• Informacje na temat:

    potrawy z ananasa

Przepisy na temat: potrawy z ananasa
  • Ananas faszerowany pikantnym ryżem

    Sposób przygotowania 1. Do rondla wsypujemy ryż, kurkumę i sól, wlewamy wodę, mleko kokosowe. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Ściągamy z ognia i odstawiamy. 2. Ananasa kroimy na pół wzdłuż, nie odcinając liści. Nacinamy miąższ w kratkę i za pomocą łyżki przekładamy na deskę do krojenia i siekamy w drobną kostkę (twardy rdzeń wyrzucamy). Połówki ananasa zostawiamy...

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Potrawy z rusztu dla miłośników drobiu

    Kurczak po hawajsku Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki. Przyprawy łączymy z olejem, sezamem i nacieramy kurczaka. Pozostawiamy w marynacie na godzinę. Ananasa kroimy i nadziewamy na przemian z zamarynowanym mięsem. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i kładziemy kilka plasterków razem z szaszłykami na ruszt. Grillujemy, sprawdzając co jakiś czas mięso. Przed podaniem posypujemy drobno...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...i poszatkować. Czosnek wycisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać mielone mięso, sól, pieprz i paprykę. Smażyć około 10 minut. Dodać ananasa z puszki, pokrojony w kostkę, oraz...

  • Sałatka na odchudzanie. Ananas wypełni nam żołądek, a co za tym idzie zaspokoi uczucie głodu.

  • Pierś kurczaka z ananasem i bananami

    ...pokrop je sokiem z cytryny. Pokrój pierś kurczaka na kawałki i wszystkie składniki zmieszaj. Pokrój ananasa wraz z zieloną częścią na ćwiartki. Odetnij od ćwiartek łodygę. Oddziel miąższ od skórki(...) dobrze gotujesz? Sprawdź się! Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

  • Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu i również smaczne :)

  • Świąteczna bomba witaminowa

    Czy wielkanocne smaczne potrawy muszą być tuczące? Niekoniecznie – wystarczy, że wprowadzisz do wielkanocnego menu trochę zielonych warzyw, które pomogą zadbać o figurę i zachwycą gości smakiem!

  • jest przepyszna do potraw z grila.

Artykuły na temat: potrawy z ananasa
  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ...​Co wrzucić na ruszt, w jakiej temperaturze piec, czym rozpalić grilla? Radzimy, jak grillować, żeby potrawy smakowały i nie szkodziły.

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Choć znane od dawna potrawy i napoje zawsze łechcą nasze podniebienia, w końcu przychodzi czas, gdy mamy ochotę na odrobinę urozmaicenia. W jaki sposób dodać trochę magii do codziennych smaków?

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Jedzenie, które orzeźwia w upalne dni

    Jedzenie, które spożywamy, odgrywa rolę w regulowaniu temperatury ciała, a niektóre potrawy i napoje naprawdę mogą cię ochłodzić w upalne dni. Najlepiej sięgać po produkty o wysokiej zawartości wody.

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • Bajka o jasiu i...

    Fasola często nazywana jest „mięsem wegetarian”. Warto po nią sięgać zwłaszcza jesienią i zimą, gdy gotujemy bardzo sycące potrawy.

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

Wideo na temat: potrawy z ananasa
  • Ostatnie smaki lata

    Piotr Kucharski przygotował potrawy, które kojarzą się z latem. W kuchni "Dzień Dobry TVN" pojawiły się dania takie jak: konfitura z jabłek, ananasa i imbiru, fasolka z prażonym na maśle sezamem i wędzonym tofu, sznycle z kurkami i szpinakiem, a także maślane ciasteczka z kremem mascarpone, malinami i jeżynami.

  • Czekolada w wersji wytrawnej. Przepisy Darii Ładochy

    Daria Ładocha przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" niecodzienne potrawy z czekoladą. Blogerka kulinarna zdradziła przepisy na: chilli sin carne z czekoladą, hummus czekoladowy, kurczaka z ananasem w sosie czekoladowym z dodatkiem chilli oraz sałatkę z mango i kozim serem.

  • Warzywa nie muszą być tylko nudnymi dodatkami do mięsnych dań. Mogą również tworzyć pełne posiłki. Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na warzywach. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: zupa z pora, kukurydzy i krewetek, fasola z warzywami i ananasem oraz czosnkowa ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami.