• Informacje na temat:

    placuszki z sera zoltego

Przepisy na temat: placuszki z sera zoltego
  • Placuszki cukiniowe

    Oczyść cukinię, umyj i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj płatki owsiane, mąkę, jajka, posiekaną pietruszkę i majeranek. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut. W tym czasie przygotuj sos. Przeciśnij przez praskę czosnek, szczypiorek posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Odstaw do lodówki. Rozgrzej patelnię z olejem i smaż na niej małe placuszki o grubości ok. 1 cm. Placuszki wykładaj na półmisek...

  • Selerowe placuszki

    ...rozmieszaj. Na koniec dodaj masło. Powstałą kaszkę ziemniaczaną dopraw do smaku solą. 4. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Partiami nakładaj porcje ciasta selerowego i smaż rumiane placuszki (po...

  • Wypróbowany przepis na "Chrupiące placuszki z żółtym serem"

  • Klopsy pieczarkowe z żółtym serem

    Spróbujesz raz i będziesz przyrządzać częściej

  • Robi sie szybko i sa smaczne

  • Placuszki z kaszą gryczaną

    Składniki dla 4 osób: Placki: 10 dag białej kaszy gryczanej 15 dag surowego wędzonego boczku cebula 2 jajka 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej pieprz Sałatka: 2 garście mieszanki sałat łyżka natki pietruszki 2 łyżki oleju o smaku bazylii Sos: 10 dag twarożku śmietankowego 1,5 łyżki śmietany 18 proc...

  • Bardzo smaczne chrupiące placuszki o podkreślonym smaku roztopionego żółtego sera i wędzonego boczku.

  • Przepis na pyszne ryżowe placuszki.

    .... 2. Drobno posiekaj obraną marchewkę, usmaż na łyżce oliwy dodaj do ryżu. Dołóż 3 łyżki drobno startego żółtego sera, wbij 2 jajka. Wsyp 1 łyżkę mąki pszennej. 3. Przypraw solą, pieprzem i kurkumą, wyrób. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj masę, formując placuszki. Usmaż na rumiano z obu stron. Serwuj z sosem jogurtowym.

Artykuły na temat: placuszki z sera zoltego
  • Kotlety nadziewane żółtym serem

    ...masy uformować 8 niewielkich placuszków. Na każdym położyć porcję sera z tymiankiem. Zlepić, formując kulki. Lekko spłaszczyć je dłonią. Na patelnię wlać łyżkę oleju. Na rozgrzany tłuszcz kłaść...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Tarty, pizze i placuszki

    ...boczku, 5 cebul, pieprz, sól l 10 dag sera żółtego, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 3 jajka, świeże zioła. Ciasto zagnieść, uformować kulę i schłodzić około pół godziny w lodówce. Wyjąć, cienko rozwałkować(...) feta Składniki na 2 porcje: Ciasto: 20 dag paczki twarogu, 10 dag masła, 1 szklanka mąki, 1 łyżka oliwy, 1 jajko, bułka tarta. Farsz: 45 dag szpinaku mrożonego, 20 dag sera feta, 2 pomidory, 1 cebula...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Placki z cukinii

    ....  2. Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie już bardzo gorący, nakładaj  łyżką porcje ciasta, formując niewielkie placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Placuszki układaj na papierowym ręczniku, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Rada: Można też przygotować placuszki z cukinii z dodatkiem sera żółtego. Do 400 g startej cukinii dodaj 2 jajka, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, 100

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Pięć sprawdzonych rad na placki ziemniaczane

    ..., kabaczka, marchewkę czy pokrojoną wędlinę, podsmażony boczek oraz ulubione przyprawy. 5. Placuszki nie będą tłuste, gdy wrzucimy je na gorący olej, po usmażeniu zaś osączymy na papierowym...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...