• Informacje na temat:

    podudzie z piekarnika

Przepisy na temat: podudzie z piekarnika
  • Podudzia w pomidorach

    ...brytfanki włóż mięso. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz przez 45 minut. Udekoruj, np. bazylią.

  • Indyk jak wiadomo jest zdrowym mięsem. W tej wersji jest jeszcze bardziej zdrowszy i dietetyczny.

  • Podudzia z pomarańczą

    ...pomarańczy. Mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.180°C. Piecz 20-25 minut. W czasie pieczenia mięso polewaj sokiem z winem. Gotowe danie udekoruj, np. natką.

  • Soczyste podudzia kurczaka. Doskonale smakują z sałatkami.

  • Pieczone podudzia

    ...przygotowane warzywa ułóż w żaroodpornej formie. Posyp solą i pieprzem. Polej oliwą z ziołami i czosnkiem. Posyp rozmarynem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 40 minut.

  • Pyszne 'pałeczki' w mieszance papryki słodkiej i chili :) U mnie w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i warzywach w sosie maślano ziołowym :)

  • Czosnkowe  podudzia

    ...żaroodpornego naczynia. Podlej winem (ew. bulionem). Obłóż przygotowanymi warzywami. Posyp je solą i pieprzem. Skrop pozostałą oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200ºC. Piecz ok. 35 minut. Przed...

  • Smaczne danie "jednogarnkowe": warzywa i kurczak pieczone w piekarniku. Czysto, prosto i smacznie:)

  • Toskańska pieczonka

    Pyszne udka z piekarnika...

  • A ja nadal się pakuję no ale zjeść coś trzeba dlatego dziś przygotowałam podudzia pieczone w piekarniku z zaledwie jedną przyprawą, wyszły bardzo smaczne i soczyste, smak powalił moja rodzinkę na kolana. Trochę czasu potrzeba aby się ładnie upiekły ale efekt końcowy wow.

Artykuły na temat: podudzie z piekarnika
  • Paella walencjańska

    ...morza ułożyć na ryżu. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 st. C) i piec 25-30 minut. Po wyjęciu przykryć ściereczką i odstawić na 7-8 minut. Dekorować natką. Zobacz także:

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Ziarnko do ziarnka

    .... Przykryj naczynie folią spożywczą i wstaw do piekarnika na 3,5-4 godziny. Podczas duszenia dodaj grzyby enoki, sok z limonki, sos rybny oraz cukier palmowy do smaku. Około 45 minut przed wyjęciem mięsa z piekarnika wymieszaj w garnku ryż z pozostałym mleczkiem kokosowym, dodaj 50 ml zimnej wody i łyżeczkę soli morskiej. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, przykryj, przykręć gaz i gotuj do miękkości...

  • Gotowanie tradycyjne i na parze, a do tego pieczenie – piekarniki parowe gwarantują nową jakość naszych potraw. Jak działa urządzenie, które stało się absolutnym must-have nie tylko dla pasjonatów gotowania? Potrawa przyrządzona w piekarniku parowym zachowuje aromat i soczysty smak / materiały prasowe Dziś zdrowe odżywianie nie jest już tylko teorią wykładaną przez lekarzy i dietetyków, stało się prawdziwym stylem życia. Moda na sprawne fizycznie ciało wypracowane w fitness klubach...

  • O, kurczę!

    ..., skrop mięso oliwą, przykryj brytfannę. Wstaw do piekarnika na 45-50 minut. Po upływie tego czasu wyjmij mięso i odstaw na kilka minut, by odpoczęło. W tym czasie skrop liście sałaty i dymkę oliwą...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Pomidorowy zawrót głowy

    ..., a wokół rozłóż pomidory z patelni. Bakłażany w pomidorach wstaw do rozgrzanego piekarnika, zapiekaj je około 20 minut w 200°C. 6. Po wyjęciu z pieca przełóż warzywa na półmisek, posyp obficie(...) naczynia. Na pozostałym rozgrzanym oleju przesmaż na złoty kolor porcje mięsa. Układaj je na kapuście w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do wcześniej rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piecz 45 min. Przed...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Obiad z nutą ziołową

    ...do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec około 30 minut. Gotowe danie udekorować świeżymi ziołami, np. szczypiorkiem. Zielony chłodnik Składniki na 4 porcje: po pęczku rzodkiewki i bazylii, pół...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...