• Informacje na temat:

    pleśniąk

Przepisy na temat: pleśniąk
  • Jak nie przytyć podczas świąt?

    Tegoroczne święta wielkanocne będą nieco inne niż zazwyczaj, ale można się spodziewać, że wielu z nas zechce pielęgnować tradycję i zasiądzie przy suto zastawionym stole, być może nawet jedząc nieco więcej. Wśród tradycyjnych potraw królują te wysokokaloryczne i ciężkostrawne, warto więc "odchudzić" je i uczynić zdrowszymi.

  • Pleśniak to pyszne ciasto, bardzo bogate w różnego rodzaju, kolorowe warstwy. Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, powidłami i słodkiej bezy.

  • Placki z kruszonką

    Zrobisz je błyskawicznie i bez wysiłku, a na pewno będą wyśmienite! To zasługa chrupiącej posypki, która nadaje niepowtarzalny smak nawet najprostszemu wypiekowi.

  • Pleśniak, charataniec - jak zwał tak zwał, jedno wiem na pewno - jest pyszny :-)

  • Placki i tarty z rabarbarem

    Wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a do tego proste w przygotowaniu.

  • Ciasto chyba każdemu znane. Ten przepis jest w moim zeszycie od 20 lat a przepisałam tę recepturę z innego starego pożyczonego od sąsiadki zeszytu :)

  • Penne w sosie śmietanowo-brokułowym

    Penne w sosie śmietanowo-brokułowym, z dodatkiem niebieskiego pleśniaka i parmezanu, uwodzi smakiem. Zrobisz go szybko i łatwo - wypróbuj nasz przepis.

  • Dla kogoś kto lubi suche ciasta i nie przepada za dżemem w cieście.

  • pycha, a jaki zapach przy pieczeniu!

  • Kto nie lubi słodkości. U nas najlepiej sprawdzają się szybkie i proste ciasta. Propozycja dla leniwych łasuchów.

Artykuły na temat: pleśniąk
  • Pleśniak

    składniki na CIASTO: DWIE NIE CAŁE SZKLANKI MĄKI DWA JAJKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA ŁYŻECZKA CUKRU WANILIOWEGO PÓŁ SZKLANKI CUKRU DWIE...

  • Pełnoziarnisty pleśniak z czarną porzeczką

    Osoby z nietolerancją laktozy wcale nie muszą rezygnować z małego co nieco na deser!

  • Jak nie przytyć podczas świąt?

    Wśród tradycyjnych potraw królują te wysokokaloryczne i ciężkostrawne. Choć smaczne, nie są najlepszym wyborem dla osób odchudzających się, dzieci, seniorów oraz kobiet w ciąży. Na szczęście wiele dań można skutecznie „odchudzić” i uczynić je nieco bardziej zdrowymi.

  • Noworoczne postanowienia w kawiarniach z serca Londynu

    Po pachnących choinką Świętach i szampańskiej zabawie sylwestrowej przyszedł czas na noworoczne przemyślenia i postanowienia. Między tworzeniem kolejnych list must have i must do podaruj sobie chwilę przyjemności i ulegnij zupełnie nowej pokusie, czekającej w kawiarniach COSTA COFFEE. Początek roku będzie ucztą dla podniebienia, dzięki Brownie Latte i zimowemu bestsellerowi wśród ciast – Pleśniakowi! Karnawałowe szaleństwo w kawiarniach z serca Londynu zacznie się już 4 stycznia.

  • Świąteczne potrawy na detoksie

    Święta to wyjątkowy czas, łączony także z rodzinnymi spotkaniami przy suto zastawionym stole. Wśród tradycyjnych potraw królują te wysokokaloryczne i ciężkostrawne. Choć smaczne, nie są najlepszym wyborem dla osób odchudzających się, dzieci, seniorów oraz kobiet w ciąży. Na szczęście wiele dań można skutecznie „odchudzić”.

  • Malinowe pyszności

    Chcesz poprawić kondycję skóry i wzmocnić odporność przed zimą? Jedz maliny.

  • Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Aby go dobrze wykorzystać, przygotuj pyszne ciasto, które zachwyci twoich bliskich. Fot. 123RF/Picsel Truskawki dosyć powszechnie uznaje się za afrodyzjak, jednak na tym nie kończą się ich właściwości. Są również cennym źródłem witamin i minerałów. Zawierają więcej witaminy C niż cytrusy, ponadto witaminę A, B1, B2 i PP; wapń, fosfor, żelazo, magnez i mangan. Wapń i fosfor wzmacniają kości i zęby, a w połączeniu z magnezem odkwaszają organizm. Dla osób,...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposobów na jego wykorzystanie jest mnóstwo. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z rabarbarem popite chłodnym kompotem...

Zdjęcia na temat: pleśniąk