• Informacje na temat:

    poledwiczki wieprzowe z pieczarkami papryka

Przepisy na temat: poledwiczki wieprzowe z pieczarkami papryka
  • Polędwiczki z pieczarkami

    Składniki: 2 polędwice wieprzowe 6 suszonych pomidorów 30 dag pieczarek cebula 3 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz 3 ząbki czosnku oliwa pół litra piwa 3 listki  laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Sos: mała cebula łyżeczka mąki 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów liść  laurowy 3 ziarna ziela angielskiego łyżka słodkiej papryki Przygotowanie: 1. Polędwice...

  • Ryż z czterech stron świata

    Hiszpańska paella Składniki: 25 dag ryżu 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 15 dag zielonej fasolki szparagowej (może być też mrożona) 15 dag pieczarek 3-4 dymki 3 łyżki oliwy 15 dag mrożonego zielonego groszku ok. 1/2 łyżeczki kurkumy 600 ml bulionu warzywnego sól, czarny pieprz, oregano Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek obierz...

Artykuły na temat: poledwiczki wieprzowe z pieczarkami papryka
  • Mięso w cieście francuskim

    Chcesz zaskoczyć swoich bliskim czymś wyjątkowo pysznym? Wypróbuj przepis na polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Na grzyby!

    ...ciasta   Gulasz z podgrzybków Składniki: 500 g podgrzybków 100 g wędzonego boczku 100 g szalotek 20 g masła Po 375 g gulaszy wołowego i wieprzowego Sól, czarny pieprz  Słodka papryka 2 listki laurowe 0,25 l czerwonego wytrawnego wina 0,5 l bulionu 200 g marchewki 30 g mąki 3 łyżki śmietany Pęczek natki pietruszki Grzyby oczyścić, pokroić...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Sylwester 2012

    Francuskie paszteciki z pieczarkami Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 20 dag polędwiczek wieprzowych, 25 dag pieczarek, olej, szklanka bulionu, 75 ml wytrawnego białego wina, 2 łyżki zasmażki błyskawicznej, sól, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Ciasto rozmrażaj w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkuj, złóż na cztery części i znowu rozwałkuj...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...