• Informacje na temat:

    polewa z bialej czekolady na ciasto

Przepisy na temat: polewa z bialej czekolady na ciasto
  • Ciasta biszkoptowe

    ...żelatynę, schłodź. Gdy się lekko zetnie, ułóż na wierzchu. Wstaw do lodówki na godzinę. Posmaruj polewą czekoladową, dekoruj wiórkami mlecznej czekolady.  Ciasto w esy floresy Sposób przygotowania(...) i delikatnie wymieszaj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Osącz, oprósz mąką i dodaj do ciasta. Wymieszaj.  2. Blachę pokryj papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Zawiń...

  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    ...rozprowadzała się po upieczonym cieście. Jeżeli schłodzisz ciasto, powinnaś z łatwością móc je pokroić. Perfekcyjna polewa będzie więc miękka i trudno będzie ją połamać. Sprawdzone przepisy(...). Oprócz tłuszczu do rondelka dodaj drobny cukier, kakao, mleko i wszystko zagotuj. Pamiętaj, aby dokładnie mieszać ze sobą składniki. Polewa szybko zastyga, wylewaj ją więc na ciasto zanim całkiem...

  • Babeczki z polewą czekoladową

    ...łyżką. Połam 15 dag czekolady, dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciasto odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. 2. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nakładaj masę do 3/4 wysokości. Piecz przez 20 minut w 180(...)Składniki na 12 sztuk: 30 dag mąki 10 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 200 ml kefiru 10 dag masła 20 dag białej czekolady 2 łyżki mleka...

  • Kontrastowe ciasta

    ...niej ziarenka z laski wanilii. Wystudzone ciasto układamy na paterze lub dużym talerzu, polewamy przestudzoną polewą. Wierzch wykładamy owocami: winogronami, figami i listkami mięty oraz płatkami(...)Ciasto zebra Sposób przygotowania Ciasto zebra spełnia wszystkie wymogi dobrego deseru: jest przepyszne, ładnie wygląda i jest proste w przygotowaniu! Mieszankę do domowego wypieku ciasta...

  • Cytrynowiec z czekoladą

    Sposób przygotowania 1. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Dosyp obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj olej oraz sok i skórkę z cytryny. Utrzyj. 2. Gorzką czekoladę połam na kawałki. Rozsyp na spodzie foremki wyłożonej pergaminem. Przykryj ciastem cytrynowym. Możesz również zrezygnować z czekoladowego spodu i kawałkami czekolady udekorować wierzch ciasta.  3. Piecz 40 min...

  • Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową

    ...żółtko, pokrojone masło i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Na 30 min wkładamy do lodówki, aby się schłodziło. Po tym czasie wylepiamy ciastem wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i pieczemy 20 min(...) podgrzewamy dodając pokruszoną białą czekoladę. Na zakończenie dodajemy sok i skórkę z limonki. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnik, studzimy ok. 10 minut i polewamy przygotowaną polewą.

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • Tort Esterhazy z Węgier

    Słynne ciasto z czekoladą...

  • Na upały

    Wierzch sernika możesz udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami albo polewą z białej czekolady lub galaretką z leśnych owoców zmiksowaną z jagodami.

  • Krówkowy serniczek

    .... 4. Godzinę przed podaniem serniczek polej stopioną polewą czekoladową, udekoruj np. świeżymi owocami  i drobno posiekanymi orzechami. Lśniąca polewa Łatwo ją zrobisz, podgrzewając  w rondelku...

Artykuły na temat: polewa z bialej czekolady na ciasto
  • Brownie z polewą ajerkoniakową

    Sposób przygotowania: 1. W rondelku, co jakiś czas mieszając, rozpuść kostkę masła z czekoladą. Powstałą masę przestudź.  2. Jajka zmiksuj z cukrem i połącz z pozostałymi składnikami na ciasto. Wymieszaj z masą czekoladową. Następnie przelej do wysmarowanej tłuszczem formy.  3. Piecz ciasto nie dłużej niż 40 minut, w temperaturze 180˚C.  4. Przygotuj polewę. Żelatynę rozpuść w śmietance i całość...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...wstawić do lodówki. 5. Ciasto najlepiej schładzać przez całą noc. Przed  podaniem ozdobić wiórkami czekoladowymi.

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Ciasto z czerwoną i białą fasolą

    .... Miksując połącz składniki. Wrzuć startą czekoladę i wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz przez ok. 45 minut w temperaturze 175°C. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej i wylej na ciasto. Całość wstaw na godzinę do lodówki. Zobacz także:

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Ciastka migdałowo-wiśniowe z czekoladą

    ...koniec dodajemy wiśnie i chwilę wyrabiamy ciasto rękoma, aby dokładnie wgnieść w nie owoce. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.  4. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy(...) czekolady. Zobacz także:

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Biala czekolada i maliny czyli ciasto na szkolny piknik wieczorny.

    ...i oliwa. Dwie masy polaczyc dodac maliny. Piec 25 minut w 200°C. Jak ostygnie polac polewa zrobiona z : 200 g bialej czekolady i 10 cl smietanki. Czekolade posiekac. Smietanke zagotowac i wlac do(...) g cukru pol paczki proszku do pieczenia czyli 2 plaskie lyzeczki 2 jajka 12 cl mleka 8 cl oleju arachidowego badz innego neutralnego 200 g bialej czekolady 200 g malin, jeszcze zamrozonych...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...