• Informacje na temat:

    potrawy z ryżem i mięsem mielonym

Przepisy na temat: potrawy z ryżem i mięsem mielonym
  • Potrawy na cały tydzień

    ..., chwilę duś. Wymieszaj z ugotowanym ryżem. Papryki napełnij farszem. Ułóż w brytfannie, zalej wodą, obłóż masłem i piecz pod przykryciem godzinę w temp. 180°C. Podawaj z surówką.   Udka w kapuście...

  • Potrawy na cały tydzień

    ...z ugotowanym ryżem.  3. Papryki napełnij farszem. Ułóż w garnku i zalej do połowy wodą. Dodaj łyżkę oleju, sól, pieprz i drobno pokrojoną cebulę. Duś, aż papryki będą miękkie. Pod koniec gotowania ułóż na nich(...). Dodaj mięso, starte na tarce pieczarki, przyprawy. Smaż 15 minut, mieszając.  3. Do naczynia żaroodpornego wlej olej. Każdy ziemniak faszeruj mięsem, na wierzch kładź plaster sera. Piecz 20 minut...

  • Kuchnia na cały tydzień

    Nie masz pomysłu na obiad? Te potrawy są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne!

  • Rozgrzewający obiad

    Te potrawy najlepiej smakują jesienią!

  • Najlepiej smakuje z ryżem i surówką z czerwonej kapusty.

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    Smaczne i proste w przygotowaniu potrawy.

  • Obiad z piekarnika

    Te potrawy rozgrzeją i nasycą. Idealne na jesień!

  • Cztery pomysły na cielęcinę

    To delikatne mięso doskonale nadaje się do przygotowywania wykwintnych dań. Przygotowaliśmy dla Ciebie cztery sprawdzone przepisy na potrawy z cielęciny.

  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...podróż? Wszędzie, gdzie się da! Równie ekspresowo znajdziesz mnóstwo znakomitych przepisów na najlepsze potrawy obiadowe . Gotowy? Zaczynamy! Nasze propozycje zrobisz z prędkością błyskawicy! Szybki(...)! Tu również masz duże pole do popisu. Soczysty filet drobiowy to składnik nad wyraz uniwersalny. Dogada się z każdym. Bez obaw serwuj mięsne kawałki z ziemniakami, ryżem czy makaronem. Nie zapominajmy...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...z pewnością skuszą się na Kharouf Mehchi czyli faszerowaną pieczoną baraninę duszoną z ryżem, czy też na paprykę nadziewaną mięsem i warzywami (Fleifly Mehchijeh). Dla wegetarian przygotowano natomiast(...), wiele dań zawiera w swoim składzie liście winogron. Przyrządzane są na podobieństwo polskich gołąbków, czyli faszerowane miedzy innymi ryżem i mięsem. Wykorzystywane są również jako "kołderka" dla...

Artykuły na temat: potrawy z ryżem i mięsem mielonym
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Potrawy z ryżem wcale nie muszą być nudne. Wystarczy kilka składników, aby zamienić go w naprawdę ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Jego przechowywanie nie nastręcza zbyt wielu problemów, a w szczelnie zamkniętym słoiku może wytrzymać naprawdę długi czas. Czy ryż jest zdrowy?...

  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...! Wielbicielom oryginalnych dań z piekarnika z pewnością posmakuje faszerowana ryżem, mięsem mielonym i warzywami czerwona papryka. Aby przygotować tą pyszną potrawę wystarczy odciąć górną część papryki od(...) zapiekanki, kotlety, farsze czy omlet. Maggi dopełni smak każdej potrawy. Przekonaj się i odkryj różnorodność jej zastosowania w codziennym gotowaniu * Średnia cena rynkowa: Przyprawa w płynie MAGGI...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Bobotie Reghardta

    ...w temperaturze 200 st. C około 20-25 minut, aż potrawa nabierze złocistobrązowego koloru. Bobotie smakuje ze wszystkim, ale tradycyjnie podaje się je z żółtym ryżem (ryżem ugotowanym z kurkumą(...) sosem dopiero tuż przed wstawieniem do piekarnika. Jeżeli ktoś lubi pikantne potrawy, może użyć więcej papryczek chili, wtedy jednak należy do pokrojonych bananów dodać jogurt, żeby złagodzić posmak...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Kilkudniowy makaron może nawet zabić

    ...się właśnie ryżem, makaronem, nabiałem, warzywami czy suszonymi owocami. Większość odmian Bacillus cereus jest niegroźna Ale są i takie, które po rozmnożeniu mogą wywoływać zatrucia pokarmowe(...) dopiero przed spożyciem. Potrawy podgrzewaj jak najrzadziej Za każdym razem, gdy jedzenie z zimnego robi się znów ciepłe, bakterie się mnożą! Jeśli musisz je podgrzewać, weź tylko taką ilość, jaką zjesz...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...