• Informacje na temat:

    po arabsku patelni grillowej

Przepisy na temat: po arabsku patelni grillowej
  • Arabskie kofty

    ...1. Natkę pietruszki myjemy i siekamy drobno, podobnie postępujemy z czosnkiem i cebulką. 2. Mięso łączymy z warzywami, dodajemy przyprawy i łyżkę oliwy, mieszamy całość i chłodzimy w lodówce ok. 30 min. 3. Z masy formujemy podłużne kotlety i nabijamy je na patyczki do szaszłyków (te warto wcześniej dobrze schłodzić). Smażymy skropione oliwą kotlety na grillu lub na patelni grillowej przez ok...

  • Pyszne,kruche i dietetyczne mięsko.Z dodatkiem brokuła z wody obłędnie smakuje.Serdecznie polecam:)

  • Kofty

    ...1. Natkę pietruszki myjemy i siekamy drobno, podobnie postępujemy z czosnkiem i cebulką. 2. Mięso łączymy z warzywami, dodajemy przyprawy i łyżkę oliwy, mieszamy całość i chłodzimy w lodówce ok. 30 min. 3. Z masy formujemy podłużne kotlety i nabijamy je na patyczki do szaszłyków (te warto wcześniej dobrze schłodzić). Smażymy skropione oliwą kotlety na grillu lub na patelni grillowej przez ok...

  • Szakszuka to sadzone jajka gotowane w pikantnym sosie z ostrych papryczek i pomidorków z czosnkiem i przyprawami. Danie pochodzi z Bliskiego wschodu i Afryki północnej.

  • Sabich – kęs Bliskiego Wschodu

    ...jajka pokrój w plastry, a cebulę w pióra. 4. Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzej odrobinę oliwy i z obu stron podsmaż plastry bakłażana. Powinny być miękkie i dobrze przypieczone. 5. Do każdej...

  • Bardzo prosty przepis na kurczaka w szafranie z salatka typu tabuleh, z kasza bulgur i warzywami.

  • 5 szybkich, nietuzinkowych przekąsek z hummusem

    ...posmakuje zaproszonym gościom. Grillowane warzywa Nie potrzebujesz wcale worka z węglem i rozpałki, by móc zaserwować gościom warzywa z grilla. Równie dobrze możesz przyrządzić je w domu na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Co warto wrzucić na ruszt? Wszystko, co tylko przyjdzie ci do głowy. Tradycyjnie na grillu ląduje cukinia, bakłażan, szparagi czy papryka, jednak równie dobrze...

  • Moja pierwsza cukinia z działki, tak świeżutka, delikatna, miękka, jędrna, więc nie mogłam się opanować i na szybkiego musiałam z niej coś zrobić, Padło na pieczone plasterki z cukinii na patelni grillowej bez tłuszczu. Przekąska rewelacyjna, polecam każdemu, idealna też jako dodatek do mięsa.

  • Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin przypieczone na patelni grillowej

  • Polecam przepyszny smakołyk lub dodatek,chrupiący i aromatyczny ,można podawać z różnymi dodatkami jakie kto lubi:)

Artykuły na temat: po arabsku patelni grillowej
  • Za gorąco? Zjedz pikantny posiłek

    Na czas upałów zrezygnujmy z tłustych i ciężkostrawnych potraw. Sprawiają one, że czujemy się ociężali i ospali. Dlatego do smażenia filetu z kurczaka wykorzystajmy patelnię grillową, która nie wymaga...