• Informacje na temat:

    potrawy z polędwiczek

Przepisy na temat: potrawy z polędwiczek
Artykuły na temat: potrawy z polędwiczek
  • Polędwiczki z wiśniami

    ...takie potrawy gościły w staropolskiej kuchni.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz zaprasza na premierowe odcinki programu "Ewa gotuje". Prowadząca uwielbia potrawy kuchni regionalnych i lokalne przysmaki, i w ramówce wiosennej postara się pokazać ich jak najwięcej, zaczynając - jakżeby inaczej - w odcinku 352. od specjałów z Krakowa.

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Wieprzowina po meksykańsku

    ...z różnokolorowej fasoli. Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska"

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    Nie smaż, gotuj! Konieczne jest całkowite zrezygnowanie ze smażenia. Tłuszcz jest ciężkostrawny. U osób po usunięciu woreczka żółciowego ilość żółci spływająca bezpośrednio z przewodów żółciowych do dwunastnicy może nie wystarczać do strawienia tłustego posiłku. Dlatego jedz potrawy gotowane w wodzie lub na parze. Po dwóch miesiącach po operacji - włącz także potrawy pieczone w folii (np...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Śródziemnomorskie kieszonki z wołowiny

    ...i w atmosferze doskonałej zabawy.  Kiedy nadchodzą Święta i Nowy Rok, Jenny i Reza mają pole do popisu, stawiając przed swoimi uczniami prawdziwe wyzwania. Choć potrawy, jakie przygotowują, są wyrafinowane...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

Wideo na temat: potrawy z polędwiczek
  • Ocet w kuchni Jana Kuronia. Jakie potrawy przygotował?

    Kucharz Jan Kuroń wyjaśnił w "Dzień Dobry TVN" jak wykorzystać ocet w kuchni. Przygotował dania takie jak: grillowane szparagi z winegretem na bazie octu, łosoś zapiekany z ziemniakami oraz szparagami o mocnym, tymiankowym aromacie, smażone polędwiczki wieprzowe, duszone w sosie jabłkowo–octowym z dodatkiem syropu klonowego oraz ciasto czekoladowe.

  • Curry z kurczaka i zupa soczewicowa, czyli pachnące kardamonem dania Jana Kuronia

    Kardamon jest jedną z najstarszych przypraw na świecie. Pochodzi ze wschodu, gdzie rośnie dziko w południowych lasach Indii. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Jan Kuroń przygotował potrawy z dodatkiem tej aromatycznej przyprawy. Na stole pojawiły się takie dania jak: curry z kurczakiem, polędwiczki wieprzowe z chutneyem i zupa soczewicowa.

  • Czego nie wiemy o liściu laurowym? Piotr Kucharski i jego przepisy

    Piotr Kucharski zdradził przepisy na potrawy z liściem laurowym w roli głównej. Kucharz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN": polędwiczkę wieprzową na kanapki, bezmięsny bigos oraz szybki wywar warzywny. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news