• Informacje na temat:

    polewa czekoladowa z margaryny

Przepisy na temat: polewa czekoladowa z margaryny
  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    ...margaryny o wysokiej zawartości tłuszczu. Nasze babcie i mamy dobrze wiedziały co robią decydując się na Palmę - ma ona aż 80 proc. tłuszczu. Przez to polewa ma szansę uzyskać odpowiednią miękkość(...), w którym wszystko rozpuścisz. Jeżeli dosładzasz swoją polewę, zamiast białego cukru możesz także używać miodu lub syropu klonowego. Rodzina nie poczuje różnicy! Aby polewa wyszła idealnie gładka, warto...

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

  • Murzynek z polewą

    Składniki: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 5 jajek, sól 5 dag masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy 1 op. gotowej polewy czekoladowej Przygotowanie: 1. Tabliczkę gorzkiej czekolady pokrój lub połam na małe kawałki, umieść w miseczce i rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw...

  • zawsze się udaje

  • Pyszne ciasto czekoladowe

    Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 25 dag margaryny lub masła, 25 dag gorzkiej czekolady, 180 ml wody, 30 dag mąki pszennej, 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...) masła lub margaryny. Sposób przygotowania: Czekoladę drobno posiekaj. Do rondelka włóż pokrojoną na kawałki margarynę lub masło, posiekaną czekoladę, wlej wodę. Podgrzewaj na małym ogniu...

  • Czekoladę zawsze rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Szklaną miseczkę należy umieścić nad parująca wodą.

  • W połowie kakaowy

    Wierzch ciasta można dodatkowo posmarować powidłami lub bitą śmietaną i udekorować np. listkami z białej oraz ciemnej czekolady. Wyborna będzie też polewa czekoladowa.

  • szybka i co najważniejsze zawsze się udaje

  • Kruche ciasteczka

    Składniki na ok. 30 sztuk: 3 szklanki mąki pszennej 25 dag zimnej margaryny lub masła ½ szklanki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 12 proc. lub gęstego jogurtu typu greckiego 1 małe opakowanie cukru wanilinowego 15 dag jagód (świeżych lub mrożonych) Ponadto:  folia spożywcza papier do pieczenia Przygotowanie: 1. Na stolnicę...

  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

Artykuły na temat: polewa czekoladowa z margaryny
  • Czekoladowa rozkosz

    .... Ciasto wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Przed podaniem wierzch ciasta udekoruj wiórkami czekolady. Pyszne ciasto czekoladowe Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 25 dag margaryny lub masła, 25 dag(...), 1/2 łyżeczki cynamonu. Na polewę: 15 dag gorzkiej czekolady, 15 dag masła lub margaryny. Czekoladę drobno posiekaj. Do rondelka włóż pokrojoną na kawałki margarynę lub masło, posiekaną czekoladę, wlej wodę...

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Keks kawowo-czekoladowy

    Składniki na 16 porcji: 1 i 3/4 szklanki mąki (300 g), 150 g cukru pudru, 3 łyżki ciemnego kakao, 1 mały proszek do pieczenia (15 g), 150 g orzechów włoskich lub migdałów, 150 g margaryny do pieczenia, 150 ml mocnej zaparzonej kawy, 4 duże jajka. Przygotowanie Mąkę , proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodać roztopioną i przestudzoną...

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Ciasto: 2,5 mąki; 8 łyżek cukru; 20 dag margaryny; 5 dag drożdży; 3/4 szklanki mleka; 3 jaja. Bakalie (rodzynki, migdały, orzechy, suszone owoce, skórka pomarańczowa); tłuszcz i tarta bułka do formy; polewa czekoladowa.

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • Gosia Kosior połączyła biszkopt i brownie. Musimy przyznać, że pomysł jest znakomity, a wykonanie jeszcze lepsze! Brownie135 g masła135 g czekolady 75%2 jajka210 g drobnego cukru 60 g mąki30 g kakao Biszkopt5 jaj¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Konfitura300 g agrestu300 g kiwi8 łyżek cukru2-3 łyżeczki agaru Orzechowe chrupki w karmelu2 łyżki wody5 łyżek drobnego cukru 200 g orzechów pekan Krem500 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Wypieki pod słodką pierzynką

    Ciasta z polewą uwielbiają dzieci. Zwłaszcza, gdy polewa jest kolorowa.

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...