• Informacje na temat:

    poledwica w miesie mielonym

Przepisy na temat: poledwica w miesie mielonym
  • Polędwica z grilla na dwa sposoby

    ...). Faszerujemy mięso pomidorami, ciasno je upychając np rękojeścią od kopyści. Mięso nacieramy solą i grubo mielonym pieprzem, smarujemy marynatą, zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 8 godzin. Medaliony z polędwicy Polędwicę kroimy na grube plastry (około 3 cm) i lekko rozgniatamy dłonią. Nacieramy solą i grubo zmielonym pieprzem i układamy ciasno w miseczce. Zalewamy...

  • Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swinka tez jest dobra.

  • Szaszłyk z papryką

    ...i świeżo mielonym pieprzem. Grilluj, przewracając co kilka minut. Szaszłyki podawaj ze świeżym pieczywem. Czas przygotowania: około godziny...

  • Wspaniały dodatek do drugiego dania.

  • Zapiekanka z boczkiem

    Smaczna i sycąca!

  • Polędwica duszona, marynowana w przyprawach z dodatkiem miodu to mięso o lekko słodkim posmaku, które polecam każdemu ;)

  • Noworoczne mięsne hity

    Gdy świąteczne biesiadowanie już za nami, trudno pożegnać się od razu z wyjątkową aurą, która mu towarzyszy. Zasiądźmy zatem przy stole i poświętujmy wspólnie z rodziną jeszcze przez chwilę przy smakowitych daniach.

  • O:) Kuchnia węgierska

  • Pomysł na smaczny obiad

    ..., kukurydzę, przypraw.  2. Duś 10 minut. Polędwicę umyj, osusz i pokrój. Zrumień na rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni, przypraw solą i grubo mielonym kolorowym pieprzem.  Kapuśniak...

  • Soczyste i proste w wykonaniu polecam bo jest rewelacyjna....

Artykuły na temat: poledwica w miesie mielonym
  • Polędwica Wellington

    Z ciasta francuskiego możemy przyrządzić naprawdę obłędne dania. Polecamy przepis na słynną polędwicę w stylu Wellington- domownicy będą zachwyceni!

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Co zamiast mięsa?

    Latem łatwiej ograniczyć jego spożycie, bo mamy dużo warzyw i owoców, które mogą je zastąpić.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Co zamiast mięsa?

    Latem łatwiej ograniczyć jego spożycie, bo mamy dużo warzyw i owoców, które mogą je zastąpić.

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Mięso. Jeść czy nie?

    Dlaczego lepiej ograniczyć jego ilość w diecie.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Polędwica w miodzie, polenta, karamelizowana cebula i chipsy z pasternaku/ Menu

      Skusiłam się dzisiaj na ten cudowny przepis pochodzący z północy Francji, z samego Lille. Jego autorem jest Christophe Dalens, szef restauracji “L'Atelier...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...