• Informacje na temat:

    potrawka z krewetek

Przepisy na temat: potrawka z krewetek
  • Potrawka orientalna

    ...ułożyć warzywa a na nich mięso kurczaka. Udekorować kolendrą. Druga opcja: - 30 dag mrożonych krewetek, - 2 ząbki czosnku, - Kilka kropel sosu Tabasco Krewetki wysypać na sito, przelać wrzątkiem...

  • Smaczny pomysł na "Potrawka z dynią i krewetkami"

  • Pomysł na kiełki

    ...półmisku. Na środku ułożyć sałatę, a wokół grzanki. Czas przyrządzania: 1 godzina. Potrawka orientalna Skład: marchew, kiełki fasoli mung, papryka, groch zielony, por, grzyby chińskie, groch cukrowy(...) i smażyć około 8-10 minut. Na półmisek wysypać osączony ryż, obok ułożyć warzywa a na nich mięso kurczaka. Udekorować kolendrą. Druga opcja: 30 dag mrożonych krewetek, 2 ząbki czosnku, kilka kropel sosu...

  • Pyszne danie obiadowe ,delikatna potrawa łatwa do przygotowania można nawet powiedzieć że dietetyczna polecam

  • Łatwe i bardzoszybkie w przygotowaniu no i tanie!

  • Kuchnia chinska

  • Wyjątkowa sałatka z krewetek. Niezwykłe połączenie smaków, przyniesie rozkosz niejednemu podniebieniu:)

  • sałatka z krewetek

  • Bardzo smaczna pasta na chlebek lub do dekoracji.

  • DOSKONAŁY SPOSÓB NA UDANY WIECZÓR ZE ZNAJOMYMI:)

Artykuły na temat: potrawka z krewetek
  • Przed zachodem

    Eksperymenty Dla poszukiwaczy nowych smaków sashimi z wieloryba, potrawka z mięsa renifera. Albo tutejszy przysmak: smażone języki dorszy. Jeśli jednak nie masz odwagi, nie będziesz głodna. Wystarczy zatrzymać się w przydrożnej knajpce, żeby zjeść pyszne zapiekanki z dorsza, świeżo złowione krewetki z grilla. Przed wyjazdem warto kupić suszonego dorsza, sprzedawanego nawet na stacjach...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Luksus na wyciągnięcie ręki

    Nad Teneryfą, największą z Wysp Kanaryjskich, góruje Pico del Teide, najwyższy szczyt w całej Hiszpanii, który przez cały rok pokryty jest śniegiem. W języku pierwotnych mieszkańców wyspy tiner oznaczało górę, ife - śnieg. Stąd proste tłumaczenie: Teneryfa znaczy biała albo śniegowa góra.

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Niech mama już idzie

    Ta więź nie jest oczywista. Bo z synową lub zięciem można być w zgodzie tylko... pod warunkiem. Warunki teściowej? Żeby młodzi nie byli pazerni: „mamo, daj”, „mamo, kup”. Żeby nie traktowali jak darmowej niani. Żeby rozumieli, że dzisiaj kobieta 60 plus ma swoje sprawy i nie musi się poświęcać. A w zamian? Trzeba pomagać bezinteresownie. Nie wtrącać się. Zaakceptować, że dziś małżeństwo wygląda inaczej niż za moich czasów. To trudne. Współczesne teściowe opowiadają o życiu na czynnym wulkanie.

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Teraz Siostry Anastazja i Salomea mogą towarzyszyć ci przez cały rok. W wyjątkowym kalendarzu znajdziesz zupełnie nowe przepisy na ciasta, przekąski oraz dania główne. Kalendarze już wkrótce do wygrania w naszym...

  • Obiad na ryżowo

    ...g kiełbasy chorizo, 2 marchewki, 100 g mrożonego groszku, 200 g podgotowanych krewetek 1. Nitki szafranu zalać małą ilością ciepłej wody i odstawić na 30 minut. Udka oprószyć solą. Na rozgrzanym oleju...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Cypr od kuchni

    Na Cyprze jedzenie stanowi jeden z najważniejszych elementów życia towarzyskiego. Skomplikowana historia kraju oraz położenie geograficzne spowodowały, że w wyspiarskiej kuchni można odnaleźć zarówno wpływy greckie, tureckie, jak i brytyjskie.

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...