• Informacje na temat:

    potrawa z miesa mielonego francuska

Przepisy na temat: potrawa z miesa mielonego francuska
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Sposób przygotowania: Wołowinę, szynkę wieprzową, kurczaka pokrój w kostkę. Osobno przesmaż na oleju. Ostudź. Dołóż do mięsa mielonego. Dodaj jajka, bułkę tartą, roztarty czosnek, musztardę(...)). Ostudź. Następnie dołóż kurczaka oraz mortadelę do mięsa mielonego. Dodaj jajka, bułkę tartą, roztarty czosnek, musztardę oraz koncentrat pomidorowy. Wyrób gładką masę. Dopraw solą, pieprzem, cukrem...

  • Danie proste, smaczne i niedrogie.

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...lubianych przez dzieci, dlatego łatwo przemycać w nich warzywa, za którymi brzdąc nie przepada. Wystarczy np. do farszu z mielonego mięsa drobiowego dodać ugotowaną marchewkę, brokuły, pietruszkę(...) kotletami mielonymi? Dodaj do mięsa pokrojoną w drobną kostkę paprykę w trzech kolorach, usmaż małe kotleciki i podawaj na ciepło. Jeśli ta potrawa nie przypadnie brzdącowi do gustu, z tych samych...

  • Zaleta tego dania jest to ze zawijaka mozna nadziac praktycznie wszystkim swietny na cieplo lub zimno. Polecam!

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    .... To cienkie plastry, lekko oprószone mąką i króciutko smażone, a dodatkiem do nich może być śmietankowy sos z białym winem i świeżymi ziołami. Ratatouille - tradycyjna francuska potrawa z duszonych(...) świeżej bazylii. Skropiona oliwą z oliwek z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu. Doskonała przystawka na każde przyjęcie, zwłaszcza latem, jest niezwykle lekka i ma wielu zwolenników na całym świecie...

  • Super rozgrzewająca potrawa na obiad.

  • Kuchnia turecka

    .... Potrawa ta bardzo szybko przyjęła się w całej Turcji, a obecnie jest daniem narodowym. Döner kebap podawany jest w małej budce na rogu i w najlepszych restauracjach. Spośród rozlicznych jego odmian(...) smażonych bakłażanów nadziewanych masą z pomidorów, cebuli i czosnku, czasami z dodatkiem baraniny, zalanych zimnym jogurtem. Börek - potrawa, którą jada się na śniadanie lub deser; rodzaj francuskiego ciasta...

  • Prosty, smaczny, szybki obiad.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...i oliwy, posypane natką pietruszki. Aromatyczna dolmadakia czyli zgrabne pakieciki mielonego mięsa z przyprawami, zawiniętego w liście winogronowe, polane oliwą i sokiem z cytryny. Jada się je najczęściej(...) duże krewetki (garides), kawałki ośmiornicy (htapodi) czy chrupiące sardynki (marides). Smażone kulki z mielonego mięsa doprawione suszoną miętą - keftedes i małe kotleciki z cukini (koloki thokespedes...

  • Kaloryczne danie dla ciężko pracujących.

Artykuły na temat: potrawa z miesa mielonego francuska
  • Dom pachnący cynamonem

    ...cynamonu), łyżeczka goździków, łyżeczka ziela angielskiego, łyżeczka mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki nasion anyżu (opcjonalnie, nie każdy je lubi), 1/2 łyżeczki...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Mariaż idealny, czyli organoleptyczne "parowanie" dla początkujących

    ...przyrządzonej potrawy... Trafne rozpoznanie organoleptyczne tego, jaka jest potrawa, a jakie wino to pierwszy krok do wybrania połączenia idealnego, który w duecie będzie uwodził nas smakiem(...) się uzupełniać. Zarówno potrawa, jak i wino nie mogą być od siebie bardziej aromatyczne w smaku. Jak w dobrym związku partnerskim - żadna ze stron nie dominuje drugiej. Zasada poszukiwania podobieństw...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • Powszechnie wiadomo, że Francuzi są dumni ze swojej kuchni, może nawet za bardzo, gdyż uważają ją za najlepszą na świecie. Jadają oczywiście żaby, ślimaki, ostrygi, foie gras i różne zaskakujące dziwactwa. Ale nie tylko one stanowią o bogactwie francuskiego stołu, podobnie jak francuski chleb nie sprowadza się wyłącznie do bagietek. Jeśli na Południu w porze obiadu wita podróżnika aromat oliwy z oliwek i zrumienionego na niej czosnku, to Północ zniewala bogactwem intensywnie doprawianych...

  • Księga smaków: Cynamon

    ...carne inaczej Klasyczną już potrawę z mielonego mięsa z fasolą i chili też doprawia się cynamonem. Na gotowym już daniu połóż 2 laski cynamonu. Przykryj i duś na małym ogniu ok. 45 minut, co jakiś...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...i pierożki należą do potraw bardzo lubianych przez dzieci, dlatego łatwo przemycać w nich warzywa, za którymi brzdąc nie przepada. Wystarczy np. do farszu z mielonego mięsa drobiowego dodać ugotowaną(...) wrażenie. Dziecko przepada za kotletami mielonymi? Dodaj do mięsa pokrojoną w drobną kostkę paprykę w trzech kolorach, usmaż małe kotleciki i podawaj na ciepło. Jeśli ta potrawa nie przypadnie...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...