• Informacje na temat:

    placuszki ryzowe z jabłkiem

Przepisy na temat: placuszki ryzowe z jabłkiem
  • Słodkie pomadki

    ...smażenia dodaj tylko do pierwszego naleśnika. Kolejne placuszki smaż po obu stronach nie dodając tłuszczu. Jabłko obierz ze skórki, pokrój na kawałki, a następnie podduś na małym ogniu w niewielkiej ilości wody. Kiedy zamieni się w papkę, wsyp Nestlé Sinlac i zamieszaj. Do smaku możesz dosypać trochę cukru. Jeśli konsystencja będzie zbyt rzadka, dodaj kawałek rozgniecionego banana. Placuszki...

  • Pyszny deserek dla naszych maluszkow. Podajemy od 1 roku zycia :)

  • Nowa odsłona mini naleśników z kaszy jaglanej

    Uwielbiam kaszę, bo jest zdrowa i przede wszystkim bezglutenowa, dlatego nigdy jej nie braknie u mnie w lodówce. O tak, zawsze mam zapas ugotowanej kaszy, bo do wielu rzeczy się przydaje. Przede wszystkim uwielbiam przyrządzać z niej omlety i wszelkiego rodzaju placki . Nie mówiąc już o tym, że wyśmienicie smakuje gorąca kasza z jabłkiem, miodem i orzechami. Co potrzebujemy? 2 szklanki...

  • smaczne i szybkie placki z jabłkami doskonałe na deser, podwieczorek, idealne dla dzieci

  • Kasza na 10 sposobów

    ...patelni. Placuszki smaż z obydwu stron na złoty kolor. Podawaj przestudzone, z musem lub polewą z musu i jogurtu. Na kolację Zapiekanka z owocami - sycąca (Po 2. roku życia) • 1 szklanka...

  • Sprawdzony przepis na "Placuszki z jabłkiem"

  • Pyszny pomysł na śniadanie. Zawsze go wykorzystuję, kiedy zostanie mi ugotowany ryż. Chrupiące, słodkie. Czuć mocno banana, cynamon, a sok jeżynowy dodatkowo wzmacnia aromat placuszków. Pełna harmonia smaków. Wyśmienicie smakują z miodem, a ja uwielbiam je z dżemem z zielonych fig. Dzieci będą przeszczęśliwe:)

  • Z podanych proporcji wychodzi 12 placuszków.

  • pyszne placuszki na weekendowe, rodzinne śniadanie

  • Pyszne placuszki na bazie mąki ryżowej z cząstkami jabłek i cynamonu. Wszystko posypane cukrem pudrem.

Artykuły na temat: placuszki ryzowe z jabłkiem
  • Dieta odkwaszająca

    ...). Kategorycznie zakazane są produkty wysoko przetworzone, np. chipsy, fast foody, przyprawy w płynie, kostki smakowe. Placuszki z kaszy jaglanej Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 1 łyżeczka siemienia lnianego, 1/2 szklanki malin woda, 1 łyżka oliwy. Kaszę wymieszaj z siemieniem i dodaj tyle wody, by uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzej oliwę i usmaż placuszki...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Pisze książki, prowadzi warsztaty edukacyjne i kulinarne, ale przede wszystkim rozkochuje Polaków w kaszach oraz zdrowym odżywianiu. Co Maia Sobczak, autorka bloga Qmamkasze.pl, proponuje i radzi Czytelnikom Smakera? Fot. Maia Sobczak / Mateusz Nasternak Jakie jesienne połączenia smaków poleciłabyś czytelnikom Smaker.pl? Jesień jest ewidentnie przygotowaniem do zimy. To ostatni moment na świeżą śliwkę, pachnącego pomidora czy choćby na grzyby. Z lekkiej, pełnej słońca diety, przenoszę nacisk...

  • Pierwszy miesiąc nowego roku już za nami, a wy jak zwykle zaskoczyliście nas wieloma, bardzo ciekawymi przepisami. Oto lista tych, które w styczniu cieszyły się największą popularnością. Postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy dodane do Smakera w styczniu 2017 cieszyły się największą popularnością. Sądząc po wynikach, karnawał w waszych domach trwa w najlepsze, a wy poszukujecie sprawdzonych przepisów, które z pewnością zaskoczą gości w czasie przyjęcia. Nic więc dziwnego, że na poniższej...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień. SKŁADNIKI - 5 łyżek płatków owsianych - 150 ml mleka - 1/2 jabłka - 8 borówek - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE Krok 1Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.Krok 2Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych...

  • Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, ciepłe dni. Młoda kapusta - smaczna, ale czy zdrowa? Kapusta powszechnie jest uznawana za warzywo ciężkostrawne, a tym samym niezbyt zdrowe. Warto jednak...

  • Aromatyczne i soczyste morele aż proszą się, aby zamienić je w wyjątkowo smaczne dania. Jakie? Odpowiedź na to pytanie doskonale znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Smak moreli zawsze kojarzymy ze słonecznym, polskim latem. Niestety, w naszym kraju świeże morele goszczą na stołach bardzo krótko - sezon na nie trwa bardzo krótko, dlatego warto wykorzystać go jak najlepiej i to nie tylko ze względu na smak tych owoców. Znajdziemy w nich również mnóstwo składników odżywczych, które w...