• Informacje na temat:

    popcorn na masle

Artykuły na temat: popcorn na masle
  • Kukurydziane żniwa

    Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.

  • Na przełomie wiosny i lata na naszych stołach zaczyna królować bób. To pyszne warzywo możemy wykorzystać na wiele sposobów. Jeśli jeszcze nie wiecie co z niego przygotować, polecamy wam sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Początek lata to idealna pora dla smakoszy. Natura obdarza nas wówczas wieloma wyśmienitymi produktami. Jednym z nich jest bób, który do naszych sklepów trafia w czerwcu. Koniecznie wykorzystajcie krótki sezon, aby stworzyć zapasy, które pozwolą Wam cieszyć...

  • Jesień, chce się jeść!

    ...warzywa i rybę z papieru i polej sosem. Zupa parmezanowa z popcornem z kaszy gryczanej Obierz i posiekaj drobno cebule oraz surowy czosnek. Podsmaż je w garnku na dobrze rozgrzanym oleju. Dodaj(...) tymianek i gotuj na małym ogniu około 15 minut. Przygotuj popcorn. W rondelku dobrze rozgrzej olej, wsyp kaszę, gdy się upraży i popęka, zdejmij ją z ognia. Osącz na papierowym ręczniku. Do każdej...

  • Zobacz przepis, jaki Tomasz Batko przygotował w siódmym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Biszkopt czekoladowy 250 ml stoutu 250 g masła 75 g kakao 400 g drobnego cukru 140 ml kwaśnej śmietany 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 275 g mąki 2½ łyżeczki sody oczyszczonej   Krem piwny 350 ml piwa miodowego 2-3 łyżki miodu 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 200 g masła 3-4 łyżki brązowego cukru   Galaretka piwno-miodowa 300 ml piwa miodowego 2-3...

  • Tłuszcze trans: Dlaczego warto je ograniczać?

    ...baza jest częścią ciast, krakersów, herbatników, batonów, ciasteczek nadziewanych masą tłuszczową, przekładanych kremem, płatków, chrupek, chipsów, popcornu, a nawet zupek w proszku. Produkty cukiernicze...

  • Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Magdalena Ciasto100 ml wody100 g masła75 ml rumu kawowego190 g mąki1 szczypta soli3 jaja1 l oleju Sos czekoladowy300 g czekolady mlecznej125 ml rumu kawowego Popcorn50 g kaszy jęczmiennej pęczak CiastoZagotować wodę. Dodać pokrojone masło i wymieszać do rozpuszczenia. Wlać rum. Zdjąć z ognia i, energicznie mieszając, dodać przesianą mąkę oraz sól. Po uzyskaniu zwartej konsystencji odstawić do ostygnięcia....

  • Tłuszcze trans - dlaczego warto je ograniczać

    ..., krakersów, herbatników, batonów, ciasteczek nadziewanych masą tłuszczową, przekładanych kremem, płatków, chrupek, chipsów, popcornu, a nawet zupek w proszku. Produkty cukiernicze są niezwykle smaczne...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Grzybobranie jest wielowiekowym polskim zwyczajem sięgającym czasów szlacheckich. Ponieważ sezon na grzyby można uznać za rozpoczęty, warto wiedzieć, gdzie w tym roku wybrać się na grzybobranie i jak wykorzystać skarby lasu w swojej domowej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Od faraona, przez szlachcica, do prezydenta   Już starożytna kuchnia doceniała walory smakowe grzybów. Na rzymskim stole obok winogron i jabłek zawsze obecne były grzyby. Grecy uznawali je za boski pokarm, a w starożytnym...