• Informacje na temat:

    polewa czekoladowa z budyniu

Przepisy na temat: polewa czekoladowa z budyniu
  • W połowie kakaowy

    Wierzch ciasta można dodatkowo posmarować powidłami lub bitą śmietaną i udekorować np. listkami z białej oraz ciemnej czekolady. Wyborna będzie też polewa czekoladowa.

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...+ 5 łyżek mleka 42 g drożdży 80 g masła 2 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 75 ml + 4-6 łyżek ajerkoniaku 1 l oleju do smażenia 25 g pistacji 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny(...) z 2 łyżkami cukru i 5 łyżkami mleka. 200 ml mleka zagotować, dodać przygotowaną mieszankę i zagotować cały czas mieszając. Do gotowego budyniu wmieszać 75 ml ajerkoniaku. Olej rozgrzać do temperatury...

  • zawsze się udaje

  • Pychotka budyniowo-śmietankowa

    ...ucierania, dodawaj po 1 łyżce zimnego budyniu. Na koniec do masy wsyp zmielone migdały, dodaj aromat śmietankowy oraz  kakao. Ponownie wymieszaj.   4. Masę przełóż na zastudzony spód w formie. Wstaw do...

  • Czekoladę zawsze rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Szklaną miseczkę należy umieścić nad parująca wodą.

  • Tarta gruszkowa

    Składniki: 25 dag mąki 12,5 dag masła, sól 1 żółtko, 2 jajka 1/2 szkl. cukru kryształu 2-3 gruszki 10 dag cukru pudru 18 dag jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu w proszku polewa czek. Przygotowanie: 1. Mąkę przesiej do miski. Dodaj zimne masło, szczyptę soli, żółtko oraz cukier kryształ. Wlej 5 łyżek lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto, schłodź. Następnie...

  • szybka i co najważniejsze zawsze się udaje

  • Sernik z jeżynami

    Składniki na 12 porcji: Spód: 25 dag czekoladowych herbatników 10 dag masła Masa: 15 dag gorzkiej czekolady 80 dag mielonego twarogu 15 dag cukru 1 op. budyniu czekoladowego 2 łyżki kakao 5 jajek 30 dag jeżyn 100 ml oleju Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego Sposób przygotowania...

  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

Artykuły na temat: polewa czekoladowa z budyniu
  • Czekoladowe pisanki

    Masło posiekać, połączyć z mąką, dodać żółtka i cukier puder. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm, wyciąć placuszki w kształcie pisanek. Kłaść je na wyłożonej pergaminem blasze. Piec 15 minut w temp. 200°C. Ostudzić. Masło utrzeć do białości. Budyń przygotować wg przepisu, schłodzić. Do masła wlać rum, dodawać też po łyżce budyniu - nie...

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Ciasto oszukaniec na jednym jajku

    ...masę. Ucierając, dodawaj po łyżce budyniu. Na koniec wmieszaj kakao.  3. Ciasto przekrój na 2 blaty. Przełóż je kremem. Wierzch polej polewą czekoladową. Odstaw do stężenia. Zobacz także:

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Torty marzeń

    ...rozmieszaj budynie. Wlej je do gotującego się mleka i odstaw do wystudzenia. Do zimnego budyniu dodaj utarte masło. Kremem przełóż krążki ciasta i posmaruj nim także górę i boki tortu. Schłodzony polej...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Słodki Dzień Dziecka

    ..., biszkopty, 20 dag jagód, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 20 dag gęstego serka waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, polewa czekoladowa 1. Galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody i wystudź(...) truskawek, sos truskawkowy, łyżeczka żelatyny, 1/2 tabliczki ciemnej czekolady lub polewa czekoladowa, tłuszcz i mąka albo papilotki do formy 1. Truskawki umyj pod bieżącą wodą, osusz i usuń...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Świąteczne ciasta z bakaliami

    ..., 450 g mąki pszennej, torebka budyniu waniliowego, 1 proszek do pieczenia, 150 g masła, 150 g cukru pudru, 2 jajka, 250 g miękkiego twarogu (chudego), masło i mąka krupczatka do formy, cukier puder do(...), aż zupełnie wystygnie. Rozgrzaną, płynną polewą smarujemy keks, na wierzchu układamy resztę owoców kandyzowanych i czekamy, aż polewa zastygnie. Nasza rada: Dodawane do ciast bakalie warto obsypać...

  • Gosia Kosior połączyła biszkopt i brownie. Musimy przyznać, że pomysł jest znakomity, a wykonanie jeszcze lepsze! Brownie135 g masła135 g czekolady 75%2 jajka210 g drobnego cukru 60 g mąki30 g kakao Biszkopt5 jaj¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Konfitura300 g agrestu300 g kiwi8 łyżek cukru2-3 łyżeczki agaru Orzechowe chrupki w karmelu2 łyżki wody5 łyżek drobnego cukru 200 g orzechów pekan Krem500 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...