• Informacje na temat:

    podstawowe rzeczy w lodówce

Przepisy na temat: podstawowe rzeczy w lodówce
  • Chleb zmieniający życie

    ...ludzie potrafili się tym cieszyć, nauczyli się czerpać radość z tych drobnych rzeczy, łatwiej byłoby im wprowadzać te drobne zmiany. Wielu przekonuje, że można jeść zdrowo na mieście. Ale niezależnie(...) być zimny" - instruuje autorka. Chleb radzi przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do 5 dni.

  • kilka czynności, które wykonujemy bezsensu. Ja tez mam niektóre dziwne nawyki, ale staram się stosować do tych 8 kroków.

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...zdecydowanie więcej rzeczy niż teraz, gdy mam czteroosobową rodzinę. Zaczęłam po prostu liczyć pieniądze, kontrolować zawartość lodówki i robić bardziej racjonalne zakupy. Pomocne było też prowadzenie bloga - musiałam wiedzieć dokładnie, co mam w lodówce, a czego jeszcze potrzebuję. Jak Polska wypada na tle innych europejskich krajów jeśli idzie o ilość marnowanego jedzenia? W Polsce wyrzucamy...

  • Jest to baza do innych słodkich cudeniek:)

  • sałatka powstała z produktów które akurat miałam - wyszła całkiem niezła polecam

  • Kolorowy smak lata z jagodami lub sernik " na zimno ".

  • To ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem.

  • Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam

  • Wpadłam na ten pomysł w sutuacji, która była podbramkowa. Mianowicie: ostatnie dni miesiąca, brak pieniędzy, pustka w lodówce i w szafkach. A obiad musi być. Wchodzę do domu , zaglądam w każdy kuchenny kąt i szybciutko wymyślam. A więc tak: w mojej kuchni były tylko takie artykuły...

  • Wraz z oszałamiającą majówką rozpoczynamy sezon na rozmaite grille i inne przyjęcia, nie tylko w ogrodzie. Tym razem zabierzemy się za „przyjęcia siedzące”

Artykuły na temat: podstawowe rzeczy w lodówce
  • 10 rzeczy, które warto mieć w torebce

    Na czym polega tajemnica damskich torebek? W ich wnętrzu znajdujemy rzeczy, które pozwalają nam poradzić sobie w każdej sytuacji. Dzięki ich zawartości bez problemu odnajdziemy się na biznesowym spotkaniu, podczas wypadu na miasto ze znajomymi czy na niespodziewanym kinderbalu siostrzenicy. Co warto mieć pod ręką, aby odnaleźć się w nawet najbardziej niespodziewanych okolicznościach?

  • Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować… Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pomidor Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >> Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu....

  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    Podczas przygotowań do wakacyjnego wyjazdu trzeba załatwić wiele spraw: ubezpieczenie, szczepienia, zakupy. Dlatego często „mniej ważne” rzeczy, jak przygotowywanie prowiantu na wyjazd, są załatwiane na samym końcu. O tym, co będziecie jedli w trasie, warto pomyśleć jednak wcześniej. Dlaczego? Żeby mieć pewność, że zabraliście wszystkie ulubione przekąski i nie będziecie musieli zatrzymywać się...

  • Po co wydawać krocie na drogie kosmetyki i zabiegi, skoro najprawdziwsze spa możemy zorganizować we własnym domu, korzystając jedynie z tego, co znajdziemy w lodówce? Efekty przejdą wasze najśmielsze oczekiwania. Twoje ciało potrzebuje odpowiedniej pielęgnacji. Zadbać o siebie pomogą ci miód, jogurt, jabłko, marchewka oraz kawa, które są nie tylko smacznymi produktami. To również świetna alternatywa dla sztucznych kremów. Zrób z nich maseczki i przekonaj się, że natura jest najlepszym...

  • Zatrzymaj świat, ja wysiadam

    Ile nowych rzeczy potrzeba ci do szczęścia tego lata? Ile nowych informacji dziennie potrzebujesz, by czuć się na czasie? Jedno jest pewne: mniej!

  • Mikrofalówki stosujemy głównie ze względu na jej wygodę i szybkość przygotowywania posiłków. Warto jednak wiedzieć, że nie każdy produkt nadaje się do podgrzewania w ten sposób. Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez mikrofalówki. Dzięki niej bez trudu odgrzejemy obiad w pracy, roztopimy czekoladę do dekorowania deserów lub nawet upieczemy ciasto. W końcu współczesne mikrofalówki z powodzeniem mogą konkurować nawet z nowoczesnymi piekarnikami. Warto jednak pamiętać, że nie każdy...

  • Dzień po ciężkiej nocy

    Wstajesz niewyspana, zmęczona, blada i z workami pod oczami. Pozbyć się pamiątek po ciężkiej nocy nie jest łatwo, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Potrzebujesz około pół godziny i bez problemu możesz pokazać się światu.

  • Tajemnicze czerwone ziarenka, na punkcie których oszalał cały świat. Czym są jagody goji i czy naprawdę warto wydać na nie pieniądze? Chociaż w Polsce jagody goji stały się hitem dopiero kilka lat temu, w azjatyckiej medycynie naturalnej były wykorzystywane już 2500 lat temu. Dzięki nim leczono wiele przykrych dolegliwości, począwszy od reumatyzmu, a na podniesionym ciśnieniu kończąc. Nic więc dziwnego, że do tych niepozornych owoców przylgnęła łatka superżywności. Jeśli przyjrzycie się ich...

  • Pasta i basta!

    ...wieczory. Dlatego zamiast zarzucać się mnóstwem obowiązków i dopisywać do listy kolejne rzeczy do zrobienia, oddaj się prostym przyjemnościom. Wrześniowe menu zaplanuj tak, by było proste, szybkie(...) jednej porcji: 4,50 zł Smażone ravioli z waniliową ricottą i węgierkami na maśle, koszt jednej porcji: 5,50 zł Ciasto makaronowe uniwersalne Podstawowe ciasto na makaron składa się tylko z mąki...

  • Sezon przeziębień w pełni, nic więc dziwnego, że zaczynamy poszukiwać naturalnych sprzymierzeńców w walce z chorobami. W tym wypadku imbir nada się idealnie, jednak warto wiedzieć, że to nie jedyne korzyści płynące z włączenia go do diety. W niektórych zakątkach świata imbir znany jest już od ponad 3000 lat, co tym samym czyni z niego jedną z najstarszych roślin uprawnych świata. Początkowo hodowano go tylko na Bliskim Wschodzie, jednak nie potrzeba było wiele czasu, aby wraz z podróżnikami,...