• Informacje na temat:

    polędwica wołowa wędzona

Przepisy na temat: polędwica wołowa wędzona
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

Artykuły na temat: polędwica wołowa wędzona
  • Wyjątkowa podróż do lat 20

    ..., kolendra, chilli". Wśród dań głównych prym wiodą wykwintne mięsa - pierś z kaczki, polędwica wołowa, comber z jelenia. Wszystkie w towarzystwie świeżych warzyw i ziół. Na wegetarian z kolei czekają risotto(...) nowoczesnych metod. Gotowanie w niskiej temperaturze, wykorzystywanie wyjątkowych ziół i przypraw oraz serwowanie takich przysmaków, jak wędzona we własnej wędzarni pierś z kaczki, czy tatar z polskiej...

  • Co zamiast mięsa?

    ...soczewicy suchej (przed gotowaniem).  Pierś kurczaka bez skórki 100 g = 2/3 szklanki nasion białej fasoli (przed gotowaniem) = 3 jajka.  Polędwica wołowa 100 g = 8 łyżek pestek dyni = 110 g sera...

  • Co zamiast mięsa?

    ...soczewicy suchej (przed gotowaniem).  Pierś kurczaka bez skórki 100 g = 2/3 szklanki nasion białej fasoli (przed gotowaniem) = 3 jajka.  Polędwica wołowa 100 g = 8 łyżek pestek dyni = 110 g sera...

  • Licz z nami kalorie

    ...- 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson czarny - 336 kcal; ozory w galarecie - 141 kcal; szynka z indyka - 84 kcal; polędwica(...) - 321 kcal; pieczeń wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal Drób i podroby...

  • Wołowina na stole!

    ...lub białego pieczywa, chrupiących grzanek i sałatek. Pastrami bez rukoli możesz także podać na ciepło. Pieczeń wołowa Składniki na 6 porcji: 1 kg polędwicy wołowej,  50 dag papryki,  2 dojrzałe...

  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    ...za głębienie. Ułatwia to także równe wysmażenie mięsa. Czerwone go mięsa nie należy smażyć zbyt długo, bo robi się twarde. Gulasz natomiast gotuj co najmniej godzinę, żeby się rozgotował. Polędwica wołowa po zdjęciu z patelni powinna "odpocząć" pod przykryciem przez kilka minut. Dzięki temu mięso w chłonie naturalne soki. Boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku Składniki na 4 porcje...

  • Policz swoje kalorie

    ...wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal; Drób i podroby Wartości podane dla 100(...) baleron gotowany - 244 kcal; kiełbasa krakowska sucha - 323 kcal; kiełbasa podwawelska - 247 kcal; kiełbasa śląska - 210 kcal; kiełbasa parówkowa - 323 kcal; parówki popularne - 342 kcal; polędwica...

  • ... wolowina po raz drugi ......

    ... dla tych co lubia wolowine ... podaje kolejny jej sposob  przyrzadzania,  sprawdzony i wielokrotnie przeze mnie przygotowywany ... naturalnie wedlug...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...oryginalnie wyglądają gwiazdki. Mniejsze foremki można wykorzystać np. do wycinania kółek czy gwiazdek z plasterków wędliny (polędwica, szynka konserwowa itp.). Do takich kanapek, oprócz wędlin...