• Informacje na temat:

    płatki kukurydziane ani

Przepisy na temat: płatki kukurydziane ani
  • Płatki śniadaniowe - wartościowy przysmak dla całej rodziny

    Płatki śniadaniowe to jeden z ulubionych przysmaków wielu dzieci. Te produkowane z ziaren zbóż mają nie tylko wyjątkowy smak - jedzone z mlekiem lub jogurtem dostarczają organizmowi wielu składników mineralnych. Wybierając płatki pełnoziarniste, zaspokajamy jeszcze więcej potrzeb naszego organizmu. Jadalne części ziaren zbóż są bogatym źródłem m.in. błonnika.

  • Pięć kulinarnych pomysłów na karnawałowe spotkania

    Domowe spotkania z przyjaciółmi przeżywają swój wielki renesans, a szczególnie często organizujemy je w karnawale. To świetny sposób na szampańską zabawę, nie wymagający wielkich przygotowań, eleganckich strojów, ani wystawnego menu. Grono najbliższych, dobra muzyka, orzeźwiające koktajle i oryginalne przekąski - to najprostszy przepis na idealny karnawałowy wieczór.

  • Wspólne śniadanie każdego dnia

    Dobrze skomponowane śniadanie jest bardzo ważne i od niego powinno się zaczynać każdy dzień. Według 31 proc. badanych mam to często także jedyny moment, gdy cała rodzina może być razem. Jednocześnie(...) tego posiłku (13 proc.). Tymczasem nikt, a przede wszystkim najmłodsi, nie powinni pomijać go w codziennej diecie. Zwłaszcza, że przyrządzenie wartościowego śniadania jest łatwiejsze niż nam się wydaje.

  • Biwaki ze smakiem

    Biwakowanie, wyjazdy pod namiot, urlop w domku letniskowym, rajdy i piesze wycieczki – z tych form wypoczynku zawsze korzystamy bardzo chętnie, a w tym sezonie cieszą się one jeszcze większą popularnością. Czas spędzany z dala od miejskiego zgiełku i tłumu turystów stwarza możliwość prawdziwego relaksu i oderwania się od codziennych spraw. By wyjazd był udany, należy się jednak do niego dobrze...

  • Smażone lody idealne na jesień

    ...zaskoczyć gości. "Za dziwny deser można uznać lody smażone, czyli kulki lodów smażone w panierce, na przykład z wiórków kokosowych, orzechów i jajek" - mówi w rozmowie z PAP Life Adriana Baran, z bloga kulinarnego poracoszjesc.pl. Chrupiąca skorupka i lodowate wnętrze. Połączenie i sposób wykonania tego przepisu mogą zaskakiwać. Smażenie lodów nie należy do typowych zajęć w kuchni...

Artykuły na temat: płatki kukurydziane ani
  • Dieta bez glutenu

    .... Nie wolno pić kawy zbożowej ani rozpuszczalnej.

  • Ukryty cukier

    Nie słodzisz herbaty ani kawy, starasz się nie objadać ciastkami… Niby wyeliminowałaś cukier. A tu niespodzianka – on nadal jest w produktach, które zjadasz na co dzień!

  • Domowe nie znaczy zdrowe

    Kuchnia polska kojarzy się raczej z ciężkostrawnymi potrawami. Dbając o zdrową dietę nie trzeba z nich rezygnować, a modyfikować. - Wystarczy, że kotlet obtoczymy w panierce z płatków i upieczemy, a nie usmażymy - radzi psychodietetyk Elżbieta Lange.

  • Dobry ruch

    Wiemy, że zależy ci na ładnym wyglądzie w bikini. A nam zależy, żebyś osiągnęła cel i nie straciła zdrowia ani dobrego samopoczucia. Dlatego mówimy "nie" głodówkom przed urlopem! Masz osiem tygodni - właśnie tyle zostało do wakacji. A w tym czasie? Obiecujemy: będziesz jadła z apetytem. Dajemy słowo: zaczniesz ćwiczyć z ochotą. Spokojnie zdążysz zrealizować plan, twoje ciało nabierze smukłości...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Czym się różni produkt bez glutenu od bezglutenowego?

    Gluten jest naturalnym białkiem roślinnym, znajdującym się głównie w zbożach (np. w pszenicy, życie, jęczmieniu). Ostatnio panuje moda na jego unikanie, stąd wysyp produktów wytwarzanych bez glutenu.

  • Problemy z trawieniem? To możne być śledziona

    ...​Potrawy powinny być lekkostrawne. Niewskazane są ciasta, kremy, sosy, tłuste wędliny, dania smażone i ciężkostrawne produkty - gruboziarniste pieczywo, kasze, cebula, fasola czy warzywa kapustne.

  • Zadbaj o trzustkę

    ...jadać zarówno chleb pszenny, jak i razowy, - z drobiu zdejmuj skórę, - płatki kukurydziane z odtłuszczonym mlekiem to dobry wybór na śniadanie.(...) w trawieniu ani białek ani węglowodanów, głównych składników pokarmowych - wyjaśnia prof. Cichy. Organem, który produkuje enzymy trawienne jest trzustka. Gdy niedomaga, co objawia się m.in. bólem brzucha po...

  • Odchudzamy naszą kuchnię

    ...wywarze warzywnym bez śmietany ma tylko 24 kcal. 250 ml zupy na bulionie warzywnym zabielanej śmietaną z makaronem to ok. 125 kcal, na rosole - 267 kcal. Gotowe płatki śniadaniowe na domowe muesli(...) schabem. Druga zmiana powinna dotyczyć sposobu przygotowywania.  Smażenie i pieczenie w tłuszczu zastąp pieczeniem w folii oraz smażeniem bez tłuszczów (na patelni grillowej lub teflonowej). Zupy...

  • Nietolerancja pokarmowa pod kontrolą

    ...ostrzegać, że organizm nie toleruje białka zbóż, czyli tzw. glutenu. Test eliminacji - to także i w tym przypadku podstawa. Wyeliminuj z diety produkty zbożowe, np. pieczywo, ale także płatki i makarony(...).: amarantus, kasza gryczana, jaglana, kukurydziana, ryż naturalny, płatki ryżowe, pieczywo i makarony z mąk bezglutenowych, chrupki kukurydziane, popcorn, a także pestki dyni, siemię lniane, sezam, ziarna...