• Informacje na temat:

    placki ziemniaczane na oleju kokosowym

Przepisy na temat: placki ziemniaczane na oleju kokosowym
  • Nowa odsłona mini naleśników z kaszy jaglanej

    Dzisiaj udoskonaliłam przepis na moje ukochane placki z kaszy jaglanej...

  • Mini naleśniki (Pancakes) z kaszy jaglanej

    ...ugotowaną wcześniej i przechowuję ją w lodówce, po to abym była w stanie przygotować placki niemal błyskawicznie, bo rano nigdy nie wiem ile czasu moje kochane dziecko mi daje na zrobienie śniadania 2 jajka 2 łyżki mąki ryżowej lub ziemniaczanej 3-4 łyżki wody 1 łyżka miodu lub syropu z agawy 1 i ½ łyżki oleju kokosowego do smażenia (oczywiście możecie też smażyć na maśle lub na zwykłym...

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...kieliszek spirytusu 5 łyżek marmolady  2-3 łyżki konfitury z róży  8 łyżek cukru pudru 1/2 kg smalcu i litr oleju Przygotowanie: Mąkę przesiać. Stopić i przestudzić masło. Sporządzić(...) + 5 łyżek mleka 42 g drożdży 80 g masła 2 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 75 ml + 4-6 łyżek ajerkoniaku 1 l oleju do smażenia 25 g pistacji 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny...

Artykuły na temat: placki ziemniaczane na oleju kokosowym
  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...warzywne ● mała cukinia i bakłażan ● pół papryki czerwonej ● pół papryki żółtej ● 2 łodygi selera naciowego ● cebula ● łyżka oleju rzepakowego ● sól, pieprz, oregano Z tej ilości składników zrobisz dwie(...) pieczenia ● łyżka ksylitolu● sól ● 2 całe jajka i 2 białka ● 100 ml szklanki maślanki ● łyżeczka oleju Wsyp do miski obie mąki, proszek, ksylitol i sól. Wymieszaj. Żółtka zmiksuj z maślanką i łyżką zimnej...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Ciasta w paski

    ...pszennej, pół torebki proszku do pieczenia, 6 łyżek oleju, 1 łyżka kakao, 4 łyżki mleka, 1 puszka (425 ml) mleka kokosowego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 10 dag mielonego twarożku, zrumienione grube(...) g cukru, 80 g mielonego maku, 40 g mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa: 1 puszka brzoskwiń, 0,7 l śmietany 30 proc., 3 łyżki cukru pudru, 3 zagęstniki do śmietany (śmietan-fix), 1 łyżka...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Karnawałowe wypieki

    Tort śmietanowy Skład na 15 porcji: - Ciasto: - 6 jaj - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki tortowej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka octu(...) kcal Białko 7,1 g/ Tłuszcz 43 g/Cholesterol 98 mg Serowe wiatraczki Skład na 14 sztuk : - 20 dag sera białego mielonego - 7 łyżek mleka - 6 łyżek oleju słonecznikowego - 1 jajko - 40 dag mąki...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...