• Informacje na temat:

    polewa do ciasta kakaowa

Przepisy na temat: polewa do ciasta kakaowa
  • W połowie kakaowy

    Wierzch ciasta można dodatkowo posmarować powidłami lub bitą śmietaną i udekorować np. listkami z białej oraz ciemnej czekolady. Wyborna będzie też polewa czekoladowa.

  • Murzynek z polewą

    ...pieczenia, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli i wmieszaj do ciasta na samym końcu – w taki sposób, aby nie zniszczyć pęcherzyków powietrza. Ciasto przelej następnie do...

  • Sernik z morelami na kruchym spodzie kakaowym

    ...nalewki morelowej. 3. Podpieczony spód wyjmij z piekarnika. Masę serową równomiernie rozsmaruj na kakaowym spodzie. Połówki moreli dokładnie osącz z zalewy. Ułóż je na wierzchu ciasta, przeciętą...

  • Szybkie wypieki

    Święta za pasem, a wypieków brak? W takiej sytuacji można sobie poradzić sięgając po przepisy na łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasta, które zawsze się udają.

  • Pomysły na gruszkę. Smaczne i proste

    .... Przygotowanie ciasta: Margarynę ucieramy w mikserze z masłem. Dodajemy jajka. Łączymy ze sobą składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy je do masy jajecznej, miksujemy i po chwili dolewamy mleko. Znów miksujemy, aż do połączenia składników. Jednolitą masę przekładamy do wysmarowanej margaryną brytfanny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez koło 30 minut. Polewamy...

  • Czekoladowa delicja

    ...w 170ºC.3. Czekoladę rozpuść z masłem i cukrem. Polej wierzch ciasta. Udekoruj owocami, zanim polewa zastygnie. Czas przygotowania: ok. 80 minut(...) proszku do pieczenia szczypta soli 25 dag mieszanki owoców 2 łyżeczki mąki pszennej + szczypta mąki ziemniaczanej kilka najładniejszych owoców do dekoracji Polewa: 15 dag gorzkiej...

  • ...cukiereczkami do ciasta. Polewa do ciasta: 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 2 łyżki wody - podgrzewać do rozpuszczenia cukru (nie gotować). Letnią polewą polać ciasto i posypać...

Artykuły na temat: polewa do ciasta kakaowa
  • Babka kakaowa z czekoladową polewą

    ...kruszymy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestudzenia. Babkę przekładamy na paterę lub duży talerz. Polewę czekoladową rozprowadzamy po wierzchu ciasta pozwalając, żeby spłynęła nieregularnie po jego bokach. Przestawiamy w chłodne miejsce, aby polewa zastygła. Babkę kroimy na porcje i podajemy. Zobacz także:

  • Ciasta z budyniem

    ...kremu budyniowego. 2. Wystudzony biszkopt posmarować kremem truskawkowym, wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno i rozsmarować na kremie truskawkowym. Wierzch ciasta udekorować(...) kakao i resztę mleka. Natłuszczoną i wysypaną formę napełniać na zmianę paskami jasnego i ciemnego ciasta. Do ciemnego powkładać połówki truskawek. Piec 45 minut w 160°C. 2. Z mleka, cukru i budyniu...

  • Ciasta z kokosem

    ...do masy kakaowej sprawi, że ciemna część ciasta marmurkowego nie będzie zbyt sucha.  Ocalić marmoladę Marmoladę do przekładania piernika należy wcześniej zagotować, energicznie mieszając(...) i ubijać, aż do schłodzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem i usztywniaczem. Połączyć z żółtkami, doprawić likierem. Odłożyć 1/3 kremu. Resztą kremu poprzekładać blaty ciasta. Wstawić do...

  • Ciasta z bananami

    Aksamitne w smaku banany wzbogacają kremy i masy do ciast.

  • Ciasta bez pieczenia

    ...czekolady oraz polewa truskawkowa Przygotowanie: 1. Zagotuj 1 i 1/2 l wody. Galaretkę wiśniową, agrestową i brzoskwiniową zalej w osobnych naczyniach 1/2 l gorącej wody. Mieszaj, aż każda się rozpuści...

  • Czekoladowe przysmaki

    ...z cukrem i cukrem wanilinowym. Suche składniki dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Pod koniec dołożyć posiekaną czekoladę i orzechy. 2. Do natłuszczonej i wysypanej mąką krupczatką okrągłej formy...

  • Opływają w czekoladzie. Orzeszki z kajmakiem

    .... Z ciasta formuję kulę, zawijam w folię spożywczą i wkładam na 2 godziny do lodówki. Odrywam po kawałku ciasta i wylepiam nim foremki do orzeszków, które piekę 10-12 minut w 180º C. Ciastka wyciągam z foremek i studzę.    Margarynę rozpuszczam, ale uważam, by nie zawrzała. Zdejmuję z ognia, dodaję 80 g cukru pudru, 3 łyżki kakao i 3 łyżki zimnej wody, mieszam, aż powstanie gładka polewa kakaowa...

  • Słodka niespodzianka

    Galaretka dodana do ciasta to żadna nowina. Ale wypieki z kisielem to już kulinarna ciekawostka.

  • Układamy jadłospis bez mleka

    ...laktozy niż w szklance mleka); • masło i margaryny; • czekolada, batoniki, lody (z wyjątkiem sorbetowych); • ciasta i ciastka oraz wszelkie słodycze zawierające mleko lub śmietanę(...)); • ciasta i ciastka bezmleczne (kupowane w sklepach ze zdrową żywnością lub pieczone w domu); • słodycze nie zawierające mleka krowiego (niektóre powszechnie dostępne lizaki, żelki, landrynki...

  • Układamy jadłospis bez mleka

    ...laktozy niż w szklance mleka); • masło i margaryny; • czekolada, batoniki, lody (z wyjątkiem sorbetowych); • ciasta i ciastka oraz wszelkie słodycze zawierające mleko lub śmietanę(...)); • ciasta i ciastka bezmleczne (kupowane w sklepach ze zdrową żywnością lub pieczone w domu); • słodycze nie zawierające mleka krowiego (niektóre powszechnie dostępne lizaki, żelki, landrynki...