• Informacje na temat:

    pomidory koktajlowe z papryka

Przepisy na temat: pomidory koktajlowe z papryka
  • Kotlety z soczewicy z pomidorkami koktajlowymi

    Forma pulpeta lub okrągłego kotleta zazwyczaj dobrze się dzieciom kojarzy. Można w ten sposób przemycić warzywa strączkowe z dodatkiem mięsa lub przygotować je w wersji wegetariańskiej. Soczewica gotuje się dużo szybciej niż fasola i jest najbardziej lekkostrawnym warzywem strączkowym, więc bez obaw można podawać ją przedszkolakom.

  • Bardzo smaczna przekąska.

  • Pomidory dla niejadka

    Biedronki na krakersach - skrzydełka zrób z dwóch ćwiartek pomidorka koktajlowego, kropki z majonezu, łebki z oliwek. Grzybki - kapelusze zrób z połówek pomidora, nóżki z jajek na twardo, kropki z pokrojonego białka jajka lub z majonezu. Świnka - na przekrojonej bułce ułóż sałatę, z szynki zrób mordkę świnki, z plasterka pomidora ryjek, a oczy z kawałków papryki.

  • Wspaniała przystawka i dodatek do dań mięsnych.

  • Bruschetta z pieczoną dynią i papryką

    ..., aż do odpowiadającej ci konsystencji. Pieczywo pokrój w kromki i podpiecz je na suchej patelni lub w tosterze. Wlej na patelnię 1 łyżkę oleju i podpiecz pomidory koktajlowe. Ciepłe pieczywo podawaj...

  • W dzisiejszy upalny dzień nie miałem pomysłu na obiad , pogrzebałem w przepisach , odrobinę zmian i wyszło coś fajnego . polecam

  • Gęsty miks z pomidorkami oraz papryką

    Składniki: ●szklanka pomidorków koktajlowych (lub 2 duże pomidory) ●1/2 czerwonej papryki ●1/2 pęczka rzodkiewek ●1/4 szklanki mleka kokosowego ●1/2 łyżeczki chili lub pieprzu cayenne ●do nadania konsystencji woda przegotowana i schłodzona (lub filtrowana) ●szczypta soli morskiej Przygotowanie: 1. Pomidory umyj, usuń zielone części (z dużych wytnij zdrewniałe kawałki). Rzodkiewki...

  • Łatwe w przygotowaniu i smaczne

  • Tortilla z pomidorami

    Doskonała na ciepło i na zimno.

  • Pasteryzowane pomidorki możemy wykorzystać jako dodatek do mięsa, sałatek lub dekoracji potraw.

Artykuły na temat: pomidory koktajlowe z papryka
  • Zupa z pomidorów i papryki z pulpetami

    ...1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Papryki przekrój na pół, oczyść. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórą do góry. Na drugiej blasze rozłóż pomidory bez szypułek, pomidorki koktajlowe oraz ząbki czosnku w łupinie. Piecz przez pół godziny.  2. Wlej do garnka łyżkę oleju i przełóż upieczone pomidory (pomidorki koktajlowe odłóż na bok), ząbki czosnku wyciśnięte z łupiny oraz szczyptę...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Żółte pomidory

    ..., zwalcza cellulit.  Okrągłe żółte pomidory doskonale nadają się na przetwory, przeciery i pasty. Z kolei odmiany mniejsze, podłużne oraz żółte pomidorki koktajlowe, delikatne i soczyste, są wprost idealne(...) delikatniejszą skórkę i nieco słodszy smak. Zawierają mniej likopenu, substancji o silnych właściwościach antynowotworowych, za to świetnie regulują przemianę materii i działają uspokajająco. Pomidory te są...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Lasagne z sosem pomidorowym

    Przygotowanie: Cebulę i czosnek obierz, następnie drobno posiekaj. Zeszklij na patelni. 2 Dodaj mięso i razem przesmaż. Mieszaj, by rozdrobnić ewentualne grudki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Smaż, dopóki mięso nie zacznie się lekko rumienić. Następnie dodaj do niego pomidory (jeśli świeże, pamiętaj, by wcześniej je sparzyć i zdjąć z nich skórkę) oraz przecier pomidorowy...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Owoce i warzywa z balkonu. Jak to zrobić

    Nie potrzeba dużego tarasu, aby hodować za oknem truskawki albo pomidory. Miniogródek nie wymaga doświadczenia ani dużych wydatków. Za to daje gwarancję dojrzałych na słońcu i ekologicznych zbiorów!

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...

  • Terrina serowo-pomidorowa

    ...1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Miąższ oczyścić z pestek, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę....

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...