• Informacje na temat:

    potrawa jednogarnkowa z mięsem mielonym

Przepisy na temat: potrawa jednogarnkowa z mięsem mielonym
Artykuły na temat: potrawa jednogarnkowa z mięsem mielonym
  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ..., a gdy cebula stanie się szklista, wlej 2 litry gorącej wody. Dodaj także umyte gruszki (w całości i ze skórką) oraz tymianek. Gdy potrawa się zagotuje, zmniejsz ogień tak, by zawartość garnka tylko...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Soczewica - skarb na talerzu

    To jedna z najzdrowszych roślin strączkowych, ale ciągle nie dorównuje popularnością fasoli czy grochowi. A ma naprawdę wyjątkowy smak i zawiera cenne dla zdrowia składniki.

  • Z jednego garnka

    ...gulasz - danie węgierskich pasterzy bydła (bydło nazywano gulya). Z kolei dodatek sporej ilości papryki i ostrych przypraw tworzy paprykarz. Potrawa jednogarnkowa ma konsystencję pół zupy, pół dania...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Leczo to chyba najpopularniejsza potrawa jednogarnkowa świata. I jak wszystkie ulubione dania - wywodzi się z kuchni biednych ludzi, którzy do jednego kociołka wrzucali wszystko, co mieli - rozmaite warzywa a czasem także okrawki mięsa.  Tajemnica dobrego leczo tkwi w świeżych składnikach - nie wolno ich rozgotować, warzywa powinny zachować swój kolor i sprężystość. Ważne są też przyprawy...