• Informacje na temat:

    pory pieczone z serem

Przepisy na temat: pory pieczone z serem
  • Pora na pory

    Niektóre warzywa, jak np. pory, mają tyleż zwolenników, co przeciwników. A przecież pory można wykorzystać w smacznych potrawach, np. w lazanii, z dodatkiem łososia. Wtedy ich delikatny smak podniesie walory potrawy.

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    Smaczne i sycące. Goście będą zachwyceni!

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Pizza mięsna z papryką i porem

    ...obierz, warzywa pokrój w plasterki. Ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 4 owalne placki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj sosem. Posyp pokruszonym serem, plasterkami cebuli i pora. Piecz...

  • Papryki faszerowane z pieca

    Zrób papryki faszerowane. Smakują doskonale!

  • Mini quiche z serem i porem

    ..., dodać, śmietanę, drobno pokrojoną szałwię. Doprawić solą i pieprzem. Ser pokruszyć i połowę zmieszać z porem, rozdzielić do foremek i zalać jajkami. Posypać pozostałym serem. Zapiekać w temp. 200 st...

  • Kalafior z chlebem i pieczenią

    Składniki: 1 średni kalafior 1 duży por (tylko biała część) 4 grube kromki chleba 20 dag pieczonego mięsa 5 dag startego żółtego sera 2 łyżki masła 2 jajka 1/2 szkl. mleka(...), wrzuć je do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 10 minut, odcedź i dobrze osącz. Pory oczyść, umyj, pokrój w grube plasterki. Kromki chleba i pieczeń potnij na kawałeczki. Żółty ser zetrzyj na tarce...

  • Pora na pora

    ...ledwo co okrzepł a jego liście są niebieskawo zielone. Takie pory myjemy pod bieżącą wodą, dość długo i starannie. Przycinamy i układamy w nasmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu. Przesypujemy serem(...) w kostkę marchewkę i zielone części pora. Dolewamy jasne piwo, przyprawiamy kminkiem i pieprzem, i gotujemy. Lekko podsuszony twaróg kroimy w kostkę i podajemy jako dodatek do tej zupy. W Walii młode pory...

  • ...4 duże pory, 8 plastrów szynki konserwowej, 8 plastrów sera, 200 ml śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, papryka. Czas przygotowania - ok. 15 minut.

  • ...w 200 st. C. Na cieście rozłożyć pory, piec 30 minut. Półtorej szklanki śmietany wymieszać z serem żółtym i 2 jajkami. Mieszaniną polać ciasto na 10 minut przed końcem pieczenia. Czy dobrze gotujesz(...) zagnieść ciasto, wstawić do lodówki. Nadzienie: Pory umyć, oczyścić, odciąć ciemnozielone liście, pokroić w krążki o grubości 1 cm. Boczek pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na patelni, dodać pory...

Artykuły na temat: pory pieczone z serem
  • Quiche z porem

    Potrawy z piekarnika smakują niemal każdemu. Wiele z nich można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wypróbuj przepis na lekki quiche z porem i serem.

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • Tarta z porem, boczkiem i serem

    Sięgaj po pory właśnie teraz, gdy dni są coraz chłodniejsze. Ten bliski krewniak cebuli i czosnku chroni nasz układ odpornościowy. Dodatkowo jest dobrym źródłem kwasu foliowego i korzystnie wpływa na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi.

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Tarta z porem i serem

    Przygotowanie Wymieszaj składniki na ciasto i zagnieć je. Następnie zawiń w folię i wstaw na 4-5 godzin do lodówki (możesz na noc).  Pory pokrój w krążki. Rozgrzej masło na patelni i wrzuć pory, posól. Duś ok. 10 min. Wymieszaj jajka ze śmietaną, doprawiając solą i pieprzem. Do masy śmietanowo - jajecznej dodaj pory.  Schłodzone ciasto rozwałkuj i włóż do formy do tarty wysmarowanej masłem...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Tarta z porem

    ...zmięknie. Dopraw. Dodaj ananasy, wymieszaj. 3. Żółtko wymieszaj z mlekiem. Na podpieczony spód wyłóż połowę pora. Rozłóż plasterki szynki, posyp startym serem. Na to wyłóż pozostałe pory. Całość...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Tarta z figami i kozim serem

    .... Polej je 2 łyżkami miodu. Posyp figi pokruszonym serem. 5. Zalej wszystko masą jajeczno-śmietanową. Na wierzchu ułóż resztę fig. Posyp je listkami tymianku i polej łyżką miodu. 6. Wstaw tartę do...

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...