• Informacje na temat:

    polewa z bialek na sernik

Przepisy na temat: polewa z bialek na sernik
  • Aksamitne serniki

    ...domieszaj do masy na sernik. Wylej ją na przygotowany spód. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz przez 65-70 minut. Wystudź.  3. Polewa: śmietanę mocno podgrzej w garnku, ale nie dopuść, by zawrzała. Do gorącej śmietany dodaj czekoladę połamaną na kawałeczki. Zdejmij z ognia i mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Gotową polewę wylej na sernik. Gdy polewa zastygnie, ciasto jest...

  • Świetna 4-składnikowa polewa,po zastygnięciu ładnie się kroi,jest idealna do serników,a nawet smarowałam nią donuty ;-)

  • Sernik wiedeński

    ...-dół). Uchyl na 2 minuty drzwiczki piekarnika, zmniejsz temperaturę do 150 stopni C i piecz jeszcze ok. 80 minut. Wystudź sernik w uchylonym piekarniku i przełóż go na talerz. Śmietankę podgrzej z masłem. Zdejmij masę z ognia, dodaj połamaną czekoladę. Wymieszaj. Lekko przestudzoną polewą polej sernik. Gdy zastygnie, rozłóż wisienki. 

  • Szybki przepis na polewę

  • Sernik cytrusowy w polewie

    Dla smakoszy przepis na puszysty cytrusowy sernik w polewie.

  • Szampita to jeden z najpopularniejszych ciast w Serbii- bardzo slodki, jeden kawalek jest w stanie zaslodzic awet najwiekszego lasucha :-) Nazwa ciasta: szam to po serbsku wlasnie piana bezowa z cukrem, a pita to ciasto.

  • Sernik na murzynku

    Czyli dwa ciasta w jednym

  • Prosty sernik na kruchym spodzie z bezą. Tego typu sernik może dłużej przetrzymać niż z owocami.

  • Aksamitny sernik w czekoladzie

    ...z cytrusów szczypta proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Polewa ciemna 2 mleczne czekolady 2 łyżki masła 4 łyżki mleka Polewa biała biała czekolada łyżka masła 2 łyżki mleka(...)). 3. Mleczne czekolady pokrusz, dodaj masło, mleko, podgrzej, mieszaj. Gorącą polewą oblej sernik. Polewę z białej czekolady zrób tak samo i udekoruj nią wierzch ciasta.

  • Sprawdzony przepis na "Sernik z polewą"

Artykuły na temat: polewa z bialek na sernik
  • Sernik z polewą czekoladową

    Puszyste i delikatne. Serniki – pyszne jak u mamy. Ich smak przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Sernik bez spodu z owocami

    Puszysty sernik.

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Sernik Czarny Las

    Jeśli nie liczysz kalorii, polej sernik domową polewą czekoladową. Wystarczy rozpuścić w niedużym rondlu 1/3 czekolady w 3 łyżkach słodkiej śmietanki. Palce lizać!

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Sernik królewski

    Aromatyczne i delikatne.

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Sernik wiedeński z orzechami

    ...z pokrojonymi daktylami. Tortownicę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy masę serową, wyrównujemy. Pieczemy 55-60 minut w 180ºC. Sernik studzimy 15 minut w piekarniku przy uchylonych(...) i podprażamy kilka minut. Następnie dodajemy syrop klonowy, mieszamy. Powstałą jeszcze ciepłą polewą dekorujemy chłodny sernik. Dzielimy na porcje i podajemy. Zobacz także:

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...