• Informacje na temat:

    potrawy z baleronu

Artykuły na temat: potrawy z baleronu
  • Szczupła po 40-tce

    Ogranicz sól Nadmiar soli (sodu) podnosi ciśnienie krwi! Zatrzymuje też nadmiar wody w organizmie. Nie dosalaj więc potrawy, zanim jej nie spróbujesz. Pamiętaj też, że mnóstwo gotowych produktów zawiera sól (rekordziści to: sery żółte, wędliny, pasztety). Zalecenie : Doprawiaj potrawy ziołami o wyrazistym smaku - bazylią, tymiankiem, cząbrem, rzeżuchą i czosnkiem. Zamiast kupować wędliny...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • 15 sposobów na tanie gotowanie

    ...przyrządzenia barszczu lub sosu. 8. Podgrzewaj w mikrofalówce Na podgrzanie potrawy w piekarniku lub na kuchence potrzeba sporo energii elektrycznej albo gazu. Znacznie taniej zrobimy to w mikrofalówce...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Polka na diecie: Jak się odchudzamy?

    ...też jeść tylko potrawy o niskim indeksie glikemicznym. Żadnej nie stosowała dłużej niż tydzień. - Umierałam z głodu. Pewnie mam słabą wolę, bo samo patrzenie na jedzenie wywoływało u mnie ssanie...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Jak jeść zdrowo przy...

    .... 9. Ograniczmy w diecie sól, cukier i słodycze. 10. Potrawy będą zdrowsze, jeśli przygotujemy je na parze, w garnku rzymskim, upieczemy w piekarniku w folii lub udusimy albo przyrządzimy na patelni...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • ...bordoskie potrawy, by w połączeniu z nimi jak najkorzystniej zaprezentowały się ich wina, i akurat tak się zdarzyło, że tego samego dnia trzej pomyśleli: "Mój merlot znakomicie spisuje się z węgorzem, nie ma...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...