• Informacje na temat:

    poledwica wolowa do chleba

Przepisy na temat: poledwica wolowa do chleba
  • Żelazna dieta na anemię

    ...zwykłego makaronu czy białego chleba serwuj maluchowi produkty razowe lub pełnoziarniste. Jak najczęściej podawaj też dziecku (np. zamiast ziemniaków) bogate w żelazo kasze: gryczaną, jaglaną, perłową...

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...kiedyś to zaprocentuje i za 10 lat twoje dziecko zaspokoi głód kanapką z chleba pełnoziarnistego z dużą ilością warzyw, a nie hamburgerem. Gotuj zdrowo Spróbuj prowadzić kuchnię...

Artykuły na temat: poledwica wolowa do chleba
  • Klasyczne pastrami

    1. Polędwicę wołową opłukać, osuszyć, natrzeć mieszanką octu, przeciśniętego przez praskę czosnku i oleju. Włożyć do szklanego naczynia, szczelnie przykryć,...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • W czeskiej kuchni

    U naszych południowych sąsiadów kuchnia powstała jako dodatek do piwa.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Lubię biesiady przy grillu

    ..., a przede wszystkim pesto, które poznałam wędrując po Toskanii. Pesto zaczynam robić, kiedy tylko się ociepla, tak żeby zawsze stało w lodówce. To świetny patent! Nadaje się do chleba, sera, makaronu, na...

  • Po raz szósty, 13 i 14 czerwca, Małopolska Izba Produktów Regionalnych, Tradycyjnych i Ekologicznych przy współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego, Urzędem Miasta zaprasza mieszkańców Krakowa i przybyszów na Plac Wolnica, na Święto Chleba i V Festiwal Smaku. Na krakowski Kazimierz przybędą mistrzowie piekarscy, cukiernicy i producenci Małopolskich Produktów Tradycyjnych. Wierzymy, że przybywające na Plac Wolnica rzesze krakowian i turystów w atmosferze święta i...

  • Nasyć się latem

    ...chleba, 20 g orzechów laskowych drobno posiekanych, 1 łyżka oliwy, sól, świeżo zmielony pieprz Rozgrzej piekarnik w funkcji grill do 200°C. W rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj 2-4 minuty do...

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. Fot. 123RF/Picsel W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza?...

  • Tatar dla koneserów

    Szykujesz przyjęcie? Przygotuj mięsny lub rybny befsztyk tatarski. Warunek powodzenia jest tylko jeden: mięso musi być superświeże.

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...