• Informacje na temat:

    placki z twarog

Przepisy na temat: placki z twarog
  • Naleśniki z twarogiem i pomarańczą

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wsyp do garnuszka, wlej nieco mleka i wody, wbij dwa jajka, wymieszaj, likwidując grudki. Wlej resztę mleka i wody. Odstaw na półgodziny. Dodaj łyżkę oleju, wymieszaj i jeszcze odstaw. Smaż cienkie placki. 2. Pomarańcze umyj, sparz, z jednej zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Wanilię natnij wzdłuż,wyjmij miąższ. Ser wymieszaj z cukrem, miąższem wanilii, sokiem i skórką...

  • Z twarogiem smakują wybornie.

  • Placki twarogowe

    Sposób przygotowania 1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę. Żółtka miksuj z twarogiem, dodaj cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą serową.  2. Placki smaż na patelni wysmarowanej niewielką ilością oleju (najlepiej rozprowadź olej za pomocą pędzelka). Nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż z obu...

  • Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach placuszki.

  • Pizza z ziemniakami, boczkiemi twarogiem

    Sposób przygotowania 1. Z podanych składników przygotuj i uformuj ciasto (wg podstawowego przepisu z Notatnika Praktyka, str. 94).Posmaruj placki ciasta białym sosem(przepis także na str. 94), na sosie ułóż dodatki, zaczynając od pokrojonych w plastry ziemniaków. Na nich połóż pokrojony na kawałki wędzony boczek.Całość obficie posyp pokruszonym kozim serem twarogowym. 2. Połóż placki pizzy na...

  • Lekkie i pożywne, po prostu przepyszne!

  • Placki z kruszonką

    Zrobisz je błyskawicznie i bez wysiłku, a na pewno będą wyśmienite! To zasługa chrupiącej posypki, która nadaje niepowtarzalny smak nawet najprostszemu wypiekowi.

  • Syte śniadanie, ale także pyszna kolacja

  • Słodkie barany z twarogiem i serkiem wiejskim

    ...placki na dłoni. W środku umieścić kulkę serową i szczelnie zamknąć, formując owalne "barany". 3. Ugotować w osolonej wodzie, wrzucając na wrzątek i gotując ok. 4 minuty od wypłynięcia. Podawać...

  • Bardzo smaczne naleśniki z twarożkiem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu wychodzi 11 placków do naleśników o średnicy 26 cm.

Artykuły na temat: placki z twarog
  • Tarta z czereśniami i twarogiem

    .... Rozgrzej piekarnik do 200 st. C i piecz przez około 10 minut. Wyjmij, usuń pergamin z fasolą i ostudź tartę. 3. Przygotuj masę serową: ubij schłodzoną śmietankę, a następnie zmiksuj ją z twarogiem...

  • Sasznie z twarogiem

    ..., nadziewaj przygotowanym twarogiem. Sklej dokładnie brzegi, formuj równe placki, obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Sasznie powinno się jeść, gdy są jeszcze gorące...

  • Wegetariańskie kotlety z twarogiem i warzywami

    ..., żółtkami, rozdrobnionym twarogiem, startą marchewką, posiekaną cebulą i natką pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, masę dobrze wyrobić. 5. Uformować 12 placków, w każdy delikatnie...

  • Placki ziemniaczane z serem

    Placki wybornie smakują z czerwoną kapustą duszoną z suszonymi morelami, dżemem morelowym i sokiem jabłkowym.

  • Placek z twarożkiem i owocami

    1. Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki o długości do 2 centymetrów. Twaróg miksujemy ze śmietaną, proszkiem budyniowym, skórką z cytryny...

  • Placki ziemniaczane według przepisu Andrzeja Polana

    Jak zrobić najpyszniejsze placki ziemniaczane? Oto kilka sekretów.

  • Placek serowy pod bezową pierzynką

    Przygotowanie: Mandarynki przełóż na sitko i pozostaw tak, aż ociekną. Zalewę zachowaj. Rozbij 6 jajek, oddziel żółtka od białek. Żółtka i pozostałe 2...

  • Placek drożdżowo-serowy z jabłecznym wierzchem

    ...przez 5 minut. 3. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Blachę o wym. 32x39 cm wyłóż pergaminem. Spód blachy wylep drożdżowym plackiem. Odstaw na 20 minut...

  • Placek z ananasem i kruszonką

    .... Dołóż śmietanę kremówkę i wszystko wymieszaj. Ciasto rozetnij na 2 płaty. Do kremu dodaj kawałki ananasa i rozsmaruj na spodzie. Przykryj plackiem z kruszonką i wstaw do lodówki. Zobacz także:

  • Pieczone ruskie pierogi

    Tradycyjnie ruskie pierogi się gotuje, ale ja zdecydowanie wolę wersję pieczoną. Twaróg w farszu zastępuje tofu z sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".