• Informacje na temat:

    placki z parowkami

Przepisy na temat: placki z parowkami
  • Składniki: pół litra mleka, 2 jaja, półtorej szklanki mąki, olej, 6 cienkich parówek, 30 dkg startego sera żółtego, ketchup, bułka tarta, sól, pieprz.

  • Fast food z różnych stron świata

    Węgierskie langosze Langosze to jedne z wielu specjałów węgierskiej kuchni pełnej wyrazistych smaków. Placki drożdżowe smaży się na głębokim tłuszczu, więc są przysmakami należącymi do tych nieco(...), smażymy placki na złoty kolor z obu stron. 8. Gotowe placki polewamy sosem czosnkowym i posypujemy startym serem. Brazylijskie coxinhas Danie w duchu "zero waste" - stanowi sposób na wykorzystanie...

  • Hot-dog w różnych odsłonach

    ..., a paprykę pokrój w drobną kostkę. Parówki zgrilluj na patelni grillowej. Następnie na patelni ułóż placek tortilli posyp serem i kolorową papryką, a później przykryj drugim plackiem. Grilluj z dwóch stron...

  • Placki, frytki, kotleciki, chipsy - ziemniak niejedno ma imię. To postawa jadłospisu Polaków, ale przez wielki nie nauczyliśmy się, że ugotowane tak po prostu są nudne.

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ...-20 min. Gdy tarta i kiełbasa zarumienią się, formę z plackiem wyciągamy z piekarnika. Danie porcjujemy po 30-40 min., gdy nieco ostygnie (wcześniej może się kruszyć). Parówki w cieście...

  • Fast food na zdrowo

    Coraz częściej zwracamy uwagę na to, co jemy. Czytamy składy produktów i zamieniamy typowe fast foody na wartościowe posiłki. Nie musimy jednak całkowicie eliminować z diety tak lubianych hamburgerów, hot dogów czy pizzy. Możemy przygotować je w domu ze składników, które nie tylko będą zdrowe, ale również niezwykle pyszne.

  • Wegetariańskie wrapy z sosem tzatziki

    Sposób przygotowania Najpierw przygotuj ciasto - wymieszaj przesianą mąkę z gorącą wodą, olejem i szczyptą soli. Na suchej, rozgrzanej patelni usmaż trzy placki grubości klasycznych naleśników. Ogórek zetrzyj na tarce, posól go, odczekaj chwilę i odciśnij delikatnie z soku. Wymieszaj jogurt z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i ogórkiem. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem i sokiem...

  • Racuchy z pieczonym kurczakiem

    Do ich przygotowania możesz wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    Chcesz schudnąć, ale nie chcesz się głodzić? Słusznie! Najlepsze będzie stosowanie zdrowej diety, która pozwoli ograniczyć to, co najbardziej sprzyja tyciu - cukier! Mamy dla was kilka sprawdzonych przepisów, które są pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu.

  • Gotowanie dla smyka alergika

    Twój szkrab jest uczulony i musi dostawać posiłki inne niż reszta rodziny? Nie wpadaj w panikę. Wprowadzenie diety nie jest wcale takie trudne. Nasze rady ułatwią ci zorganizowanie domowej kuchni na nowo.

Artykuły na temat: placki z parowkami
  • Będziesz potrzebować: parówkę, ketchup lub konfiturę z żurawin, tortillę (meksykański placek) lub kawałek naleśnika.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Diagnoza: cukrzyca. I co dalej?

    ..., placki, naleśniki), białego ryżu, soków owocowych, napojów słodzonych i gazowanych, dżemów, płatków śniadaniowych (z wyjątkiem niesłodkich owsianych), ciast, ciastek, cukierków, tłustego mięsa, masła...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Choć znane od dawna potrawy i napoje zawsze łechcą nasze podniebienia, w końcu przychodzi czas, gdy mamy ochotę na odrobinę urozmaicenia. W jaki sposób dodać trochę magii do codziennych smaków?

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Impreza w plenerze: Gdzie i jak ją zorganizować?

    Słoneczna pogoda, długie i ciepłe wieczory, letnia atmosfera zabawy i relaksu – to wszystko sprawia, że imprezować chce się od rana do nocy. Ale kto by siedział w klubie czy w domu, skoro można zorganizować miłe spotkanie towarzyskie na przysłowiowej „zielonej trawce”?

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF/Picsel Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego...

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    W Polsce jest gospodynią programu o odżywianiu, w Kanadzie panią ambasadorową. Jak łączy te światy? Kasia opowiada nam też o swojej rodzinie i zmaganiach z dietą.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...