• Informacje na temat:

    placki ze sliwkami

Przepisy na temat: placki ze sliwkami
Artykuły na temat: placki ze sliwkami
  • Placek ze śliwkami

    Przygotowanie: Przesianą mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Do miski wlej żółtka, wsyp 200 g cukru oraz cynamon. Wymieszaj...

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Placek ze śliwkami

    Pyszne jesienne ciasto.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Prosty i szybki w wykonaniu. Przygotowanie i połaczenie składników trwa około 15 minut, a pieczenie 45-50 minut. Można wykorzystać jako bazę do placka z owocami np. śliwkami. Polecam osobom, które zaczynają swoją przygodę z wypiekami.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Ciasta ze śliwkami

    Bez nich nie wyobrażamy sobie sierpniowych obiadów. Rozpoczął się sezon na ciasta ze śliwkami!

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Kruchy placek ze sliwkami

    Przyda sie na dzisiejszy podwieczorek na plazy choc nie tylko. Chodzil za mna od kilku dni, taki zwyczajny, polski, gdyz kojarzacy mi sie z moim rodzinnym...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

Wideo na temat: placki ze sliwkami
  • Szybki i tani placek drożdżowy ze śliwkami

    Placek drożdżowy ze śliwkami to bardzo prosty przepis na domowe ciasto, które jest klasyką w polskich domach! Przygotowanie takiego wypieku jest szalenie proste, poradzi z nim sobie każdy! Wyborne, soczyste, lekko wilgotne ciasto, które nie jest zbyt słodkie - sprawdzi się na każdą okazję. Zobaczcie nasz przepis na szybki i tani placek drożdżowy ze śliwkami!

  • Desery z budyniem

    Restauratorka Beata Kartowicz zdradziła przepisy na desery na bazie budyniu. Jak zrobić placek kruchy ze śliwkami? Co jeszcze przygotowała?

  • Placuszki kefirowe ze śliwką

    Placuszki kefirowe to alternatywa dla wszystkich, którzy lubią placki o konsystencji racuchów - mają podobną fakturę i wygląd, choć w smaku diametralnie się różnią. Placuszki kefirowe smakują bardziej delikatniej, a najlepiej smakują ze śliwkami w środku. Zobaczcie, jak prosto przygotować placuszki kefirowe, które mają szansę stać się prawdziwym kulinarnym hitem!