• Informacje na temat:

    potrawy z kurczaka brokuły pieczarki

Przepisy na temat: potrawy z kurczaka brokuły pieczarki
  • Proste przepisy na smakowite potrawy

    ...5-7 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Podawaj z makaronem.  Omlet z warzywami Sposób przygotowania 1. Fasolkę oraz pieczarki umyj i osącz z wody. Pieczarki oczyść z błony(...) i pieczarki, oprósz solą i pieprzem. Przykryj i smaż przez 2-3 minuty.  2. Jajka wbij do miski, po czym dosyp mąkę, wlej mleko i całość zmiksuj. Na patelni zostaw 1/2 składników, wylej na nie połowę masy...

  • brokuły+filet z kurczaka

  • Rodzinny obiad na szybko? Zapiekanka z makaronem!

    .... Podpowiadamy, co dodać, by nie oparł się im żaden milusiński. O kurczę! - to jest pyszne Jak makaron, to tylko w doborowym towarzystwie - na przykład kurczaka lub szynki. Produkty te doskonale(...) przemycić moc warzyw. Do mięsa drobiowego oraz wędliny polecamy szczególnie te zielone. Wykorzystaj szpinak, szparagi, cukinię lub brokuły, a gwarantujemy, że zapiekanka z makaronem będzie od dziś...

  • Obiad w pół godziny

    ...z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - 2 gałązki rozmarynu, - 2 gałązki(...) ponacinać na plastry. Na talerzu ułożyć po porcji warzyw a na nich po 1 filecie. Potrawę udekorować rozmarynem i bazylią. Zaraz podawać. Najlepszym dodatkiem do takiego kurczaka będzie pieczywo oraz...

  • Dawniej niemalże każda gospodyni miała spiżarnię pełną soków, dżemów, konfitur, kiszonych i marynowanych warzyw. Dziś to wszystko możemy znaleźć na półkach sklepowych, które wręcz uginają się od wszelkich przetworów. Jednak nie zapominajmy, że przetwory nawet najlepszych firm nie zastąpią smaku tych prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. Tym razem przygotowałam na zimę marynowane brokuły z dodatkiem marchewki i cebuli. Będą świetną przekąską lub dodatkiem do wielu dań.

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane brokuły"

  • Brokuł - jak brokuł, uwielbiam za to łączyć smaki z pozoru bardzo odległe.

  • genialne połączenie :)

Artykuły na temat: potrawy z kurczaka brokuły pieczarki
  • Co należy jeść, gdy ma się cukrzycę

    ...​Podstawą są potrawy chude, łagodne w smaku, np. tylko gotowane, duszone lub pieczone. W jadłospisie nie może zabraknąć warzyw oraz przetworów zbożowych, najlepiej razowych lub pełnoziarnistych.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Dieta wolumetryczna

    Główna jej zasada? Sięgaj po potrawy o tzw. „niskim zagęszczeniu” kalorii, a zaczniesz szybko i skutecznie chudnąć.

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory, selery, szpinak, szparagi, brukiew, kalarepa, rzodkiewka, cykoria, botwinka, rzeżucha, dynia itd.; - mięso - chude, bez skóry, z kurczaka, indyka, królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Chcesz mieć piękne i gęste włosy? To powinno znaleźć się na twoim talerzu

    ...warzywach i orzechach. Nie można zapominać również o dostarczaniu protein, które znajdziemy w wołowinie (zaleca się spożywanie jej dwa razy w tygodniu), a także nabiale, mięsie z indyka i kurczaka. Budulcem zdrowych i mocnych włosów są aminokwasy siarkowe. Ich źródłem jest białko zwierzęce, dlatego na naszym talerzu regularnie powinny pojawiać się jajka, ryby, mięso, a także potrawy z żelatyną, na...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...słonecznika Lunch: grillowana pierś kurczaka. Podana na sałatce z roszponki, czerwonej cebuli, pomidorów koktajlowych, fasolki szparagowej, plasterków awokado. Przyprawiona winegretem z oliwy i octu winnego(...) musisz więc ich liczyć. Należą do nich 3 grupy produktów: - warzywa np. cukinia, cykoria, brokuły, sałaty, brukselka, kalafior, szparagi, szpinak. Powinny zajmować pół talerza; D - białko owoce...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...