• Informacje na temat:

    potrawy z kielkow soi

Przepisy na temat: potrawy z kielkow soi
  • Dieta rozdzielna – czy to ma sens?

    ..., jak i białka można serwować tylko z produktami neutralnymi. 4. Pomiędzy posiłkami białkowymi i skrobiowymi powinny być cztery godziny przerwy.  5. Wykluczone są potrawy smażone i ostre...

  • Zapiekanki z kiełbasą: Łatwe, niedrogie, smakowite!

    ...(pszenicy, soi, rzodkiewki). Zapiekanka grzybowa w cieście Sposób przygotowania: 1. Soczewicę zalej 2 szkl. wody. Gotuj, aż wchłonie cały płyn i zmięknie (ok. 25 minut). W tym czasie ciasto(...) potrawy. Lepiej wbij je do miseczki - w ten sposób zepsute jajko nie popsuje całej zapiekanki.

  • Kuchnia fit w wersji orientalnej

    ..."Galeria Bali & Buddha Club": - W Europie często wyobrażamy sobie kuchnię tej części świata jako coś wyjątkowo trudnego. W rzeczywistości potrawy indonezyjskie są najczęściej dosyć proste, a dzięki temu(...) unika się wysokiego przetwarzania składników i stawia na prostotę. Zamiast smażyć potrawy na głębokim oleju, stosuje się popularne w Azji woki, dzięki czemu potrawy są delikatnie podsmażane. W ten...

Artykuły na temat: potrawy z kielkow soi
  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    Dieta eliminacyjna powinna być stosowana po wystąpieniu objawów alergii pokarmowej. Dzięki przestrzeganiu jej zasad może ona całkowicie ustąpić. Przykłady przepisów, które nam w tym pomogą, prezentuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Zalety kiełków

    Kiełki pochodzą z Dalekiego Wschodu i nie są jeszcze bardzo znane i popularne w polskiej kuchni. Można wyhodować je z różnych nasion, m.in. ze słonecznika, soi, fasoli, rzodkiewki, brokułów(...) łączyć? Dobrze komponują się z kanapkami z serem, wędliną czy pasztetem; sprawdzają się jako dodatek do dań z mięsa, ryb oraz sałatek (np. z pomidorów) Kiełki soi i lucerny Smak: kiełki soi - delikatny...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Kiełki i nie tylko

    .... Coraz większą popularność zdobywają kiełki soczewicy (szczególnie nadają się do potraw na ciepło) i kiełki soi , które przywędrowały do nas wraz z modą na potrawy chińskie. Kiełkować mogą też...

  • Wielkanoc to święto jaj, szynek, kiełbas i ciast. I choć przy hucznym obchodzeniu świąt Bożego Narodzenia wypada dość blado, to smak wielkanocnych potraw niczym nie ustępują wigilijnym. Ale czy każdy z nas wie jakie tradycyjne dania powinniśmy znaleźć na stole? Właściwie żurek bądź barszcz biały w zależności od miejsca z którego pochodzimy. Przyjęło się, że ten pierwszy jadany jest raczej na południu i zachodzie Polski, zaś drugi w reszcie kraju. Wspólną bazą jest oczywiście zakwas,...

  • Drżenie mięśni - kiedy oznacza kłopoty?

    ...uspokajających przypraw: Zamiast solić, dopraw potrawy bazylią, kurkumą, oregano, szałwią, rozmarynem.

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Chcesz mieć piękne i gęste włosy? To powinno znaleźć się na twoim talerzu

    ...strączkowych - fasoli, bobie, grochu; w owocach morza, rybach, ostrygach, chudym mięsie, a także w żółtym serze, migdałach, orzechach, pestkach dyni, ziarnach soi i w razowym pieczywie. Włosy są(...) zdrowych i mocnych włosów są aminokwasy siarkowe. Ich źródłem jest białko zwierzęce, dlatego na naszym talerzu regularnie powinny pojawiać się jajka, ryby, mięso, a także potrawy z żelatyną, na...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...