• Informacje na temat:

    potrawy gotowane na parowarze

Przepisy na temat: potrawy gotowane na parowarze
  • Łosoś z kiszoną kapustą

    Warzywa, nasiona i tłuste ryby to podstawa wiosennego menu. Musisz teraz jeść potrawy zawierające magnez, cynk i witaminy z grupy B!

  • Wykwintny smak zdrowych dań

    ...sądzi wiele osób. Jedyne, co trzeba sobie wypracować, to zmiana własnych nawyków. Przygotowanie posiłków, na przykład w parowarze, pozwala na zachowanie cennych właściwości oraz walorów smakowych wszystkich składników". Wykwintnie i zdrowo Gotowane na parze, w specjalnym garnku z sitem lub w parowarze potrawy pozwalają na przygotowanie najbardziej wykwintnych i smakowitych...

Artykuły na temat: potrawy gotowane na parowarze
  • Gotowanie na parze

    ...oraz ryby. Kolejnym argumentem przemawiającym za tym sposobem gotowania jest fakt, że potrawy zachowują ładny wygląd, głęboki aromat i kolor, co jest ważne zwłaszcza dla dzieci. Ugotowane w wodzie warzywa nie zawsze wyglądają zachęcająco dla małych niejadków, te przygotowane w parowarze (lub w specjalnej wkładce, którą umieszcza się w garnku z gotującą się wodą) dobrze się prezentują, a także...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Siedem trików na oszczędne gotowanie i pieczenie

    .... Schłodzą jej wnętrze, co zmniejszy pobór prądu. 3. Idealnie dopasowane Garnki i patelnie, w których gotujemy czy smażymy potrawy, powinny być dostosowane do wielkości palników. Tak, aby płomienie(...) W 2-3-poziomowym parowarze ugotujemy zupę, mięso, ziemniaki i warzywa równocześnie. Dzięki temu zaoszczędzimy nawet 60 proc. gazu lub energii elektrycznej. Zadbamy również o zdrowie swoje i bliskich...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Gotujemy na parze

    Zmniejszysz ilość tłuszczu, a także sprawisz, że potrawy będą smaczniejsze i zachowają więcej witamin oraz mikroelementów. To nie jest trudne!

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • Łosoś z kiszoną kapustą

    Warzywa, nasiona i tłuste ryby to podstawa wiosennego menu. Musisz teraz jeść potrawy zawierające magnez, cynk i witaminy z grupy B!

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Zdrowe odżywianie nie musi oznaczać rezygnacji z ulubionych potraw. Teraz możesz je przygotować na parze bez dodawania grama tłuszczu i soli. Podczas gotowania na parze poszczególne składniki potrawy nie tracą swojego naturalnego smaku, zapachu, koloru, mają więcej witamin i wartości odżywczych.

  • Niedzielny obiad, wizyta przyjaciół, rodzinna impreza – jeśli należysz do osób, którym goście niemal zawsze kojarzą się z wyzwaniem, być może jest to kwestia gorszej organizacji pracy, mniejszych umiejętności kulinarnych albo zwyczajnie braku czasu. Żaden z tych czynników nie jest już jednak problemem, bo nowoczesne piekarniki Whirlpool pozwalają na przygotowanie w tym samym czasie aż trzech dań. To oszczędność czasu, prądu i... nerwów. COOK3 Dzięki funkcji Cook3, na trzech różnych poziomach...