprawę do piekarnika(...) połączenia składników. Polewę rozsmaruj na wystudzonym cieście. Udekoruj wiórkami lub płatkami kokosa. Ewentualnie ciasto możesz przełożyć powidłami śliwkowymi.  Zobacz także:

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    .... Szybko zagotuj. Przecedź. Dodaj cukier (1:1). Zagotuj. Gorącą galaretkę wlej do słoików i zamknij. Powidła nadają się jako dodatek do mięs, białego sera, ciast, bigosu (śliwkowe). Mają bogaty(...) je przechowywać, ale ich przyrządzenie wymaga staranności i przestrzegania higieny. Na dżemy, powidła czy konfitury nadaje się większość owoców (oprócz arbuzów, bananów i melonów) - jabłka, gruszki...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    ...energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos zabierz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.   Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy...

  • Nie masz czasu codziennie chodzić na targ po świeże warzywa i owoce? Mamy na to sposób!

    ...powidła śliwkowe będą idealnie smakować, jeśli zrobisz je z lekko już pomarszczonych śliwek (ale nie nadgniłych). Owoców i warzyw przeznaczonych na przetwory nie można przechowywać. Należy je...

  • Wczesna jesień pachnie gruszkami i śliwkami

    ...zakręcamy. Przez kilka pierwszych dni słoiki z gruszkami powinny zostać w temperaturze pokojowej, - potem można je przenieść do chłodnej spiżarki. Klasyczne powidła śliwkowe Smak domowych(...) rozmieszać i powidła jeszcze przez 30 minut podsmażyć. Gorące powidła nakładamy do wcześniej przygotowanych słoików i od razu zakręcamy "na gorąco". Pozostawiamy w temperaturze pokojowej do...

Zdjęcia na temat: powidła śliwkowe
Wideo na temat: powidła śliwkowe
  • Zmysłowe smaki: Powidła śliwkowe z czekoladą

    Jesień to czas przetworów! My proponujemy wam niebanalne powidła śliwkowe, bo z dodatkiem czekolady i cynamonu. Warto oprzeć się pokusie natychmiastowej konsumpcji i przechować na później choć jeden słoiczek. Ten smak z pewnością umili śniadania w mroźne zimowe poranki... Polecamy też: Zobacz inne pyszne przetwory z owoców! 20 przepisów do wypróbowania Powidła śliwkowe