• Informacje na temat:

    polew

Przepisy na temat: polew
  • Serniki z owocową polewą

    Aksamitne polewy przygotowane z malin czy jagód są pysznym dodatkiem do delikatnych wypieków z twarogu. Zwłaszcza teraz w pełni sezonu, gdy mamy ich pod dostatkiem!

  • Torciki ze słodką polewą

    ...i odetnij skrawki masy.  3. Polewa: z jogurtu oraz syropu i cukru pudru utrzyj gęsty lukier. Oblej nim brzeg tortu. Ustaw na tym bezy. Tort wstaw do lodówki. Po ok. 30 minutach na wierzch nałóż(...) z 1/3 szkl. cukru. Dodaj 1/2 likieru i truskawki. Przełóż tym blaty. Czekoladę stop. Dolej do niej resztę likieru. Tort oblej polewą. Udekoruj owocami leśnymi.

  • Smaczne ciasta z polewą

    ...wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 40-45 minut.  2. Polewa: na patelnię wsyp cukier i zalej go taką ilością wody, by ledwo go przykryła. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia i wlej śmietankę. Podgrzewaj, kołysząc patelnią, aż masa zgęstnieje i powoli będzie spływać z łyżki. Kajmakową polewę lekko przestudź.  3. Wystudzone ciasto polej tężejącą...

  • Ciasto jogurtowe z polewą

    .... Piecz 60 minut w temperaturze 160° C. Wystudź. Przygotuj polewę. Do miseczki włóż serek, dodaj 1/3 szklanki cukru oraz sok z cytryny, wymieszaj, by nie było grudek. Wystudzone ciasto posmaruj polewą, udekoruj pozostałymi malinami i oprósz cukrem pudrem. 

  • Kopułki w polewie

    ...z pergaminem, zachowując spore odstępy. Piecz 7-10 minut w 180°C. Pierniczki przełóż na kratkę kuchenną, odstaw, by ostygły.  3. Lukier: składniki utrzyj. Polewa: czekoladę stop. Miód podgrzej z wodą, wlej do cukru pudru. Dodaj czekoladę i kakao, mieszaj, aż powstanie gładka masa. Polej spód pierniczków. Gdy polewa zastygnie, polukruj wierzch. Odstaw do zastygnięcia.  

  • Ciasto orzechowe z polewą

    .... 3. Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do rondelka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Powstałą polewą dekorujemy wierzch ciasta i posypujemy pozostałymi orzechami. Odstawiamy, by dobrze...

  • Szarlotka inaczej, z polewą migdałowo-miodową

    Jesienią, gdy pogoda coraz mocniej zachęca nas do przesiadywania w domu, dobrze jest mieć pod ręką jakiś sezonowy deser. A cóż jest bardziej sezonowe o tej porze roku niż szarlotka? Spróbujmy jej oryginalną odmianę: z miodowo-migdałową polewą.

  • Kremówka w polewie

    ...z mąkami, zmniejsz ogień i gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Masło ucieraj, dodając małe porcje budyniu. 3. Czekoladę na polewę rozpuść w kremówce. Na ciasto wyłóż masę budyniową. Polej polewą. Schładzaj 2 godz. Z gruszkami: Zamiast jabłek możesz dodać twarde, pokrojone w większą kostkę obrane gruszki. Czas przygotowania: 80 minut...

  • Ciepłe lody w polewie

    ...polewy czekoladowe oraz lukier rozpuść według przepisu na opakowaniu. Przelej do osobnych miseczek. Do jednej miseczki z lukrem dodaj odrobinę żółtego barwnika spożywczego, utrzyj na gładką masę(...) czekoladzie (połowę w białej, połowę w ciemnej). Odstaw do zastudzenia. Gdy polewa zastygnie, dekoruj słodycze żółtym i niebieskim lukrem. Posyp kolorową posypką, ponownie ostudź. Serowe lody Na...

  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    Powoli przygotowujesz się do pieczenia ciast na świąteczny stół? Wpisujesz w notatnik tradycyjny piernik, ciasteczka czekoladowe i specjalnie dla kuzynki, która lubi eksperymentować – czekoladowe brownie z fasoli. Wszystkie te wypieki mają jedną cechę, która je łączy. – idealnie smakują z polewą!

