• Informacje na temat:

    podaj pstrąga pl

Przepisy na temat: podaj pstrąga pl
  • Pasta z wędzonego pstrąga i serka

    Sposób przygotowania Oddziel mięso pstrąga od skóry i ości. Rozgnieć je delikatnie widelcem. Sprawdź, czy nie pozostały ości. Zetrzyj skórkę z cytryny. Wymieszaj pstrąga z łyżką oliwy, serkiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dodaj skórkę z cytryny. Pokrop sokiem z cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem. Serwuj z grzankami. Pozostałe z wędzonego pstrąga ości, kręgosłup oraz głowę...

  • Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.

  • Pasztet z pstrąga z warzywami

    ..., pokrojone w kostkę marchewki i kawałki rozmarynu. Wlej wino, przypraw. Duś około 15 minut. Podaj z pasztetem. 

  • O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...znakiem owoców, warzyw i... wędzonych ryb. Bez względu na kartkę w kalendarzu, zawsze możemy przywołać atmosferę wakacji nad morzem. Jak to zrobić? Przygotować danie z wędzonego pstrąga lub wybrać świeżą rybę, która jest dostępna przez cały rok. Świeża ryba z Polski dostępna cały rok - Jest smaczną i zdrową rybą. Można go upiec, przyrządzić na grillu lub sięgnąć po wędzonego pstrąga, który...

  • Dla miłośników ryb

  • Pierwsze rybki w diecie maluszka

    Są bogate w łatwo przyswajalne białko, zdrowy tłuszcz i witaminę D, niezbędną dla rozwoju kości i zębów. Warto, by dziecko jadło ryby już od 7. miesiąca życia. Jak najlepiej je podać? Rozpocznij od małych porcji. By oswoić malucha ze smakiem ryby, wystarczy łyżeczka. Wybieraj mniej tłuste gatunki o białym, delikatnym mięsie i łagodnym zapachu: dorsza, mintaja lub pstrąga. Możesz też kupić...

  • Burgery nie musza być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...może spowodować, że kawałki pstrąga czy plasterki ananasa się rozpadną, jeżeli nie owiniemy ich folią aluminiową lub nie będziemy piec na tackach.  Po drugie – zapomnij o grillowaniu na otwartym(...) ok. kwadrans, aż będą miękkie. Do tego podaj łagodny bądź ostry sos – również własnej roboty, a odkryjesz nową odsłonę pysznych przekąsek! Z okazji rozpoczęcia sezonu grillowego możesz nie tylko...

  • Pożywne i zdrowe danie dla tych co lubią ryby.

Artykuły na temat: podaj pstrąga pl
  • Król polskich rzek

    Pstrąga warto jeść przez cały rok, bo jest niskokaloryczny i zawiera mniej tłuszczu niż mięso i ryby morskie. I doskonale smakuje!

  • Wirtualny świat, mimo iż pod pewnymi względami znacznie różni się od realnego, rządzi się tymi samymi zasadami, które obowiązują nas na co dzień. Chociażby kultura osobista użytkowników. Aby uniknąć niepotrzebnych nieporozumień, kłótni czy wyzwisk w serwisie, redakcja Smaker.pl postanowiła stworzyć Netykietę, czyli zbiór zasad, których przestrzeganie będzie owocowało miłą atmosferą. Zanim dołączysz do serwisu zapoznaj się z jego regulaminem oraz netykietą! I. Dodawanie Przepisu 1. Nie...

  • Katarzyna Bosacka: „Bosacka po polsku”

    Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami! Katarzyna Bosacka - dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka...

  • Nowy rok warto rozpocząć uroczystym obiadem w gronie najbliższych. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości, nasi czytelnicy podzielili się swoimi sprawdzonymi przepisami na wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel 1 stycznia to kolejna okazja do świętowania. Po szaleństwach sylwestrowej nocy dobrze jest spotkać się z bliskimi przy uroczystym, noworocznym obiedzie. W końcu wiele osób wierzy, że to jak spędzimy pierwszy dzień nowego roku, rzutuje na kolejne 365 dni. Warto więc w ten sposób...

  • A jeśli brak mi kulinarnej smykałki?

    ...odżywczych. Ugotujmy na parze pstrąga z ziemniakami pokrojonymi w grube talarki. Podajmy z sałatą i kiszonymi ogórkami. Ugotujmy brązowy ryż. Już na talerzu dodajmy kawałki sera feta i miks ulubionych...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Schudnąć po 50-tce? To nie takie trudne!

    ...- 3 g - 150 g fileta z pstrąga - 17 g Kortyzol pod kontrolą: Gdy tego hormonu jest za dużo, zwiększa się też twój apetyt Wytwarzany przez nasze nadnercza kortyzol bywa bardzo podstępny. Jak to się dzieje(...) (3 łyżki), curry. Pierś umyj i usmaż bez tłuszczu. Dopraw curry. Fasolkę i marchew pokrój, dodaj do mięsa i podduś. Mąkę połącz ze śmietaną i odrobiną wody. Wlej do potrawki, zagotuj. Ugotuj ryż, podaj...

  • Planując grilla, zadbajcie o to, aby na stole oprócz kiełbasy oraz karkówki pojawiły się również lekkie i smaczne sałatki. Będą świetną przeciwwagą dla mięs z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek z grilla, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie sałatki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jak odchudzić sałatkę...

  • Schudnąć po 50-tce? To nie takie trudne!

    ...- 3 g - 150 g fileta z pstrąga - 17 g Kortyzol pod kontrolą: Gdy tego hormonu jest za dużo, zwiększa się też twój apetyt Wytwarzany przez nasze nadnercza kortyzol bywa bardzo podstępny. Jak to się(...), zagotuj. Ugotuj ryż, podaj z potrawką. Podwieczorek: Krem z brokułów Składniki: Brokuł (1 garść różyczek), 1 marchew, 1/2 cebuli, bulion (1 szklanka), jogurt grecki (1 łyżka), pestki dyni (1 łyżka...

  • Jesteśmy narodem, który uwielbia zupy. Nic więc dziwnego, że goszczą one także na naszym świątecznym stole. Ale jak je przygotować, aby smakowały każdemu członkowi rodziny? Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich głęboki i bogaty smak. Odwieczny spór: barszcz...