• Informacje na temat:

    potrawy z fileta

Przepisy na temat: potrawy z fileta
  • Potrawy na cały tydzień

    Pyszne i sycące!

  • Smaczne potrawy na obiad

    Podpowiadamy, co ugotować na najbliższe dni!

  • Pyszne potrawy ze śledziem

    Zachwycą najbliższych na świątecznym stole.

  • Wigilijne potrawy dla malucha

    ...tradycyjne danie, żeby przystosować je do potrzeb smyka w określonym wieku. Pamiętaj jednak, że są świąteczne potrawy, których dzieci w ogóle nie powinny jeść. Są to m.in.: kapusta (może spowodować(...) i ziemniaka pokrój i włóż do wrzątku. Do ugotowanych warzyw dodaj oczyszczoną z ości porcję surowego fileta z morszczuka. Gotuj, aż wszystkie składniki zmiękną. Zmiksuj zupkę. Dodaj łyżeczkę oliwy lub...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    Sycące i smaczne potrawy, które przygotujesz bez trudu!

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    Nie chcesz przytyć w czasie świąt? Boisz się, że dietetyczne potrawy są niesmaczne i nie wpasują się w świąteczną atmosferę? Proponujemy przepisy na dania wykwintne, smaczne i niskokaloryczne!

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Wbrew powszechnej opinii sycących dań "na rozgrzewkę" nie powinno się utożsamiać z jedzeniem tłustym i ciężkostrawnym. Przeciwnie - najlepiej, by menu na chłodne dni obfitowało w potrawy łatwe do strawienia. Wtedy po ich spożyciu organizm szybko odczuje przypływ energii i przyjemne ciepło rozchodzące się po całym ciele. Taki efekt uzyskasz m.in. serwując maluszkowi i reszcie rodziny zupy, potrawy...

  • Staropolskie hity

    Potrawy przygotowane według dawnych receptur obfitowały w wyszukane dodatki i przyprawy. Ich smak warto docenić także dziś.

Artykuły na temat: potrawy z fileta
  • Ewa Wachowicz: Szybkie potrawy korporacyjne

    Oto potrawy szybkie, pożywne i jednocześnie bardzo smaczne. Ewa Wachowicz zaczęła od zrobienia dwóch wersji kanapek. Dla wegetarian przygotowała bułki z pastą dyniową i ogórkiem kiszonym, dla mięsożerców - z majonezem i rukolą, wędzonym filetem z indyka oraz karmelizowaną cebulą. Szybki obiad wylądował w lunch-boxie, a w jego skład wszedł makaron z oliwą, czosnkiem i papryczką chili, płaty...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Jak prawidłowo smażyć potrawy na patelni?

    ...maślanego smaku i aro matu indycze piersi najlepiej smażyć na maśle klarowanym. Używasz oleju? Pod sam koniec smażenia połóż na filetach parę wiórków świeżego masła. *** #POMAGAMINTERIA Hubert ma roczek...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego(...) się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Jak dobrać sztućce do potrawy

    ...sztućców podczas uroczystego posiłku może sprawić kłopot. W eleganckich miejscach i sytuacjach należy jednak pamiętać o zasadach savoir-vivre`u, według których bezwzględnie potrawy na talerz nakładamy wyłącznie łyżką lub widelcem, ta zasada obowiązuje także podczas wkładania kęsów potrawy do ust. Nigdy nie pomagamy sobie nożem - służy on wyłącznie do krojenia potraw i do pomocy przy nakładaniu...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    Nie chcesz przytyć w czasie świąt? Boisz się, że dietetyczne potrawy są niesmaczne i nie wpasują się w świąteczną atmosferę? Proponujemy przepisy na dania wykwintne, smaczne i niskokaloryczne!

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...