Artykuły na temat: polew
  • Grillowane brzoskwinie z waniliową polewą

    Lekki deser który będzie idealnym dopełnieniem po obiedzie? Wypróbuj ten prosty przepis na grillowane brzoskwinie pod waniliową pierzynką.

  • Brownie z polewą ajerkoniakową

    .... Wymieszaj z masą czekoladową. Następnie przelej do wysmarowanej tłuszczem formy.  3. Piecz ciasto nie dłużej niż 40 minut, w temperaturze 180˚C.  4. Przygotuj polewę. Żelatynę rozpuść w śmietance i całość lekko podgrzej. Następnie wymieszaj z ajerkoniakiem.  5. Gotową polewę wyłóż na wierzch i rozprowadź równomiernie. Udekoruj startą białą czekoladą i złotymi (spożywczymi) perełkami. 

  • Piernik śliwkowy z polewą

    ...nagrzanego do 190°C. Piecz 45-50 minut - do suchego patyczka. Odstaw do wystudzenia.  3. Zrób polewę: w rondelku stop masło. Dodaj kakao, cukier puder i śmietanę. Energicznie ubijaj trzepaczką do połączenia składników. Polewę rozsmaruj na wystudzonym cieście. Udekoruj wiórkami lub płatkami kokosa. Ewentualnie ciasto możesz przełożyć powidłami śliwkowymi.  Zobacz także:

  • Babka kakaowa z czekoladową polewą

    ...kruszymy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestudzenia. Babkę przekładamy na paterę lub duży talerz. Polewę czekoladową rozprowadzamy po wierzchu ciasta pozwalając, żeby spłynęła nieregularnie po jego bokach. Przestawiamy w chłodne miejsce, aby polewa zastygła. Babkę kroimy na porcje i podajemy. Zobacz także:

  • Sernik z polewą czekoladową

    ...się rozpuści, a polewa zacznie gęstnieć, zdejmij ją z ognia. Gorącą polej upieczone ciasto. Zobacz także:

  • Ciasto orzechowe z polewą

    .... 3. Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do rondelka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Powstałą polewą dekorujemy wierzch ciasta i posypujemy pozostałymi orzechami. Odstawiamy, by dobrze zastygła...

  • Kokosowe naleśniki z polewą

    ...ml śmietanki kremówki, studzimy, by polewa lekko zgęstniała.  Dobrze schłodzoną śmietankę przelewamy do zimnego garnka i ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder, miksujemy. Następnie wsypujemy łyżkę wiórków kokosowych, mieszamy.  Na każdym naleśniku rozsmarowujemy bitą śmietanę z wiórkami i składamy go w trójkąt. Na talerzach układamy po naleśniku na porcję. Każdy polewamy...

  • Piernik marchewkowy z polewą serową

    Jajka rozbij, oddzielając białka od żółtek. Białka porządnie ubij. Dodaj do nich połowę cukru i w dalszym ciągu ubijaj,  powstanie sztywna piana.  Żółtka...

  • Krajanka cytrynowa  w polewie czekoladowej

    .... 4. Placek cytrynowy oblej polewą z czekolady. Zrób widelcem ozdobne ukośne paski. Posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Gdy polewa zastygnie, pokrój ciasto na porcje. Zobacz również:

  • Puszysta pianka z jagodową polewą

    ..., studzimy.  Sernik kroimy na kawałki o wymiarach 4x12 centymetrów. Przekładamy na talerz. Na każdą porcję wykładamy jagodową polewę. Ciastka wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, by się schłodziły...

Zdjęcia na temat: polew
Wideo na temat: polew
  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową

  • Przepis na najlepsze gofry

    Gofry - przysmak każdego, nie tylko dziecka! Każdy uwielbia te pulchne, chrupkie wafelki, szczególnie ze smakowitą polewą lub owocowym nadzieniem. Co zrobić, by uniknąć najczęstszych błędów. Nasz przepis sprawi, że gofry będą idealne!

  • Zmysłowe smaki: Ciasto cytrynowe

    Słoneczne ciasto cytrynowe rozjaśni szare jesienne dni! Zobaczcie, jak prosto się je przygotowuje - wszystkie składniki wystarczy utrzeć mikserem, a upieczone ciasto polać aromatyczną polewą. Ciasto cytrynowe – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!