• Informacje na temat:

    podawanie melonów

Przepisy na temat: podawanie melonów
  • Trzy razy melon

    Melon, dzięki swemu delikatnemu smakowi pasuje do potraw słonych i słodkich. W tworzeniu dań z melonem może nas ograniczyć jedynie wyobraźnia. Melony najsmaczniejsze są właśnie teraz.

  • Z melonem i szynką parmeńską

    Gdy jest gorąco, mamy mniejszy apetyt i w ciągu dnia nie chcemy jeść solidnych posiłków. Wtedy sięgnijmy po pyszne, sycące sałatki.

  • Mojito w melonie

    ...melonów. Dopełnić wodą mineralną. Każdego melona ułożyć na talerzyku z lodem i melonowo-miętowym szaszłykiem. Dekorować miętą, podawać ze słomką.

  • Melonowy chłodnik

    ...na połówki. Wydrąż miąższ, oczyszczając go z pestek. Jeśli chcesz podać zupę w melonowych miseczkach, po wydrążeniu miąższu włóż je do lodówki, aby się dobrze schłodziły. 2. Miąższ melonów przełóż...

  • Zupa na upał?

    Ogórek i melon - w większości składają się z wody, a więc są niskokaloryczne - to główne składniki orzeźwiającej zupy idealnej na upały. "Szybko zdobył uznanie moich gości" - tak o chłodniku mówi PAP Life autor przepisu Darek Kuźniak.

  • Owocowe koktajle dodające energii

    Koktajle owocowe są pełne witamin i minerałów. A smakują... wyśmienicie! Podajemy przepisy na to, jak je zrobić!

  • Desery wielkopostne

    Przez czterdzieści dni Wielkiego Postu nie musimy odmawiać sobie odrobiny słodyczy.

  • Lekka sałatka z dodatkiem truskawek i awokado

    Sezon na truskawki ruszy lada moment! Te pyszne owoce bogate są m.in. w witaminę C, żelazo oraz wapń. Można spożywać je w postaci np. koktajli, ale równie świetnie sprawdzą się jako… dodatek do sałatek!

  • Warzywa faszerowane

    Zwykłe ziemniaki czy dynia staną się niezwykłym daniem, jeśli nafaszerujesz je różnymi pysznościami, które podpowie ci fantazja.

Artykuły na temat: podawanie melonów
  • Melon z szynką

    Przygotowanie: Melon przekrój na pół i wydrąż z niego nasiona. Każdą połówkę pokrój na 5 części i zdejmij z nich skórkę. Następnie skrop sokiem z cytryny,...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Krem z cukinii i melona

    Pomysł na krem z zielonych warzyw. Świetnie sprawdzi się jako przystawka.

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Leyla

    Lepiej zjeść najpierw brzoskwinię, a potem melona, bo melon jest słodki. Mówi matka.

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Zwłaszcza jeśli produkty, które chcemy nabyć, uchodzą za luksusowe, szczególnie smaczne lub naprawdę unikatowe. Myślisz, że cenniki w niektórych restauracjach zawierają wygórowane ceny? Wiedz o tym, iż to jeszcze nic w porównaniu z kwotami, jakie bogacze są w stanie wyłożyć, kupując produkty uznawane za naprawdę ekskluzywne. Zapomnijcie o kawie lub deserze za kilkadziesiąt złotych, tutaj w grę wchodzą znacznie...

  • Pikantne co nieco

    Małe przekąski podawane do mięs i warzyw prosto z grilla.

  • W maju ukaże się książka Zdrowe Lody Christine Chitnis, zawierająca aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. To idealne przepisy dla każdego typu diety: wegańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż...

  • Owocowa rozkosz

    To witaminowa bomba.

  • Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniałą zupę na słodko i na słono. Fot. 123RF/Picsel Od tego, jaki smak chłodnika chcesz osiągnąć, zależy, jaki rodzaj bazy wybierzesz. Najbardziej orzeźwiają chłodniki zrobione na bazie mlecznej. Do jej przygotowania wykorzystaj jogurt, maślankę, kefir albo zsiadłe mleko. Chłodniki mleczne...