• Informacje na temat:

    placki ziemniaczane z cebulą

Przepisy na temat: placki ziemniaczane z cebulą
  • Placki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

    Placki ziemniaczane uwielbiają chyba wszyscy! A najlepiej smakują świeże, usmażone przed chwilą. Jeśli znudził ci się smak klasycznych placów z ziemniaków, łatwo możesz go odmienić. Wypróbuj nasz przepis!

  • Placki ziemniaczane z cebulą

    Zrób na obiad placki ziemniaczane. Koniecznie z cebulą - doda im wyrazistego smaku.

  • Placki ziemniaczane

    Nie masz pomysłu na obiad? Placki ziemniaczane sprawdzą się znakomicie. Uwielbia je cała rodzina.

  • Placki ziemniaczane z cebulą

    ..., doprawić na ostro solą i pieprzem. Ciasto kłaść łyżką na dobrze rozgrzanym tłuszczu, smażyć na złoto z każdej strony.  3. Usmażone placki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Najlepiej smakują na...

  • Placki ziemniaczane

    Znudziły ci się zwykłe placki ziemniaczane? Dodaj do nich kapustę kiszoną, a danie zyska nowy smak. Trudno będzie ci wrócić do klasycznej wersji!

  • Placki ziemniaczane

    Surowe ziemniaki i cebulę, obrać, zmiksować lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać mąkę ziemniaczaną i zwykłą, doprawić solą i pieprzem, dodać jajka. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką, ketchupem lub naturalnym jogurtem.

  • Placki ziemniaczane

    ...smażymy placki z obu stron na złoto nakładając je na patelnię łopatką kuchenną. Możemy podawać ze skwarkami.

  • Warzywne placki

    ..., bogatej w ten pierwiastek. Placki ziemniaczane z marchwią Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki oraz marchewki obierz, opłucz, osusz. Cebulę obierz. Wszystkie przygotowane warzywa grubo zetrzyj(...)Kalafiorowe placki z cukinią Sposób przygotowania: 1. Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Zalej je posoloną wodą. Gotuj 20 minut. Cukinię oczyść, grubo zetrzyj, odciśnij nadmiar soku...

  • Placki ziemniaczane z sosem grzybowym

    W chłodne dni smakują jeszcze lepiej!

  • Warzywne placki

    Ziemniaczane z burakiem Buraki wyszoruj, zawiń w folię aluminiową. Piecz je 90 minut w 190 st. C. Przestudź je, polewając zimną wodą, obierz i wystudź. Ziemniaki i cebulę obierz. Wszystkie warzywa zetrzyj, odciśnij sok. Masę na placki wymieszaj z mąką i jajkami. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem oraz gałką i ostrą papryką. Olej rozgrzewaj porcjami. Nakładaj porcje...

Artykuły na temat: placki ziemniaczane z cebulą
  • Placki ziemniaczane z cebulą

    ...placki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Najlepiej smakują na ciepło. Podawaj je zamiast ziemniaków do obiadu.  Jeśli zależy ci na czasie, możesz rozetrzeć ziemniaki w blenderze. Zobacz także:

  • Placki ziemniaczane z mięsem i sosem

    Przygotowanie: Chili przekroić, usunąć nasiona, posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Na maśle podsmażyć chili, czosnek i połowę cebuli, dodać sparzone,...

  • Krokiety ziemniaczane z kapustą

    Sposób przygotowania: 1. Słoninę pokrój w małą kostkę. Podsmaż razem z posiekaną cebulą. Dodaj poszatkowaną kapustę, koperek i natkę. Duś wszystko około 30 minut.  2. Do ziemniaków dodaj jedno jajko, masło, przyprawy i obie mąki, wyrób masę.  3. Uformuj z niej placki. Na każdy nanieś porcję kapuścianego farszu i zlep na kształt krokieta.  4. Obtocz krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej...

  • Placki ziemniaczane z gulaszem i warzywami

    ...koncentrat pomidorowy, posól i popieprz. Gulasz zagęść bulionem wymieszanym z mąką i zagotuj.  2. Obrane ziemniaki wraz z czosnkiem i cebulą wrzuć do malaksera i zmiksuj. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Usmaż placki na rozgrzanym oleju.  3. Przełóż je na papierowy ręcznik, a następnie na talerze. Na placki nałóż porcję gulaszu. Najlepiej smakują z gęstą śmietaną i świeżo pokrojonym szczypiorkiem...

  • Placki ziemniaczane jak pizza

    Przygotowanie: Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, odsączyć, wymieszać z jajkiem, przyprawami, mąką i skrobią. Z ciasta smażyć placuszki. Placki, po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu np. na ręczniku papierowym, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, rozłożyć na placuszkach, posypać pokrojonymi w kosteczkę papryką, pieczarkami, utartym serem...

  • Placki ziemniaczane z wędzonym boczkiem

    Najlepiej smakują młode i wczesne kartofle. Możesz z nich przygotować wiele pysznych dań.

  • Placki ziemniaczane w nowej odsłonie

    Placki ziemniaczane są uwielbiane przez wiele osób. Odkryj nowy sposób na ich przyrządzenie.

  • Placki ziemniaczane z serem

    Placki wybornie smakują z czerwoną kapustą duszoną z suszonymi morelami, dżemem morelowym i sokiem jabłkowym.

  • Placki z łososiem i śmietaną

    Placki ziemniaczane sprawdzają się na każdą okazję. Polecamy w wersji z łososiem i śmietaną.

  • Placki ziemniaczane z łososiem i warzywami

    .... Wymieszaj.  2. Rozgrzej na patelni olej. Nakładaj porcję masy ziemniaczanej i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty na złoty kolor. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze około 2 minut.  3. Umyj pomidory i pokrój je w kostkę. Szczypior i koper posiekaj, a łososia podziel na kawałki. Podawaj placki z łososiem i warzywami, oprószonymi solą i pieprzem.   Zobacz także:

Wideo na temat: placki ziemniaczane z cebulą
  • Przepis na szybkie placki z kiełbasą i cebulą

    Placki ziemniaczane uwielbiają chyba wszyscy! Najlepiej smakują świeże, usmażone przed chwilą, a ci, którzy uważają, że nudzi ich smak klasycznych, chrupiących placuszków z ziemniaków, mogą łatwo odmienić ten smak! Przygotowaliśmy dla was przepis na szybkie placuszki z cebulą i soczystą, wyrazistą w smaku kiełbaską - w ten sposób przyrządzicie klasyczne danie w nowym wydaniu, którego smak

  • Zmysłowe smaki: Placuszki z cukinii

    Placuszki z cukinii to świetna, kolorowa i pyszna alternatywa dla placków ziemniaczanych! Dzięki dodatkowi marchewki, czerwonej cebuli i parmezanu odznaczają się znacznie bogatszym smakiem. Podane z sosem jogurtowym będą idealnym daniem na szybki obiad lub kolację. Placuszki z cukinii – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!