• Informacje na temat:

    płoć smażona

Przepisy na temat: płoć smażona
  • Kotlety smażone w stylu schabowego z bardzo smacznych grzybów, jakimi są kanie.

  • Dziś proponuję smażoną rybę Nototenie z ziemniakami i surówką ze swojskiej, kiszonej z żurawiną kapusty.

  • Danie kojarzące się z dzieciństwem...

  • Pyszna, panierowana mielonka.

  • Ostatnio udało nam się zakupić świeże bałtyckie ryby, które jechały do nas przez całą Polskę prosto z kutra :) Oczywiście, wśród zakupionych okazów nie mogło zabraknąć flądry. Zrobiliśmy ją w najprostszy - i naszym zdaniem najsmaczniejszy sposób - obtoczone w mące i usmażone. Podane oczywiście z frytkami i kiszoną kapustą :)

  • Przypadkiem zostawiłam bułkę bez przykrycia na noc i stała się czerstwa, a że nie lubię niczego marnować postanowiłam coś z nią zrobić.

  • Smaczne danie na piątkowy obiad.

  • Sprawdzony przepis na "Smażona mozzarella"

  • Pizza smażona - idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którym nie działa piekarnik ;-)

  • Inna odmiana parówki ale jest smaczna:)

Artykuły na temat: płoć smażona
  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Cztery powody, dla których warto jeść płotki

    Płocie to jedne z najchudszych ryb, więc powinny je jeść osoby, które muszą przestrzegać niskokalorycznej diety, np. cukrzycy i chorzy na nadciśnienie. W 100 g mięsa tej ryby jest o połowę mniej kalorii niż w mięsie suma. Płoć zawiera witaminy: B1, B2, B3, B6, B12, D, E, oraz minerały, zwłaszcza te odpowiadające za zdrowy układ kostny: potas (aż 330 mg w 100 g), fosfor (252 mg w 100 g), wapń...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    ..., masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie).  Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    ...nabiał, masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie). Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Kuchnia rosyjska

    ..., marchew 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś; im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej) i gotować około 30 min. Przecedzić. Do wywaru włożyć...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...