• Informacje na temat:

    polewa z czekolady owocowej

Przepisy na temat: polewa z czekolady owocowej
  • Beza z kremem

    ...mieszanych owoców sezonowych (jagody, jeżyny,brzoskwinie) 1 opakowanie polewy z ciemnej czekolady Przygotowanie 1. Mocno schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Dalej ubijając, partiami dosypuj 10(...). Brzoskwinie pozbaw pestek, pokrój. Bezy przełóż częścią masy oraz owoców. 4.Udekoruj pozostałym kremem śmietanowym, resztą owoców i rozpuszczoną polewą z czekolady.

  • Przepyszne danie po którym każdy, dorosły czy dziecko - wręcz "wylizuje talerze" ;)

  • Dieta prawie bez cukru

    ...5 ● wafel czekoladowy 50 g 4 ● baton z masą toffi 75 g 7 ● ½ tabliczki mlecznej czekolady 50 g 5 Bez pustych kalorii w szklance Pamiętajmy, że zdrowa dieta to nie tylko to, co dziecko je, ale...

  • Czekoladę zawsze rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Szklaną miseczkę należy umieścić nad parująca wodą.

  • Domowa kawa jak z kawiarni

    ...parzenia wydobywa najszlachetniejszy aromat czekolady z mieszanki Mocha Italia. Dla mnie to idealna kawa na początek każdego dnia. Ma pani jakieś własne rytuały, przyzwyczajenia, związane z piciem(...) polecam dodanie cukru wanilinowego lub połączenie jej z przyprawami: kardamonem czy cynamonem. Ciekawym rozwiązaniem jest polewa do lodów dolana bezpośrednio do napoju kawowego (gęsty sos zdecydowanie...

  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...amerykańskich drobno starta skórka z 1 nienawoskowanej cytryny 2 duże jajka 150 ml niskotłuszczowego jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka 2% 50 ml oleju słonecznikowego Polewa cytrynowa 100(...) łyżki polej tą masą babeczki i odczekaj co najmniej 30 minut przed podaniem, żeby polewa zastygła. Wskazówka: Jeśli chcesz, możesz upiec te babeczki, zastępując borówki amerykańskie gorzką...

  • Taka polewa dobrze się kroi i nie spływa z ciasta.

  • Zdrowe słodycze

    ...roślinnego - 2  jajka - 1 i 1/4 filiżanki maślanki odtłuszczonej - 1 łyżeczka ekstraktu wanilii - 2 łyżki rozkruszonej czekolady Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Następnie(...) energetyczną ciasta. Składniki: -  250g gorzkiej czekolady połamanej na kawałki - 3 duże jajka - 200g cukru brązowego - 100ml oleju słonecznikowego - 1 łyżeczka ekstraktu wanilii - 100g mąki pszennej...

  • Szybki przepis na polewę

Artykuły na temat: polewa z czekolady owocowej
  • Owocowy obiad i deser

    ...biszkoptowy czekoladowy, serek mascarpone, 2 kubeczki śmietanki kremówki, 50 ml koniaku, 1/2 szklanki cukru pudru, zapach arakowy, cukier waniliowy, 3 łyżeczki żelatyny, 20 dag malin, gotowa polewa z gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Żelatynę zalej niewielką ilością wody, kiedy spęcznieje rozpuść podgrzewając. Serek mascarpone zmiksuj z koniakiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Czekoladowe przysmaki

    Czekolady gorzka i deserowa (bogate w miazgę kakaową) nadadzą wypiekom głęboki, szlachetny smak. Z mlecznej zróbmy polewę.

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Pięć sposobów na przypalone ciasto

    ...1. Ciasto przypaliło się od góry? Poczekaj, aż wypiek wystygnie. Potem ostrym nożem zetnij przypaloną warstwę. Ciasto posmaruj lukrem albo oblej polewą czekoladową - zamaskują niedoskonały wierzch. 2. Przypiekły się boki ciasta? Poczekaj, aż ciasto zupełnie wystygnie. Potem tarką do jarzyn zetrzyj przypaloną warstwę. By ukryć wpadkę, boki posmaruj kremem  i obsyp wiórkami czekolady...

  • Pod okiem mistrzów cukiernictwa, Joanny i Janusza Profus wystartowały zajęcia dla wszystkich, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady, chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów. Przemiana ta zachodzi w magicznym miejscu, Pracowni Czekolady zlokalizowanej w dawnej kamienicy Emila Wedla podczas cyklu warsztatów “W Kuchni z E.Wedel”. Fot. 123RF/Picsel Warsztaty kulinarne i czekoladowe to idealny pomysł na spędzenie wolnego czasu w kreatywny sposób, mogą również stanowić oryginalny pomysł na...

  • Lody pod lupą ekspertów

    ...więc gwałtownie poziomu cukru we krwi. Unikaj lodów słodzonych cukrem, tych z dodatkiem czekolady, kandyzowanych owoców, z polewą. Wybieraj specjalne lody dla diabetyków albo przygotowuj mrożone(...) cierpisz na alergię pokarmową, zrezygnuj też z pałaszowania lodów przyrządzanych na bazie czekolady, orzechów czy ciastek (zawierają gluten). Jeśli jesteś uczulona na laktozę albo białka mleka krowiego, np...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    ...czy polewą z czekolady (to połowa kalorii więcej w każdej porcji!), tylko oprósz tartymi orzechami. Tłusty mazurek kajmakowy zamień na biszkoptowy spód posmarowany owocowym przecierem i obłożony(...) sporządzenia wykorzystaj jednak chudy twaróg. Poza tym upiecz sernik, który nie wymaga maślanego spodu. Do paschy nie dodawaj białej czekolady, słodkiego mleka skondensowanego ani śmietany kremówki...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...