• Informacje na temat:

    potrawy z głowy wieprzowej

Przepisy na temat: potrawy z głowy wieprzowej
  • Smaż na zdrowie

    ...używać go z umiarem. Smalec podnosi poziom trójglicerydów i cholesterolu ogólnego we krwi, a szczególnie jego złej frakcji LDL. Smażone na nim potrawy, wbrew pozorom, są jednak mniej kaloryczne. Wysoka temperatura, do której można bezpiecznie rozgrzać ten tłuszcz, powoduje, że potrawy nim nie przesiąkają. Kotlety są chrupiące i szybko się smażą. Smalec gęsi : Zawiera dużo jednonienasyconego...

Artykuły na temat: potrawy z głowy wieprzowej
  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ..." ze schabu faszerowane sałatką jarzynową spodobają się każdemu, kto tradycyjne, dobrze znane potrawy lubi podawać w nieco odświeżonej i bardziej nowoczesnej odsłonie. Nie mamy przy tym wątpliwości, że(...) wielkanocnego stołu i nikomu nie przyjdzie do głowy, że przygotowaliśmy je w zaledwie kilka minut. Artykuł powstał we współpracy z marką Sokołów.

  • Makaron to wyjątkowo uniwersalny produkt, z którego bez trudu wyczarujecie wyjątkowe dania. Jak to zrobić? Skorzystajcie z przepisów naszego eksperta. Fot. Marek Siol / Hungryeyes.pl Wszyscy kochają makaron - spaghetti, fussili, penne i wiele, wiele innych. Nie dość, że jest tyle rodzajów, to jeszcze istnieje niemal nieskończona liczba sposobów jego przygotowania. Dziś prezentuję wam kilka sprawdzonych przepisów, których przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę. Uwielbiam prostotę i to ona...

  • Detektyw kulinarny

    Nawet najzdrowsze jedzenie może szkodzić, wywoływać bóle głowy, wysypkę albo utrudniać odchudzanie. Problem w tym, jak zindentyfikować winowajcę.

  • Dieta może poważnie wpłynąć na nasze samopoczucie i stan naszego zdrowia. Wpływa także na odczuwanie bólu. Zobaczcie 5 sposobów na zwalczanie bólów głowy! Ból głowy może wynikać z odwodnienia.     Fot. © 123RF.COM/PICSEL 1. Nawadniaj organizm! Bardzo często ból głowy wynika z odwodnienia, o które wcale nie tak trudno, jak by się mogło wydawać. Współczesny człowiek ma na wyciągnięcie ręki przeróżne napoje, a zamiast nich wybiera kawę, napoje z kofeiną czy alkohol, które nie zaspokoją...

  • Święta w wersji light

    ...i rozkoszuj się ich smakiem. Wybieraj te potrawy, które mają najmniej tłuszczu i kalorii. Czasem to wcale nie takie trudne, zwłaszcza, jeśli na stole jest duża różnorodność jedzenia. Z pewnością znajdziesz(...) bardziej kaloryczne są potrawy smażone, w panierce, z sosami, niż te gotowane, duszone czy przygotowane na bazie warzyw. Dopiero po jakimś czasie spróbuj bardziej kalorycznych - pierogów, smażonej...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Migrenowe bóle głowy dotyczą od 8 do 20 procent populacji. Utrudniają normalne życie i uniemożliwiają pracę. Istnieje wiele przyczyn migreny i jeszcze więcej sposobów na radzenie sobie z nią. Jednym z nich może być odpowiednio dobrana dieta. Fot. 123RF/Picsel Osoby cierpiące na migrenę posiadają wrażliwsze komórki w korze mózgowej. Wobec tego silniej reagują na różne negatywne bodźce, na przykład skoki ciśnienia atmosferycznego, stres, brak snu, a także substancje dodawane do pożywienia. W...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki! Na stole wielkanocnym podczas śniadania najczęściej pojawiają się jajka, kiełbasa, różnego rodzaju sałatki, ćwikła, chrzan, a w niektórych regionach Polski specjalnie przygotowywany żurek. Całe to bogactwo możemy dodatkowo urozmaicić...

  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia włoska przeszła przemianę w średniowieczu, kiedy to zrezygnowano z jadania tak dużej ilości mięsa, na rzecz zdrowych ryb i warzyw. Świat, o potrawach z Półwyspu Apenińskiego, usłyszał w XVI wieku za czasów Katarzyny Medici, której kucharze zasłynęli na salonach francuskich, pozwalając tym samym na to by uczeń przerósł mistrza. Na przełomie XIX...