• Informacje na temat:

    po parzeniu miesa

Przepisy na temat: po parzeniu miesa
  • Grzyby w parze z makaronem

    Wyrazisty smak najcenniejszych leśnych grzybów i niepowtarzalny aromat.

  • Mamo, tato nie jem mięsa!

    Wegetarianizm budzi skrajne emocje, zwłaszcza wśród zatwardziałych „mięsożerców”. Co jednak zrobić, gdy nasze nastoletnie dziecko uprze się, by zostać wegetarianinem? Przede wszystkim nie wpadajmy w panikę! Dieta bezmięsna jest bowiem całkowicie bezpieczną formą żywienia, jeśli oczywiście młody człowiek przejdzie na nią świadomie oraz pod czujnym okiem rodziców.

  • Multicooker: Gulasz z indyka z ziemniaczkami na parze

    Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

  • Indyk z warzywami

    Delikatne mięso na obiad

  • Ziemniaczane specjały

    Ziemniaki smakują dobrze nie tylko w parze z kotletem. Możliwości ich podania aż trudno zliczyć. Wystarczy trochę niedrogich dodatków i aromatycznych przypraw, by zmienić je w pyszne obiadowe danie!

  • Biała kiełbasa po wielkopolsku

    Do produkcji kiełbasy białej parzonej należy użyć tylko mięsa wieprzowego i to najwyższej, jakości, jelita naturalnego, czosnku, soli, pieprzu i majeranku. Ten ostatni składnik odróżnia białą kiełbasę wielkopolską od wyrobów z innych regionów Polski.

  • Klopsiki w sosie pomidorowym

    Dzięki kaszy dodanej do mięsa otrzymujemy danie dwa w jednym - nie potrzebujemy już żadnych dodatków. Wyjątkowo proste do przygotowania i smaczne.

  • Menu na tradycyjną Wielkanoc: co podać na świąteczny stół?

    Święta wielkanocne to czas, kiedy stół musi być suto zastawiony. Oprócz kolorowych pisanek, nie może na nim zabraknąć tradycyjnego żurku, pasztetów, smakowitych mięs, czy różnego rodzaju sałatek. Co jeszcze warto na nim położyć, by zaskoczyć domowników?

  • Gruszki na dziś, gruszki na jutro

    Owoce sezonu - gruszki mogą być podstawą smacznego deseru. Ci, którzy lubią ostrzejsze smaki, mogą przygotować gruszki w zalewie octowej, do mięs. Gruszki mogą zawojować wasz stół.

  • Kiełbasa z... ryb?

    Choć najzdrowsze są te pieczone i gotowane na parze, ryb wędzonych nie należy się wystrzegać, bowiem mają one jednak więcej zalet niż wad. A z wędzonego karpia i pstrąga, jak proponuje prof. dr hab. Tadeusz Barowicz, można zrobić... kiełbasę.

Artykuły na temat: po parzeniu miesa
  • Gotowanie na parze

    Gotowanie na parze w ostatnich latach zrobiło się modne. Czy ten sposób przygotowywania posiłków sprawia, że będą one bardziej wartościowe?

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Przeziębienie? Jedz więcej mięsa

    Dzięki diecie możemy skrócić czas choroby nawet o połowę. Warto wykorzystać to, że podczas choroby zwykle tracimy apetyt. To normalna reakcja organizmu, który musi się skupić na walce z infekcją. Dlatego nie zmuszajmy się do jedzenia, ale dużo pijmy: bulionu, wody, ziołowych naparów.

  • Jak Polska długa i szeroka przy wielkanocnym stole wszyscy podzielimy się jajkiem, ale niektórych potraw skosztujemy tylko w wybranych regionach. Zobacz, jakie dania znajdziesz na stołach w różnych częściach Polski? Fot. 123RF/Picsel W dawnych czasach wygląd stołu wielkanocnego - co w pewnym sensie jest oczywiste, zależał od zamożności domu. Inaczej wyglądał stół wielkanocny chłopa, szlachcica, magnata i mieszczanina. W biedniejszych domach do kościoła zanosiło się jedynie chleb, kiełbasę,...

  • Pierożki z mięsem i pokrzywą

    Pokrzywa zawiera bardzo dużo żelaza i ma delikatny, lekko słodki smak. Wystarczy ją przelać wrzątkiem, a przestanie parzyć. Przygotuj z nią niezwykle smaczne i zdrowe pierogi, a na pewno nie pożałujesz!

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Gotuj na parze

    Przyrządzając dania w taki sposób, zatrzymujemy w pożywieniu najcenniejsze składniki.

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...

  • Jak wędzić szynkę, żeby była soczysta? Jak wybrać mięso do wędzenia?

    Domowa wędlina ma nie tylko lepszy smak, ale również jest zdrowsza. Przygotowując ją samodzielnie wiemy, co układamy na talerzu i serwujemy rodzinie i gościom. Domową szynkę można po prostu upiec lub nadać jej charakteru poprzez wędzenie. Podpowiadamy, jak zrobić to krok po kroku w ogrodowej wędzarni oraz jak podwędzić mięso w garnku.

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

Zdjęcia na temat: po parzeniu miesa
Wideo na temat: po parzeniu miesa
  • Cała prawda o parówkach

    Marta Brajbisz z Instytutu Żywności i Żywienia w programie "Studio Active" przyjrzała się parówkom. Co może się w nich znajdować? Jak czytać etykiety? - Producenci rzeczywiście zaczęli zwracać uwagę na to, żeby ich produkty były o wysokiej zawartości mięsa, niestety nie idzie to w parze z jakością - zauważyła dietetyk. (Studio Active/TVN Meteo Active/x-news)