• Informacje na temat:

    podudzie z kurczaka pikantne

Przepisy na temat: podudzie z kurczaka pikantne
  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Delikatne mięso i aromatyczny sos to wyjątkowo zgrany duet. Oto pomysły na podkreślenie smaku drobiu – duszonego, jak i przyrządzonego na grillu!

  • Udka na ostro

    Składniki: 8 podudzi kurczaka (tzw. pałek) Marynata: 1 i 1/2 szklanki octu jabłkowego 2 łyżki brązowego cukru 3 łyżeczki chilli w proszku 2 łyżeczki białego mielonego pieprzu ząbek czosnku, zmiażdżony Pikantny sos: 3/4 szklanki octu jabłkowego 2 łyżki soku jabłkowego 2 łyżki keczupu 2 łyżki brązowego cukru łyżeczka suszonej papryczki chilli Przygotowanie...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ..., pokroić w cienkie paseczki. Szalotkę pokroić w piórka. Chili pokroić w drobne paseczki. Wszystkie składniki zalać syropem. Kurczak satay z sosem z orzeszków Składniki: - filet z kurczaka, - galangal, - trawa cytrynowa, - kumin, - ziarna kolendry, - mleko kokosowe, - cukier, - sól, - patyczki bambusowe Przygotowanie: Kurczaka pokroić w cienkie paski. Galangal i trawę cytrynową pokroić drobno...

Artykuły na temat: podudzie z kurczaka pikantne
  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Kruchy, pieczony, z chrupiącą skórką to polski przysmak. A jak kurczaka przyrządza się w innych częściach świata?

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Diabelnie smaczne

    ...pomidorowego (ok. 1/4 szklanki), 1/4 szklanki pikantnego keczupu, 1/2 szklanki powideł lub 1/4 szklanki sosu śliwkowego 1. Kurczaka umyj pod strumieniem bieżącej wody, osusz. Natrzyj go solą, pieprzem oraz obydwoma rodzajami papryki. Następnie odstaw na kwadrans w chłodne miejsce. Po tym czasie kurczaka skrop olejem, przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz godzinę w temperaturze 180