• Informacje na temat:

    potrawy z mięsa mielonego i kapusty

Przepisy na temat: potrawy z mięsa mielonego i kapusty
Artykuły na temat: potrawy z mięsa mielonego i kapusty
  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    Projektanci strojów lub tkanin szukają inspiracji wszędzie. Silnie pokarbowane, ciemnozielone liście kapusty włoskiej mogą pobudzić ich wyobraźnię.

  • Czego domaga się organizm, gdy masz ochotę na konkretne potrawy?

    ...awokado, jarmuż, brokuły, natkę, marchew, kukurydzę, i różne odmiany kapusty. Żółty ser Masz za mało kwasów tłuszczowych omega-3, wapnia i fosforu. Jedz mielone siemię lniane, kokos, brokuły, sezam...

  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...tego magicznego wieczoru. Na uroczystą wigilijną kolację podajemy zwykle prawdziwie tradycyjne dania – zgodnie z polskim zwyczajem serwujemy potrawy postne, takie jak ryby czy kapustę z grzybami. Okazuje się jednak, że nie w każdym regionie naszego kraju panie domu równie chętnie przygotowują te same świąteczne przysmaki. Jakie potrawy najczęściej wybieramy w ten magiczny, grudniowy wieczór?

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...- podobnie jak w Polsce - nakazuje spożycie 12 postnych dań, które nie powinny zawierać mięsa, masła i tłuszczu. Jada się za to grzyby, fasolkę  i śledzie. W kuchni słowackiej prym wiodą  potrawy(...)Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego...

  • Grajmy latem w zielone

    ..."Grasz w zielone? Gram!" - brzmiały słowa dziecięcej wyliczanki. W zielone powinien grać każdy, niezależnie od wieku. Potrawy z zielonych warzyw sprzyjają naszemu zdrowiu, a latem jest o nie najłatwiej. Urozmaicajmy swoje dania o zielone warzywa, a poczujemy przypływ sił witalnych.

  • Zdrowy brokuł

    Ten zielony kuzyn kalafiora i kapusty ma mnóstwo witamin i mało kalorii. Potrawy z tym warzywem zadowolą niejednego smakosza.

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Dania z pieca

    Serwowane na ciepło potrawy kolacyjne.

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Choć znane od dawna potrawy i napoje zawsze łechcą nasze podniebienia, w końcu przychodzi czas, gdy mamy ochotę na odrobinę urozmaicenia. W jaki sposób dodać trochę magii do codziennych smaków?

  • Pieróg obfitości

    Szukasz pomysłu na wigilijne potrawy? Spróbuj pierogów z soczewicą, gryką lub lekko obgotowaną białą kapustą.